• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHrecepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
    na svých vejletech asi každý narazil na jídla v dané destinaci, která člověk třeba vidí/jí prvně... pojďte se podělit o recepty, fotografie...
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    CA_MILKA: tam zavolej a zeptej se nebo zajdi a zeptej se ;)
    KURVAFIX
    KURVAFIX --- ---
    LAIRA: Ahoj! Ja mel z Maroka akorat Polem,dyz jsme projizdeli pobrezi Spanelska. Ale to same-Doporucuji..
    LAIRA
    LAIRA --- ---
    Tajine hrnec mam taky primo z Maroka a je uplne super, moc doporucuju.......
    CA_MILKA
    CA_MILKA --- ---
    Ahoj :-) Nedávno jsem navštívila restauraci Legenda v Praze na Ipáku. Dala jsem si Penne s lososem a sladkou chilli omáčkou. Lepší jídlo jsem snad v životě nejedla. Od té doby sháním na netu jakýkoli podobný recept ale nikde jsem nic nenašla. V té omáčce byla nejspíš smetana nebo tak něco....páč to mělo krásnou růžovou barvu. A nějaký koření...vím že toho je málo...ani fotku nemám...snad příště až tam zas zajdu vyfotím :D Kdyby jste někdo náhodu znal recept nebo aspoň tušil co by se tam tak mohlo dávat tak budu fakt moc vděčná. Jinak vřele doporučuji zajít do Legendy na lososa, neprohloupíte :-)
    EZEE
    EZEE --- ---
    Zdravicko, nemate nekdo zajimavy recept na Jambalayu? Diky :)
    JANISHTA
    JANISHTA --- ---
    tak jsem vcera doma zkousela tu vyhlasenou zmrzlinu ze zeleneho caje Matcha a fakt lahudka... nemuzu jinak nez vynachvalit... ;) mnam mnam...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    koko loko / z kokosaku, ktery vam pred ocima otevrou nahore macetou, upijete trochu mlika a do zbytku se naleje rumicek....

    P1117740.JPG (3654700 B)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GIMEL: tamarindovou pastu kupuju v praze u vietnamcu, krevetovou pastu mam ze sapy v praze, ale mozna ji maji i bezne ve meste (ale mozna by nemeli, smrdi tak strasne moc i pres zavrenou lahev, musim to mit na balkone).
    LUKO
    LUKO --- ---
    Zdravím jestli je ještě zájem o hrnec na Tajine tak vozím kvalitní z maroka i s kotlikem na ohen.Pak taky koření šafrán kurkumu atd.Vyrážím asi za týden tak mohu přivést.

    TSOH
    TSOH --- ---
    ZELENY_CAJ: s keramikem to vypada asi spatne... :) po dlouhem cekani kdy ani znama co ma doma pec nemela zajem jsem to resil zde: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60087707
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Jak to vypada s tim keramikem schopnym vyrobit hrnec na tajine:P? Poresil to nekdo? Rad bych jeden vlastnil..
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    poznáte volaký odskúšaný recept na banány určené na pečenie/varenie??
    skušalisteuž? jedliuž? chutnávám?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    GIMEL: taky bych prosil o recept
    ABNOBA
    ABNOBA --- ---
    GIMEL: muzu tedy poprosit o recept na Masaman Kari...doufam,ze tady v Berline potrebne ingr.sezenu:)))
    mockrat dekuji:)))
    EZEE
    EZEE --- ---
    MELDA: morskej pavouk nebo jak ze?
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    sapa trznice v prazske libusi ma zasoby
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ABNOBA: mám třeba hrozně dobrý recept na Masaman Kari (thajské), ale to se taky u nás moc vyrobit nedá. Většinou mi všechny pokusy ztroskotají na chybějící tamarindové šťávě nebo krevetové pastě :(
    ABNOBA
    ABNOBA --- ---
    ELDA:
    super...falafel miluji.A proto hnedka recept ukladam...
    :) :) :)
    ABNOBA
    ABNOBA --- ---
    GIMEL:
    jj...to bude asi moc dobre?
    Mas prosim jeste podobne receptury...dekuji za info
    :) :) :)
    ELDA
    ELDA --- ---
    Recept - Falafel
    1 kilo sušených bobů namočíme na cca. 6h. (může být bob, cizrna, hrách, soja atd... či jejich směs) Zcedíme, opláchneme a znovu namočíme. Tento postup opakujeme dokud boby nebudou ve stavu klíčivosti. 24h by mělo stačit. Zcedíme a vyklopíme je do suché utěrky.
    Vezmeme svazek petržele a koriandr natě a společně s 1 a půl hlavou česneku, jarními cibulkami a chilli papričkou jemně nasekáme.
    Z bobů vyjmeme vrchovatou čajovou misku a zbytek rozmixujeme či projedeme mlýnkem na maso. Postup opakujeme dokud se z bobů nestane "suché" konsistentní těsto. Kousky bobů nám nevadí! Pokud se nahromadí přebytečná voda, tak jí odlijváme.
    Přidáme nasekanou směs bylinek, 3 vrchované lžíce římského kmínu, 1 plochou lžíci mletého kardamonu, půl lžíce skořice a 1 lžíci mletého koriandrového semena a 2 lžíce sole a řádně promícháme. Dle potřeby přidáme ještě sůl, mletý koriandr a skořici.
    Jestli je směs ve správném stavu měla by bez problémů držet jako krabička od syrek ve vertikální poloze. Pokud je řidčí rozmixujeme ještě zbývající část bobů do tuhého stavu a přidáme do těsta. Jinak zahustíme moukou či strouhankou a necháme hodinu odstát.
    Ve fritéru či hluboké pánvi necháme rozpálit cca. litr oleje a z těsta hazíme kuličky ve velikosti vlašských oříšků do oleje. V Israeli na to mají speciální pomůcku, mi si budeme muset vystačit s lžící a rukou.
    Smažíme do zlatova a podáváme s pitou, chumusem, techinou, harisou, zeleninovým salátem a Jemenským Chilbe z řeckého sena jako první a poslední chod:) Nechte si šmakovat - heb. be-teavon:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam