úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
recepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
ZUZKAOU
---
---
14:49:08 5.1.2010
TSOH
: aby se pára vysrážela a tekla zpět, tak nesmí mít kudy uniknout - tj. přiléhavá poklice a nebo ta remoska, myslím že tvar by neměl být zas až tak důležitý. Ochutnávala jsem u kamaráda tažín z keramické formy (dělaný na plotně) a pak nám ho ještě jednou dělal na pánvi a žádný rozdíl jsem nepozorovala...
TSOH
---
---
14:44:43 5.1.2010
1 odpověď
ZUZKAOU
: to by ale musela ta poklice mít pyramidovej tvar ne? nebo jestli tomu dobře rozumim co do principu tak na te ploše tvaru kužele se vysráží víc páry a nemusí se tolik podlejvat...
ZUZKAOU
---
---
14:39:56 5.1.2010
1 odpověď
TSOH
: tažín - jako to jídlo jde připravit v pánvi s poklicí, normálně na plotně a nebo v remosce. Sice to pak nemá kouřovou chuť, ale i tak je to skvělé, protože ono pomalé, dlouhé dušení na nízké teplotě funguje tak jako tak.
TSOH
---
---
14:25:26 5.1.2010
2 odpovědi
určitě bych zmínil tagine (foto viz. záhlaví). Jídlo se peče a dusí zároveň většinou na žhavých uhlíkách. V Maroku skoro na každém rohu... tagine je čistě keramická záležitost s glazurou...
Co do jídla tak vetšinou zelenina, brambory a kousky masa... (nemá někdo typ kdo by tagine mohl na kruhu vyrobit?)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam