• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEGBASurrealismus & dAdA: proti všemu rozumu. : texty, kresby a malby, kolaze, filmy ...
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    KIRILLOV: Takhle - ve Francii teď už tolik surrealistů zase není, jediné co můžeš zkusit je najít na internetu tip na nějakou retrospektivní výstavu a podobně. Ze současných autorů mě napadá jen Bertrand Schmidt a ten je pečenej vařenej v Čechách (protože mimochodem Čechy jsou teď enkláva světového surrealismu ;-) ) Nedávno byla ve Vídni výstava René Magritta, ale bohužel jsem na ní nebyl. Momentálně doporučuji výstavu Jana Kohouta Kardinální můra. To je současný výkvět a moc velká zábava. Co se týče aktivit surrealistů všude možně, sleduj revue Analogon.
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    výstava veřejnosti uzavřeno všechny dny mimo každé 6. pondělí měsíce ledna, děkujeme za pochopení. hermetici vítáni, vstup pouze se psy a kočkovitými šelmami, návštěvu naplánujte s ohledem na povinné vymočení se na prvním rohu napravo. vystavující nechť vezmou na vědomí, že jejich jediným autorským právem je dostat za své matlanice po tlamě.
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    otevřeným otvorem upadl do mušle plné moči
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    KIRILLOV: Právě jsi je vystavil.

Ten mladík vypadal dobře ale nějak čekal na umění boha. Strom na kterém seděl a koupil jej před 5 minutami hovořil francouzským jazykem a odmítal uznat že nestojí u moře. Kirillov potlačil jeho parfém. Siréna policejního vozu. Naštěstí spatřil na protějším rohu restauraci. Vešel dovnitř a sedl k jedinému prázdnému stolu. Policista který k němu doběhl se prohýbal pod medailí z olympiády nadšených hlupců a řval - máte povolení k parkování? Mladíkovi došlo že není v Paříži ale v Londýně. Ze stropu sjíždí kruhy...

S láskou pro nesklonitelné příjmení Vratislav Effenberger
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    IKOGNITO: ano, tuto odpověď jsem předpokládal. velice děkuji za objasnění tohoto opominutého širšího a jistě zajímavějšího výkladu mé jinak banální otázky. spravedlivě musím uznat, že bych na takovou otázku též takhle odpověděl... takže kde vystavujou surrealistický obrazy nebo sochy?
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    KIRILLOV: co to je za otázku prosimtě, to je jako kdyby ses ptal kde potkáš na ulici život...
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    poradili byste mi please kam se jít v Paříži podívat na surrealismus?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BASIC20: dal jsem Ti admin prava, jen poprosim nemen nazev auditu...
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    OVERDRIVE: Cítím z toho Arcimbolda na sto honů... ale vypadá to zajímavě :-)
    BASIC20
    BASIC20 --- ---
    OVERDRIVE: Ahoj, dlouho jsem nenyxoval tak jsem si to přečetl až teď. Rád se ho zmocním, pokud mi poskytneš práva. Zdůrazňuju ale, že surrealismus považuji především za výzkum imaginace a za realizaci tvořivého potenciálu člověka v celém měřítku. Interpretovat ho jako ismus, nebo žánr umělecký by byla chyba, protože surrealismus se skrze umění pouze projevuje, využívá jej jako pomůcku. Když bude zájem tak se o to budu starat.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    musim rict, ze se mi na tom libilo predevsim to, ze nenapodobuje nikoho ze surrealistu [uz jsem uplne alergickej na variace na Daliho nebo na Jodorowskeho]... napodobovat klasickou malbu zatisi a delat to surr, to je hezke [i kdyz taky ne uplne nove, ale vtip...]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak vcera jsem byl na vystave v DOX - mel tam moznost vystavit kdokoliv 3 malby... vetsinou je to vazne spatny, ale tyhle pseudorenesancni malby se mi pozdavaly

[sorry za velikost i kvalitu - fotak, net z telefonu]

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    Gabriela Fridriksdottir @ Bonniers Konsthall
    http://vimeo.com/17360996
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    STILL_PRIMITIVE: ja vim, taky jsem se o nem s krizkem po funuse dozvedel, holt ne vsecko musi byt aktualni informace, umime si i pamatovat ne?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    OVERDRIVE: tak trochu s křížkem po funuse :/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tohle se asi nebude pozdavat vsem, ale rozhodne se v pripade vyplati videt velke verze tech fotek

David LaChapelle

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tenhle clovek dela moc zajimave vybery [mixtapes] a jeho blog je plny orbazku, co se sem hodej, doporucuju mixtape Acephalos: http://dimitrismixtapes.blogspot.com/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BASIC20: BASIC20: hele ja mam napad, kdyz tohle auditko chvili povedes uzitecne, je Tve nebo dostanes absolutni prava, ja ted nemam na web cas... ziju vic IRL a cim vic neco linkuju, tim min mam cas delat vlastni veci... takze se ukaz a pak uvidime
    DASH
    DASH --- ---
    DASH: Ale jsou tam jen grafiky. zadne malby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam