• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    VACA
    VACA --- ---
    Sory za prasopis, jsem na cestach trochu v kvaltu...
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: No proste sem relativne novacek v prostredi, takze sem stahoval treba i vic variant na jednu aplikaci abych si vyzkousel ktera mi vyhovuje nejvic. Taky sem prozkoumaval aplikace od ceskych vyvojaru zamerene na pouziti v nasem regionu, pak sem taky obcas zabruslil na stranky kde jsou price drops a apps docasne za darmo, taky jsem stahoval nejaky vyukovy programy, zase, povetsinou vic verzi ze otestuju ktera mi sedi nejlip. +no a na zaver jsem postahoval nejaky blbosti, jen tak ze zvedavosti a taky naky gamesky....
    Ja sem si to uz pred tim rozrazoval do slozek. Pak se ale stalo ze sem apvycerpal plochy, (kapacitu uloziste nikoliv) a najednou se ikony novejch programu zacali shlukovyt vsechny prez sebe na prvnim screenu tak ze byly mimo mrizku, neslo na ne kliknout a ani kdyz se screen roztrasl do editacniho modu tak s nima nic neslo.
    Rekl sem si ok, zkusim resetovat plochu, trea se to nejak srovna... Jenomze vlastne jeste horsi, protoze se tim zrusili vytvorene slozky(ceho sem se trochu obaval, ale nenapadlo me ze ma jen nekolok ploch k dyspozici) no a ztratou slozek se toho jeste vic dostalo mimo plochy...
    Muzu davat do slozek co chci ale proste co je mimo plochy tak se neobjevi jinak, nez ze musim odmazavat dokud se nedostanu na jeho pocet ikon ktery je schopnej pojmout...
    Priznam se ze tohle jsem tak nejak neocekaval a vzhledem k jinak celkem vyladenemunsystemu me prekvapuji i to ze nemohou ikony co uz se mu teda ted nehodej do kramu naskakovat plynule tim jak jim uvolnuju misto na plose mazanim nebo i shlukem do slozky, neumi to a ja musim dokolecka odmazavat a resetovat jak uz jsem se zminoval...
    Jo je pravda ze jsem se nechal trochu unest a zaplevelil to, ale ze me takhle vytresta, to jsem necekal:(
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: ja se teda priznam, ze uz chvili moc nechapu, co se ti to prihodilo. Kolik tam tech aplikaci mas?
    VACA
    VACA --- ---
    To by skoro stalo zato mit varovovani pri prvnim spusteni ipadu pro nove uzivatele a zacatecniky jako jsem ja..
    Neco jako: "Nesmite presahnout vic nez x obrazovek aplikaci, at mate kapacitu jakou chcete, nebo vas to hrozne ztresta"....
    VACA
    VACA --- ---
    To vam reknu s timhle sem se chytil teda do poradny pasti, nikdy bych si nepomyslel ze takhle celkem naslaplej stroj ma takovejhle trivialni limit... :(
    Nechapu proc treba kdyz odmazavam aplikace nebo je shlukuju do slozek, cimz uvolnuju misto na plose, proc tam nemuzou naskakovat ty co se nevesly... Proc musim pokazdy resetnout plochu a znovu odmazavat v nadeji ze ted po dalsim resetovani se uz konecne se obevi i ty z konce abecedniho seznamu... To je teda slusna pruda tohleto, at to ma kolik jader chce...
    PHOB
    PHOB --- ---
    PHOB: a jeste videjko pripadne
    Octagon - iPhone/iPod/iPad/Mac - Launch Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wgTahDEyQL0
    VACA
    VACA --- ---
    SHARK: KARYSLAV: dekuju vam. Tak trochu sem doufal ze bude i jina moznost jak to usporadat. Ale jak vidno nemam na vybranou nez mazat a resetovat plochu dokud se tam neobevi vse... On je radi abecedne a zrovna ty na konci jsou z toho mala uzitecneho...
    To sem si teda zadelal na zabavu na nejakej cas, tohle sem tak nejak necekal ze nastane...
    PHOB
    PHOB --- ---
    trosku reklamy, z jineho soudku :), nekamenujte me prosim... :)

dnes spatrila svetlo sveta gameska na ios od lukase korby octagon...
    mel jsem tu cest hrat si tam s grafikou :), pripadne video na webu jest...
    podporte tuhle srandicku :)
    appstore

Kazdopadne je to skvela navykovka... rychla akce... skvela hudba...

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    VACA: pokud se nepletu tak v Settings - General - Usage - počkat až se nageneruje seznam, a vlézt do detailu aplikace je pak "Delete App" tlačítko.. (překlad - Nastavení - Obecní - Využití - ale to jen hádám, v češtině to nemám..)
    SHARK
    SHARK --- ---
    VACA: napichnout na itunes a ty app ktere nemaji ikonu smazat v zarizeni pomoci itunes
    VACA
    VACA --- ---
    Tak zase jednou bych mel amaterskej dotaz...
    Priznam se nechal jsem trochu unest ve stahovani apps, zaslo to tak daleko ze si mi ikonky najednou zacali stosovat na home screen jakoby mimo mrizku a vsechny prez sebe... Nenapadlo me nic lepsiho nez obnovit nastaveni plochy, a to byla zda se chyba. Ted mi od nekterych nainstalovanych app zmizely ikony a dostanu se k nim jenom pres spot..
    Jo je pravda ze jsem pada trochu zaplevelil zbytecnostma ktery musim postupne smazat, jenomze na to nemam jednorazove cas a nevim co si ted s tim pocit. Udeal jsem slozky a uvolnil tak plochy, ale zmizele ikony jsou pryc..
    Strycka googla jsem zkousel ale asi se ho blbe ptam..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Jen tak pro zajímavost, když už je Pages/Keynote/Numbers v icloudu.. proč přesně nemůžu použít chrome na win na otevření icloudu a prezentovat to z něj? Nebo tak nějak..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    BRUSINKA: Pocitej s tim, ze MS je nekompatibilni virus .. prezentace udelana v cemkoliv na Macu se na Windows bude zobrazovat nedokonale s vetsimi nebo mensimi chybami. Vyzkouseno nazivo pred publikem nekolikrat :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUSINKA: jako PDF je to pak asi neprůstřelné, samo pokud nezjistíš 3 minuty před vystoupením, že tam máš překlep nebo chybu.

Co se týká toho, jak exportuje Keynote na iOS do PDF -- stránkování a tyhle věci, samotného by mě to zajímalo (nepoužívám).
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CROSS: Dobrá otázka, obvykle asi v tom, co umí průměrný školní počítač. Takže asi jako pdf?
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUSINKA: čistě ze zvědavosti, v čem na Windows to plánuješ zobrazovat?

(Z vlastní zkušenosti z mnoha let prezentací, snažím se vždycky prezentovat v tom, v čem byla prezentace vytvořena; platí i pro různé verze Powerpointu, například.)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Mám dotaz ke Keynote. Přemýšlím o koupi, zajímalo by mě, jestli se prezentace udělané v Keynote pak správně zobrazí v počítači s windows. Vím, že s Pages je občas problém (v detailech, posunuté/rozhozené odrážky a podobně), což by zrovna u prezentací bylo horší. Díky za zkušenosti
    WERT
    WERT --- ---
    casopisy opravdu ZDARMA:

Really FREE Newsstand Subscriptions
    http://reallyfreenewsstand.tumblr.com/
    TIGU
    TIGU --- ---
    Viber na iPadu jede. Problém je, že pokud máte Viber na iPhonu (iPodu Touch) a iPadu najednou, blbne to - odpojuje se to, kriplí to historii a tak. Prý je v přípravě nativní klient pro iPad. Čekám na něj už dlouho. Nebaví mne vytahnovat iPhone pokaždé, když někdo napíše na Viber a já zrovna pracuji na iPadu. Zvlašť ve vlaku je to na zabití.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    CHILDINTIME: Aha, omlouvam se za mystifikaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam