WITTGENSTEIN: pokud používáš v "ekosystému" čistě jenom iPad a žádná aplikace po tobě nechce iOS7, neviděl bych jako problém počkat na tu zmíněnou 7.1 nebo podobnou verzi. (Nebo tam nechat šestku, dokud tě okolnosti nedonutí...) Doufám, že další updaty odstraní současné drobné chyby a je určitá šance, že třeba půjdou vypnout všechny efekty, nejenom paralaxa. Ačkoli chápu různé námitky že to či ono se změnilo ne nutně k lepčímu (zvyk...), celkově mi to přijde na používání příjemnější, přepínání aplikací například.
WITTGENSTEIN: nový iPad (full size) podle mě dostane A7 procesor, takže podstatně zrychlí. Na telefonu se to možná tak nepozná, na iPadu ano (mám 3. gen. a zrychlení by snesl, a to na něm prakticky nehraju hry) Taky bych čekal víc RAM, to se pozná určitě. Doufám, že přijde i Touch ID. Souhlasím nicméně, že přcházet na něj ze stávající 3. nebo 4. generace, pokud si to nevyžaduje situace (umírající baterka například a pod.) je asi trochu luxus.
V odhadu se samo můžu mýlit, třeba Apple něčím překvapí (ale spíš myslím, že ne).