• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEGBASurrealismus & dAdA: proti všemu rozumu. : texty, kresby a malby, kolaze, filmy ...
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Je to jak když chceš do teplých rukou chytit sněhovou vločku- ta krásně padá k zemi je nádherná má nespočet tvarů můžeš se na ní dívat a obdivovat ji jakmile ji však chceš uchopit tak se rozteče a nakonec je z ní třeba bláto
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MOUSEK: jasně že je , je to genius tvorby, alespoň tak ho vnímám. Spíš šlo o to zamyslit se nad tím, zda surrealismus, který dostane tuto nálepku stále je surrealismem. Ono těžko se to vysvětluje v té podstatě nějak mi na to nestačí slova. Častokrát se nechám něčím nést a ta linie se po čase ztratí. Ale přeci jen trochu se poodkrylo. Šlo hlavně o to pokud osoba - tvůrce příjde reprezentovat své dílo a bude totálně nepochopitelně abstraktní je takové jaké je, od obecenstva si vyslouží nálepku surrealismus. Ano je to surrealismus a v této škatulce to už bude. Ok on to potom ten surrealismus je otázkou však zůstává zda abstrakní pojem již mnohokrát zmínění nekončí sám svým pojmenováním. Rozhodně oco fakt šlo, že prezentace surreaálného díla cizího autora do diskusního klubu o surrealismu naprosto strácí ten přesah, kterým se právě tento již znovu nepojmenovaný směr vyznačuje.

Ztratilo se ztratilo:)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    IKOGNITO: v pohode len tak ... a čo ten švankmajer.? Že už nieje surrealista ? kľudne opíš.
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    A det ja to nemyslel zle;-)
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    IKOGNITO: hoj. myslené to bolo tak aby sme preberali nejaké témy a tvorili na nejaké témy ale keĎ tu bude mŕtvo tak tu nikto nič nepridá a každý si bude tvoriť pre seba a ukazovať sa tam kde chodí rád. Ja neviem kde sa surrealisti okrem prahy schádzajú a ani neviem ako ich kontaktovať a pritom mám strašnú chuť si s niekym sadnúť a porozprávať sa o myšlienkach a názoroch na tvorbu vzájomne. Ale príde mi že sa neviem ani k literatúre akejsi dostať a čítam len analogon a potom akési knihy ku ktorým sa dostanem na nete. Tak holt len takúto potrebu mám.
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Jo a ještě vůbec to neni vo tom, že když tady manik řekne hoď sem nějakej surreal tak že se budeme koukat na švankmajera ... ten už surrealismem byl a teď s nim už nemá nic společného... pardon tedy... ale je to názor ... kterej vlastně nepopírá nic ... vzniknul aby nebyl .. . Tim nic proti obrovskému geniu hlavy Švankmajerovi to je jistě geniální tvůrce, chraň bůch aby přišel a řekl já sem velký surrealista nalejte mi pivo... zadarmo..
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Taky tu na to koukam a najednou mi přichází myšlenka, vždyť o tom surrealismu tady mluvíte a ne ho prezentujete nebo žijete. Surrealismus neni a pak může žít svým vlastním životem v nás, každým krokem každým otevřením dveří do nové místnosti může přijít něco nového. Nedávno jsem psal teoritikovi čs Solaříkovi o poskytnuní nějakého prostoru v plátku jménem analogon a on mi na to dopověděl v Pět hodin ráno ať se blbě neptam a tvořim no deť on mě uplně probudil, od tý chvíle jsem to viděl ve všem díval jsem se do akvárka s rybama a člověka napadá spojitost s domovem a rodinou v uzavřené vodě svého vlastního života, hlavně, že jim v garáži stojí nové bmwčko. A tak mě napadá, může něco jako surrealismus vznikat v naši době, která je plná všeho a vše co zrovna už neni moderní začíná být moderní? Napadá mě i otázka k tomuto klubu, je zde pouze teorie surrealismu nebo žije ten surrealismus vůbec v nás , to slovo už začínám nenávidět protože samo sebe naprosto popírá. Jsou zde tedy jen teoritici, nebo pátráte po někom kdo byl mýtickou osobností a tím si vytváříte fiktivní životní naplnění a duch toho, že snad sami můžete patřit ke skupině a osobnostem, které již dávno zanikli a možná se jím alespon trochu rovnat tím, že se kním přiblížíte? To se však může stát, ale asi se to stejnak nestane a nikdo za to ruku do ohně nedá, nechci bejt zlej, ale z tohodle by bylo tomu manikovi asi zle, a nebo ne třeba by upustil slzu a řikal si jak je to krásný, že se tím hnisem na srdci, kterej tak krásně dokázal zpracovat do kouzelného vánku slůvek plný krásných plných emocí a mouder osoby žijící na pokraji společnosti, která vlastně ani o sobě nic vědět nebude to nevim.
    Má toto auditko smysl? Je možné replikovat surrealismus, protože to je děj tak jasný jako východ slunce a nelze jej opakovat a nebo lze, ale to pak vše ztrácí smysl a v tim... tak bych se spíš sebral a zašel někdy na pivo a tam se zlejt a co pak ??
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    BONDA: dík bonda ... napravo som potom na youtube pokračoval týmto ...
    Alternativní kultura - Poezie v podzemí (1/6)
    https://www.youtube.com/watch?v=Efv3sepE-qk
    BONDA
    BONDA --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    vubec, mate nekdo typy na cokoliv?
    pripadne mi, ze to, co mistni vnimaj jako surrealismus je nejaka zkostnatelost nebo tak. vzdyt prece surr filmu je hromada, muziky vicemene taky...
    linkujte, davejte neco, at to tady trocha ozije. klidne i nejake klasiky z pocatku surr... ale neco. prosim, prosim. ja nemam surr chut a cas, ale ne ze bych si neco pro oziveni nedal
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    BONDA: nene nečítal.

Máte niekto tipy na nejaké nové publikácie ?
    BONDA
    BONDA --- ---
    OVERDRIVE: Hele, v pondělí bych měla dostat DVD výměnou za cca šestnáct stovek. Špatná zpráva je, že ho nesmím nikomu ukázat. Tím pádem vybírání peněz padá.
    Mimochodem, četli jste někdo studii O. Sýkory z r. 2007 o poezii S. Dvorského (v Souvislostech)? Dost s tím zápasím. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    zitra jedem za pani Valkovou, lekarkou a kamaradkou K. Sebka, do Dobran. Kdyby vas neco zajimalo, zeptam se.
    SHE_MON
    SHE_MON --- ---
    Zejtra je Večer Analogonu. Akorát se začíná až v 19:30 a ne v 19:00, jak je na pozvánce!

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BONDA: tady se vybiralo treba na ReKola a pry to docela fungovalo: https://www.hithit.com/cs/home
    BONDA
    BONDA --- ---
    MOUSEK: Solařík mluvil o okolnostech vzniku Surrealistický skupiny v ČR, je to zábavný téma a on mluvil zábavně a lehce (nejlepší byly citace veršů z dnes už neznámých autorů "art brut" plus hledání stop v Nezvalových denících). Bylo tam spousta chlapů surrealistů včetně klasiků, snad jen jedna mladá dáma surrealistka plus dvě hezký studentky stranou a jeden mladíček, kterej asi taky přišel sám. Jo a pak takovej ten extravagantní pán, co chodí na všechny alternativní akce v Praze a někdy je s ním pak těžká řeč. Diskuze byla trošku zaostřená, přišlo totiž i na (dávnou) politiku, no a pan Král se trochu vztekal nad nevzdělaností lidstva (jestli někdo vyslovujete [dalí], běžte se prosím vás rovnou zahrabat). Ve čtvrtek bude pokračování, tentokrát hlavně o politice, tak to bude možná divoký. - Bylo tam celkem narváno, pozdě příchozí stáli.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    QWIFF: není tohle jen blbý dotaz?
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    KID_MCHUTT: Není tohle jen blbá báseň?
    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Inak ako dopadla akcia http://www.analogon.cz/akce/80-let-od-vzniku-surr-skupiny-v-csr-cafe-montmartre-27-3-v-18h ? :) Porozprávajte o nej alebo pošlite fotky prosííím. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam