• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KICHI
    KICHI --- ---
    CROME: jo. A taky si to muzes koupit v nejakem popularnim eShopu, jako vsichni a uvidis to same ;)
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    CROSS: Ja si toho zahrivani vsiml venku pod sirou oblohou. Bez podsviceni nebylo nic videt a pokud sem pridal, nedalo se skoro udrzet - iBook. Bavim se o zahrivani, ktere uz neni prijemny ani na dotek, natoz to drzet. Pokud je ipad teply, neni to pro me nic tragickyho. Hrali sme asphalt 7 cca 2h bez prestavky podsviceni na 30-50% presto to teplo nijak neobtezovalo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEPH04: Možná je to i v používaných aplikacích, ale třeba Pages nebo Numbers na iOS6 na 3. gen iPadu bych rozhodně nenazval „ultrarychlými“. Rychlost nebyla ani hlavní selling point Apple marketingu. Myslím, že jsem psal, že sám jsem s rychlostí nikdy neměl problémy (nemám přehnané nároky), ale prostě to není klíčová vlastnost toho stroje. (Narozdíl od Airu...)

K zahřívání: stačí Safari, a kdyby se zahříval jen od displeje, bylo by to po celé ploše, nebo jen v některých místech? (Třeba kolem logic boardu.) Náročné hry ani podsvícení naplno nejsou můj šálek čaje, zahřívání přesto pozoruju (není to nic dramatického, třeba ve srovnání s iPhone 4S, ale je to znát).

Asi by nebylo nezajímavé podívat se na názory vývojářů na HW iPadu 3.
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    CROSS: ipad3 s ios6 byl ultrarychly. Srovnaval sem s ipad2 a ios6 a ipad3 byl rychlejsi.
    Ano mel retinu, ale mimo narocnych 3D her v nativnich rozlisenich se ipad3 celkem flakal.
    Odezva systemu u IOS6 byla neskutecna a pro me to byl jeden z argumentu proc ios a ne android.

PS: pod retinou opravdu nejel system u ipad3 naplno... ten system samotny byl velice nenarocny a zobrazeni par vektoru a bitmap nebyl pro nej zadny problem.
    Hlavni emitor tepla byl jeho displej - spotrebovava hodne energie a pri plnym podsviceni muzes po chvili smazit vajicka. CPU s GPU taky hreje, ale nikdy mi to neprislo tak moc, jak prave displej.
    WERT
    WERT --- ---
    CROME: koupis a pak se muzes divat :)
    CROME
    CROME --- ---
    KICHI: takze kdyz prijdu do istyle ze si chci koupit tak me tech par kusu prodaj ae nenechaj se podivat ?:)
    KICHI
    KICHI --- ---
    CROME:
    WERT:
    mame sotva par kusu na prodej, ale jestli to bylo mysleno tak, ze na podivani, tak nemame... nikde v iStyle
    CROME
    CROME --- ---
    TIGU: ve vsech samozrejme ne, ae obsluha tvrdila, ze prej Apple nedodal
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROME: Ve všech?
    CROME
    CROME --- ---
    WERT: jsem byl nemeli:(
    WERT
    WERT --- ---
    CROME: iStyle
    CROME
    CROME --- ---
    nevite nekde v Praze o kramu kde maj mini s retinou?
    VFISA
    VFISA --- ---
    THE_BALROG: Za mě je zase ios7 na 3ce rychlejsi, především s posledním updatem. Asi vázne hodně subjektivní záležitost...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    Nemate nekdo tip na dobry obal na ipad Air? idealne, aby nebyl hnusnej :) a zaroven neco vydrzel (tzn. celistvy obal, aby se neposkrabala zada) a rovnou k tomu info, kde ho koupit v praze:)
    KICHI
    KICHI --- ---
    VFISA: u Otterboxu jde dost o to, jaky konkretne model vyberes, treba Defender je dost dobry
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_BALROG: To není otázka, ale jen takové plácání. Realita = technické parametry toho zařízení. Opakuji, že iPad 3 rychlostí nikdy nevynikal. Displej, 4G... ale ne rychlost. To je fakt, ne žádná představa.

Je samozřejmě možné, že ani iOS6 mi na tom nelítal tak rychle, abych nějak trpěl po upgrade na iOS7. Netvrdím, že k žádnému zpomalení nemůže dojít, říkám, že to není jednoznačné, jak tu zaznělo. Pro pomalejší čtenáře opakuji: záleží na tom, co s tím uživatel dělá (jaké aplikace provozuje a pod.). Je klidně možné, že iOS7 upgrady některých aplikací jsou náročnější a pocitově zpomalí. (Oproti tomu je tu pořád možnost zůstat na iOS6 bez upgradů aplikací, které nyní iOS7 vyžadují.)

Pokud to zařízení člověk provozuje dejme tomu s iOS6 a všechno, co používá, mu funguje, nemá problémy s nekompatibilitou ani nepotřebuje žádnu iOS7–only funkci nebo aplikaci, pak není důvod k upgrade.
    TIGU
    TIGU --- ---
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    CROSS: otázka je, jestli si realitu neupravuješ ty. Mám trojku s iOS 7 a oproti šestce je to citelně pomalejší; a to jsem si na sedmičku už zvyknul. První dny to pro mne bylo utrpení. Hodně pomohlo zaškrtnout "omezit pohyb", který vypnul nejeen paralaxu, ale v dalších verzích i takové ty lítací animace. Tím se to, přinejmenším pocitově, zrychlilo a už to dýchá na paty šestce. Stále ale žádný zázrak.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NEPH04: iPad 3 rychlotí nikdy nevynikal — vynikal retina displejem. Od počátku bylo známo, že ten systém jede naplno, aby tu grafiku utáhnul. (Hádám, že i kvůli tomu se hřál/hřeje.) Už rok a půl nebo jak dlouho poslouchám, že iPad 2 je de facto rychlejší než 3 (The New iPad), protože vnitřnosti má skoro stejný (A5 x A5X) a nemusí honit vysoký rozlišení. Takže s dokonalostí a rychlostí na iOS6 — nevím, o čem je řeč. :-]

Takhle je vidět, jak si zpětně upravujeme realitu, aby seděla s naší vnitřní představou.

Používám jak první iPad, tak iPad 2 i iPad 3, jistou představu o tom, jak se to chová, tím pádem mám. Nepochybuju, že s určitými aplikacemi to je pomalé, padá to a podobně, ale rozhodně se nedá jednoznačně říci, že rychlost je pryč. Záleží na tom, co s tím uživatel dělá.

Kdybych tolik nestál o menší formát (Mini), vydržel bych s trojkou v pohodě dál (s iOS7).
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    NEPH04: Pri me praci je to ok. Nemam to jak srovnat - nemam novejsi iPad. Ale pokud je to tak, jak pises, tak by opravdu nemel aktualizovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam