• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SVOROStar Trek Online - STO
    JCD
    JCD --- ---
    SEZI: zkousel jsem boostovat dmg pomoci taktickych konzoli a je to celkem solidni narust

vykraftil jsem si 3x +26% antiproton dmg konzole a u mych mark 12 dual beamu my vzrostlo DPS z cca 240 na cca 390

takze ted mam 3x Mk XII AntiProton dual beamy, 3xMk XII AniProton Turrety a k tomu 3x MkXI AntiProton Dmg konzole a je to celnek fajn ;)

btw padl mi prvni prototype engine tech, uz jsem se bal ze nepadaji :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HESPELER: A hele, kapitán Kirk už zas narušuje historii. :-)
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    Perským zálivem krouží druhá letadlová loď USA, legendární USS Enterprise | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-usa/c1-55343550-perskym-zalivem-krouzi-druha-letadlova-lod-usa-legendarni-uss-enterprise#fotogalerie-gf234803-13-1630790
    SEZI
    SEZI --- ---
    JCD: kouknu na to ještě doma, ale právě mi přišlo že jsem tam víc než 99 neviděl nikde, ani u skills co mám na max + konzole k nim.
    JCD
    JCD --- ---
    SEZI: nevim jak a zda to funguje ale ja ve svych statech uz videl mnohokrate hodnotu skillu vyssi nez 100
    SEZI
    SEZI --- ---
    taky by mne zajímalo, když mám třeba vyhnané např. Shield Emmiters na max (99) ve skills, a k tomu přidám třeba +30 konzoli, tak jestli se to nasčítá (+129), anebo těch 99 je strop a výš to nejde?
    JCD
    JCD --- ---
    SEZI: jsem to stackovani zkousel a podle mne to stackuje ale ma to nelinearni prubeh, podobne jako "diminoshing returns" u skillpointu

tzn ze do triceti procent to to pridava 100% bonusu a cokoli nad to jiz to pridava mene, ale stale to pridava

akorat mne vadi, ze kdyz laboruju s ship equipem na sousi tak se neaktualizuji hodnoty, musim to delat ve spacu :)
    SEZI
    SEZI --- ---
    já se teď taky překopal - už nejsem "rainbow" ship, jsem all-tetryon (plán je 4x XII [Borg], 2x Phased Tetryon, 0 projectile), včetně dvou +26% tetryon tac consoles (jestli se nestackují, tak mne trefí) :) zahodil jsem ablative armor a Miny a přidal crewman resistance, večer se mají borgové na co těšit! resistance is NOT futile :)
    JCD
    JCD --- ---
    Diky za odpovedi. Vcera jsem mel stesti na elite grupu, obdrzel jsem behem jedne mise tri prototype borg salvage, cimz padem jsem i vylepsil firepower vsech dual beamu na antiproton mark 12. Ted by to jeste chtelo taktickou konzoli +30% antiproton dmg ;)
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    JCD: Taky pravda, ten rozdíl ve vybavení není nijak závratný, ale já zas nic nového ani nepořizuju s mým hraním 2-3x do měsíce na 2 hodinky :D
    Jinak jako science létám převážně s Prometheem :D
    SEZI
    SEZI --- ---
    JCD: Podle mne equip na science lodích na damage asi vliv moc nemá, resp. asi neuděláš loď, která by konkurovala (co se DPS týče) Tactical v eskortě, nicméně záleží na bridge officírech a distribuci energie. Ale jak píšeš, chce to zkušenosti a těch - co se buildu týče - zatím moc nemám.

Určitě má vliv kam cpeš skillpointy - viz http://www.stoacademy.com/tools/skillplanner/ - na začátku jsem třeba naprosto zbytečně boostoval Starship Attack Patterns, které vůbec nepoužívám :)

Ad ground shooter/RPG: shooter režim jsem hrál tak pět misí, pak jsem zjistil, že je to nezvládnutelný chaos, takže hraju už jen v RPG a jsem spokojený. Stíhám házet powers i need/greed/pass v pohodě myší a mám i větší přehled kde co lítá.

Co se týká lodi - lítám s Intrepidem (Long Range Science Vessel Refit, 1600CP), Ablative Armor už mi párkát zachránil kůži, ale jakmile přijdu o štíty, jsem bez něj poměrně rychle K.O. Na hull repair si taky čekám, holt 200 lidí v posádce nic moc. Nicméně už jsem si na něj zvyknul, tak vím co si můžu dovolit.

Ody - křižník je prostě křižník, no. Taky jsem po něm pokukoval, ale 2000CP nebo 4000CP (konzole) za ně dávat nebudu, plus by mi asi vadila malá manévrovatelnost - mám pár powers, které jsou jen fwd 90* a už s Advanced Research jsem s tím měl dost problémy.
    JCD
    JCD --- ---
    DARKMOOR: ja to tedy nehraju moc dlouho, cca mesic a pul, jsem science vice admiral a mam ground equip XI a space equip XI a jeden XII kousek a neprijde mi, ze by ten equip hral moc velkou roli, vetsinou se mi zda ze to stoji a pada na (ne)zkusenosti lidi a take obcas na jejich demenci :)

Mise ktera mne hodne sere je ta s tim nadrenym borgem na konci. Obecne mne vic bavi vesmirne STF nez pozemni, vicemene proto, ze jsem doted neprisel jak namapovat klavesove zkratky na Need/Greed/Pass a neustale prepinani mezi shooter a RPG mode mne kazi dojem ze hry.
    Kdybyste nekdo vedeli jak se to da udelat, pls napiste to sem ;)

Jeste bych se chtel zeptat na vas nazor na optimalni lod pro sci kapitana...mam ted recon sci vessel a libi se mi (hlavne asi kvuli velikosti a vzhledu) Odyssey...vyuzil bych ten kiznik jako scientist?
    Mam ted cca 1000 cryptic pointu za dilithium a premyslim jak to nejlepe utratit, zdali si koupit nejakou lod jen kvuli unikatni konzoli (tipy vitam) a nebo jeste chvili stradat dilithium a pak si koupit Odyssey.

Diky za jakykoli nazor ;)
    SEZI
    SEZI --- ---
    DARKMOOR: eh 4 hodiny to je pěkný.
    mne se povedl podobný zásek minulý týden: stf ground, náhodné grupy a dvakrát fail po půl hodině marného snažení a když jsem konečně našel partu schopnout něco uhrát, tak mi vypadnul net u final bosse :)

btw: co nějaký screenshoty z inventory? :)
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    SEZI: Si furt pamatuju, jak jsme se snažili udělat The Cure, vesmírnou část hotovou za 10 minut a pak na pozemní 4 hodiny s tím, že jsem to třeba ani nedali a to bylo na normal :D To vypínání generátorů tam bylo něco děsného :D
    Teď po novu jsem byl jen na jednom ground a jednom space a byla to brnkačka, sice jen na normal, ale já stejně mám výbavu X a jen něco XI, takže bych byl na elite marný.
    SEZI
    SEZI --- ---
    DARKMOOR: o těch spojených STF jsem četl na netu a popravdě si nedokážu moc představit hrát to s bandou náhodných hráčů. :)

jinak včera jsem konečně viděl jak se hraje stf: infected space elite, projeli jsme skrz jak nůž máslem, včetně optional objective. dvakrát. :)
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    SEZI: Dokud se platilo, tak byl vesmír vcelku pustý, větší nával se objevil, když vyšla nějaká nový mise. To se pak vytvořily třeba i dvě nebo tři instance najednou kolik se sešlo lidí.
    Jinak to bylo +- stejné jako teď, jen bylo o něco míň věcí v c-store.
    A samozřejmě byla mnohem menší koncentrace, když to řeknu slušně, nevyzrálých jedinců.

Jo asi ještě nebyly rozdělené STF na space a ground jako jsou teď. Teď je to procházka růžovou zahradou oproti tomu, co bývalo :)

To jsou jen mé dojmy z těch pár hodin ve hře poté, co je F2P.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SEZI: je to narocnejsi... obcas jsem pri bossech litoval, ze nemuzu pro final fight snizit obtiznost :D ale jinak je to mnohem zajimavejsi a narocnejsi, ve stylu vic hardcore her - uz to neni o tom nekam vletet a prvni salvou rozprasit pulku protivniku...
    SEZI
    SEZI --- ---
    NAVARA: ty jedeš na diff: Elite? :-o já jel na Advanced, ale někde od 45lvl jsem šel na normal a ulevilo se mi. :-) přijde mi, že dropy na vyšší obtížnosti nejsou zas o tolik dobré (nevím jak na elite, ale nepozoruju zásadní rozdíl adv/norm) a ušetřím si spoustu nervů a času.
    (samozřejme stf na elite se vyplatí)

TYRAEL: občas si říkám jak asi STO vypadalo během subscriptions, co nějaké další vzpomínky? :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TYRAEL: mel jsem casual fleetu, ale nejak ji nakonec zrusili, ani na krystalovou mrchu jsme nestihli jit :)

SEZI: hraju samozrejme na elite, jestli to po STF prehodnotim uvidime :)
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    SEZI: NAVARA: Jen dodám že mé zkušenosti (a asi nejen mé) jsou že všude je všechno přecpané, obzvlášť od doby co STO přešlo na free. Na PvP jsem ve frontě nikdy nečekal déle než deset minut. Ano, přeruší to současnou misi, ale tak funguje PvP ve většině MMORPG dneška.

Ale hlavní Navarův problém je jasný. Hraješ sám masivně mutli-playerovou hru. STF, PvE, všude chceš mít tým lidí, kteří smýšlejí podobně jako ty a jdou do toho se stejným cílem, ať už je to dohrát misi co nejrychleji (za což je ve většině STF speciální odměna) nebo si chtějí užít příběh a atmosféru.

Pokud to hraješ sám, není jak se vyhnout tomu že skončíš v týmu s Rumunem, Brazilcem a Taiwaňanem a výsledek podle toho vypadá. Osobně doporučuju připojit se k nějaké Fleet (třeba Československá Flotila je fajn, když se probereš tou bandou středoškoláků a najdeš ty tři rozumné jedince se kterými si chceš zahrát) a zkusit si zahrát STO ve více lidech.

Samozřejmě také nemusíš a můžeš prohlásit víceadmirál=the end. Ale přijdeš tím o velký kus zábavy a napětí, kterou tahle hra nabízí. Je to jen na tobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam