• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FUJI_ITA: chtel jsem napsat co mi na iOSu vadi a co mi chybi a 3 veci, ktery me sraly nejvic jsem ted objevil, ze jdou a to hodne originalne!!! :D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    VFISA: aaha, sorry, to mi vůbec nedošlo :)
    MICKE
    MICKE --- ---
    VFISA: jde to nějak editovat?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    NICTUKU: taky se mi libi, jediny co doufam vyresi jsou veci jako ze kdyz pisu email s modem klavesnice na dva palce a email je dalsi (nebo pisu na sirku) casto se mi text schovava pod klavesnici a neposouva nahoru. Ergo zrovna vcera sem resil, mam dokument ve formatu jpg kterej sem chtel otevrit v nejaky aplikaci tuzkou do nej zakreslit poznamky a poslat emailem, otevrit obrazek jako podklad na kterej budu kreslit umi dost aplikaci problem je ten ze mi ho nedovoli roztahnout tak abych kreslil do detailu. Obavam se ze na tom mensim tohle bude jeste horsi pokud to nejakje update nevyresi
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    a do toho je to jednoznacne nejhezci zarizeni na trhu "placek".
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    Koukam na promo video na tema iPad Mini a krom klasickych velkohubych kydu je to fakt krasny zarizeni. Bal jsem se pred casem, ze to bude 16:9 reakce na konkurenci, ale tim, ze zalternovali iPad 2 ukazali, ze to ma hlavu a patu. Ulevili jak sobe, tak uzivatelum. :)
    SHARK
    SHARK --- ---
    VFISA: no ja spis premyslim o tehle sd karte, a mam to aspon bez manipulace.

ez Share Wireless Transmission Wi-Fi SDHC Memory Card - Orange (4GB / Class 4) - Worldwide Free Shipping - DX
    http://dx.com/p/ez-share-wireless-transmission-wi-fi-sdhc-memory-card-orange-4gb-class-4-160262?item=1

AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    VFISA: jop, kupoval jsem pro známýho oba.. funguje to, jen v průběhu kopírování vyhodí hlášku, že nepodporované zařízení, nicméně se vše nakopíruje. Jen je tam ta hláška, která ale nemá na funkčnost vliv, jak se zdá..
    VFISA
    VFISA --- ---
    btw. zkuste se schvalen podivat, co jste vyplnili v minulosti za nezbytne app a co dneska pouzivate, ja jsem to uz dost proskrtal a naopak neco pridal..

https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AnVmyjh3CaYtdHdGOVozRVphOGRSQUNNa0hWaTZsLXc&output=html
    VFISA
    VFISA --- ---
    THE_BALROG: Ja prave mam a znam original, jde mi jen o to, jestli tyhle pofiderni budou fachat. vim, ze apple menil nejak napeti, tak aby mi to nereklo, ze mam smulu.. Kazdopadne dik.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    VFISA: mám ho, ale ne přes tyhle pofiderni obchody, ale od iStyle. Přes USB mi řekne, že můj foťák by si vzal příliš moc energie a nedovolí je to protpojit, takže musím použít čtečku na kartu.

Ze čtečky to přečte jen fotky z foťáku - pokud by sis myslel, že ji budeš vyaužívat jako paměťové médium, nejde to. Ani na to nejde nahrát jpg a doufat, že to iPad identifikuje jako fotku z foťáku. Ne, ta mrška prostě importuje jen fotky.

Funguje to snadno - zastrčíš do konektoru a import se spustí sám. vybereš si, které fotky načteš do Camera roll a je to. Přečte i RAWy, ale bere to z nich jen jpg náhled, nikoliv celý RAW, takže se pro tenhle účel vyplatí fotit i do jpg.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Zkousel jste nekdo?

iPad to USB + iPad to SD Camera Connection Kit for iPad - White (2-Piece) - Worldwide Free Shipping - DX
    http://dx.com/p/ipad-to-usb-ipad-to-sd-camera-connection-kit-for-ipad-white-2-piece-117399

Camera Connection Kit + Card Reader for iPad/iPad 2 - Free Shipping - DealExtreme
    http://dx.com/p/camera-connection-kit-card-reader-for-ipad-ipad-2-101295
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    MATESISKO: tak update sice pomohl, ze se mapa prenese v puvodnim rozliseni, ale v Obrazkach stejne jde zoomovat jen na urcitou uroven, dalsi priblizeni uz neni trvale a automaticky se vrati jen na to maximalni priblizeni, tzn. je to citelny, ale prakticky pouziti sucks.
    KICHI
    KICHI --- ---
    ARAON: v syntetickych testech je procik iPadu 3 jen o neco malo lepsi, nez u 2. Jinak je to s grafikou, tam je rozdil velky. Naopak u iPhonu 5 je videt obrovsky vykonostni narust u toho A6X prociku a tak cekam podobny narust u iPadu 4.
    Osobne mam 2 a treba Infinity blade 2 v nekterych scenach moc nestiha.
    ARAON
    ARAON --- ---
    LEXIK: Tak to je snad celkem logické, že bude stejné rozlišení na menším display vypadat ostřejší. Každopádně iPad 3 na hraní vřele nedoporučuji, protože procesor nestíhá u části her to vysoké rozlišení. Některé na něm vypadají hůř (třeba NOVA3), protože obětovávají efekty na úkor rozlišení. I když teď když Apple updatoval procesor (a v podstatě tak vytvořil iPad 4), už by to nemuselo být tak hrozné. Každopádně na hraní je lepší iPad 2 a iPad mini by mohl být možná ještě lepší.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    NEPH04: Podle prvních dojmů novinářů, který jej dostali včera na hraní je prý display iPadu mini viditelně ostřejší než u iPadu 2 ... pravděpodobně díky zmenšení displeje při zachování rozlišení a na první pohled není viditelný rozdíl s retinou u iPadu 3/4 ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEPH04: rozhodně souhlasim, že z retina displeje se nikomu nebude chtít downgradovat, ale tak to ani není zamýšleno (IMHO).

Sám bych menší formát nejspíš využil (musim vyzkoušet), ale v tuhle chvíli je to prostě kompromis mezi výkonem/displejem a baterkou. S retinou by mini nebyl tak tenkej...
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    CROSS: Koukal sem na 1280x720 nexuse 7" a už se to celkem dalo, ale rastr byl porad vidět...
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEPH04: na jaře nevim, spíš posouvaj inovační cyklus na podzim. (Ale dost možná bude záležet na prodejích.)

Mini — jako startovací model podle mě perfektní. Osobně vydržim se současným retina iPadem, vzhledem k tomu, že novej neni ani tenčí (ale jo, záleží na tom), ani lehčí. Přijde mi, že už jsou procesory rychlý až až, teď je čas zapracovat na technologii baterií.

Jak vypadá 1024x768 na tom 7,85" displeji se ale půjdu podívat. Retina je retina, ale koneckonců ani displej původního iPadu nebyl nijak tragickej. A na menším formátu to bude vypadat slušně, předpokládám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam