• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    FUJI_ITA: ergo originalne sem se na iPadu mastavil emailový úćet tim že sem přes add acount a gmail byl nadsen tim ze to bylo stejne tezký jako se přihlásit do web clienta gmail a nic dalšího nenastavoval.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    ONDRASEEEK: no pripojuju se pres gmail nastaveni a do nedavna to fungovalo bezvadne, pred cca dvema týdny to začalo ale když sem dal restart chytnul se ted uz cca tri dny mi neprijme nic neni to wifinou, zkusil sem jich vic a nejede ani 3g
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    FUJI_ITA: a proc se pripojujes pres imap a ne pres google nastaveni v ipadu?
    CROSS
    CROSS --- ---
    EDNA_JEDNA: HW tlačítko, kterému Apple česky říká „uspat/probudit“? To opravdu nemyslím. :-]

Jde mi o následující situaci: mám nastaveno, aby si iPad po 5 minutách řekl o heslo. Tzn. když ho vypnu (uspím), a do pěti minut proberu, o heslo si neřekne. A já bych chtěl funkci, která by mi dovolila zamknout ho okamžitě, ale jednorázově, tzn. nastavit, aby si říkal o heslo hned, není řešení.
    AILAS
    AILAS --- ---
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    CROSS: kdyz mas po leve ruce tlacitko home a ipad na siroko, po prave strane dole je zamykaci tlacitko, to myslis?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Mam problem s pripojenim gmailu pres mail aplikaci na imap neresil ste to nekdo taky? Google rika ze to ma vic lidi a pracuje na tom
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CROSS: recenze nastesti lze filtrovat podle zemi na www.appcomments.com
    CROSS
    CROSS --- ---
    CLUMP: hádám, že v Apple je to napadlo (koneckonců iTunes v OSX to uměj), ale asi tam bude nějakej důvod, proč to neimplementovali. Třeba maj změřený, že lidi položky z wishlistu nekupujou, i když bych spíš tipoval nějaký technický důvod.

K těm recenzím: to je škoda, hlavně třeba u podcastů; navíc myslim Marco Arment (Instapaper) popisoval, že ani pro vývojáře neni snadný se dostat k recenzím ze všech iTunes storů. Na druhou stranu, zabudovat tam nějakej mechanismus, kterej by to filtroval po zemích, je další funkce navíc, a myslim, že jsou ve store pořád ještě jiné priority.

Na jiné téma — poradíte aplikaci, která iPad okamžitě zamkne? Nechci nastavovat systémovej zámek na hned, ale možnost to sem tam zamknout ručně by se hodila. Nebo se to dá řešit nějak systemově?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ARAON: taky reseni.) ja pouzivam appadvice nebo si to napisu do poznamek nebo paper 53 (btw vynikajici cmaraci aplikace). ale primo v appstoru by to bylo uzivatelsky privetivejsi a uprimne nechapu, proc to nikoho v applu jeste nenapadlo.
    NAILER
    NAILER --- ---
    kde nechat v praze opravit rozbitý sklo na novým iPadu?
    ARAON
    ARAON --- ---
    CLUMP: Já používám jako náhražku wishlistu Twitter. :-)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    a porad zadna moznost pridat appku do wishlistu k pozdejsimu zvazeni/koupeni... nebo jsem slepej? tohle vnimam jako velky minus, navic mam dojem, ze tak musi applu i vyvojarum unikat cast zisku.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ale uz se s tim zacinam smirovat... google chysta vlastni aplikaci, ktera do hry vrati snad i street view. a abych jen nenadaval, tak konecne vyresili jednu vec, ktera me hrozne stvala na appstoru: pri potvrzeni stazeni nebo aktualizace aplikace uz nevyhazuje zpatky na plochu (nebo jak se tomu i applu rika). bohuzel zas zmizely starsi recenze aplikaci, snad je to jen docasny vypadek. jakoby nestacila ta demence, ze se zobrazujou jen ty v mistnim jazyce...
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    jeste k tem mapam... tady je zajimavy vycisleni:

the understatement: Quantifying the Impending iOS 6 Maps Backlash
    http://theunderstatement.com/post/31855177665/quantifying-the-impending-ios-6-maps-backlash
    ARAON
    ARAON --- ---
    WITTGENSTEIN: Tohle se bezne stava moji zene na iPodu, kdyz da updatovat vsechno najednou. Vzdycky ji to takhle zustane viset. Vetsinou pomuze iPod na chvili upne vypnout a pak dat hezky stahovat po jednom. Nema to nic spolecneho s novou verzi iOS obavam se.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak jsem si zavařil na slušný problém. Odjel jsem s rodinkou na dovolenou do Maroka, v hotelovém foyeur jsem se přihlásil na místní pomalou wifinu, uviděl spoustu aktualizací, tak jsem je automaticky dal stáhnout... A zadřel jsem, protože všechny už jsou půl dne ve stavu Waiting. A to se potřebuju dostat minimálně ke Dropboxu, Pages a iBooks, kvǔli jednomu překladu a jedné redakci (práce na dovolené, meh).
    Reset nepomáhá, nepomáhá ani pauznout stahování všech aplikací až na jednu. A ne, to stahování mi neblokuje žádný zaseklý podcast. Nějaké nápady? Opravdu milerád bych se vrátil k předchozí verzi, ale to zjevně taky nejde, grr.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Poradil by mi nekdo nejakou app na email signatures? Mam HTML email signature a chci ji dostat na iPad, tak aby se dala pouzit v Mailu. Pokud muzu, rad bych se vyhnul nejakym generatorum, chci zkratka pouzit sve HTML.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam