• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KICHI
    KICHI --- ---
    DR_K: :D no me taky bylo jasne, ze je to potencialne nebezpecne postouchnuti
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: Pravda. Vychází až z Unixu. Měl jsem za to že už z Unicsu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRNOUSEK: to neni uplne to, co bych chtel..
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    DR_K: Z toho by sel udelat clanek pro pokrocile JB uzivatele na muj-ipad.cz! ;)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    DRAGON: iOS 7.1 - nasaveni - mobilni data a odskrolujes dolu a tam to za posledni obdobi vidis (pro mobilni data) a muzes i jednotlivym aplikacim zakazat pouziti mobilnich dat... to by nestacilo?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    vlastne bych potreboval neco jako je tohle jen s tim rozdilem, ze bych potreboval, aby to umelo jeste rozdelit mezi aplikace. Jde mi o to si zjistit, kolik si bere remote desktop.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, shanim aplikaci, ktera mi zmeri v dany casovy interval, kolik si ktera aplikace vezme dat, lze na ipadu bez jailbreaku neco takoveho vubec provozovat? dik
    DR_K
    DR_K --- ---
    lide jsou ruzni. to je fakt, nikoliv argument (psal jsi puvodne, ze JB debatu nechces rozjizdet, tak proc probuh argumentovat?). ok, argumenty/aplikace JB, TENTO VYCET BUDE SOLIDNI TAPETA, NECTETE, POKUD VAS NEZAJIMA:

0) jeste nez zacnu, pro predstavu je nutne si uvedomit, ze jako pouzdro k ipadu pouzivam toto
    MiniSuit Bluetooth QWERTY Keyboard Stand Case for iPad mini Review - Gadget and Accessory Reviews - Gadgetmac
    http://www.gadgetmac.com/reviews/minisuit-bluetooth-qwerty-keyboard-stand-case-for-ipad-mini.html
    pri psani si tedy nepatlam po display, ale mam to svym zpusobem jako maly ultrabook

1) openSSH (free) - nekomu to neprijde ergonomicke, me to prijde uzasne, mohu prolezat cely filesystem ipadu, kopirovat, editovat, spoustet aplikace. mam rad nad svymi vecmi kontrolu, spousta lidi to ke spokojenosti nepotrebuje, ja ano.
    2) APT (free) - balickovaci system, ve spojeni s vyse uvedenym si mohu instalovat klasicke aplikace typu screen, mc, vim, grep...
    3) midnight commander (free) - klasicky dvoutabovy commander, ve spojeni s vyse uvedenym prijemny zpusob, jak prochazet filesystem
    4) BeeKeyboard ($2.99) - ios ma podporu pro bluetooth klavesnici, ale pouze v textinput oblastech. tento tweak pridava spoustu konfigurovatelnych klavesocych zkratek, at uz na home screenech, podporu klavesnice v iCade hrach, nebo v safari. dokonce je tam i plugin, ktery umozni namapovat klavesy na touch kdekoliv na obrazovce (je tedy mozna hrat dotykove hry pres klavesnici, u nekterych je to fajn)
    5) BTC Mouse & Trackpad ($4.99) - to uz byla spise zvedavost, jak by vypadal ios ovladany bluetooth mysi. vypada dobre, ale vetsinove to nema smysl, snad jen u aplikaci s titernymi ovladacimi prvky (treba baldur's gate na ipad mini)
    6) Bridge ($1.99) - aplikace, ktera umozni jakoukoliv mp3 z filesystemu procpat do knihovny ios. nemam rad itunes, jsem timto zpusobem divny...
    7) CameraTweakHD ($0.99) - obohacuje schopnosti zakladni kamery o timer, lapse timer, burst mode, separate focus and exposure apod.
    8) Native QR ($1.99) - shopnost cteni qr code pro ios kameru
    9) SBSettings (free) - bylo by pomalu na samostatny clanek, co vsechno tohle umi. vyzdvihnu hlavne, ze kdyz clovek blbne, instaluje kdejake ptakoviny a ipad crashne do safe mode, tahle utilitka dokaze vsechny ty spatne veci zase odstranit a zachranit
    10) NCSettings (free) - stahovatelna roletka s prepinaci a widgety, podobna jako na androidu. jsem na ios6, takze nemam jeste tu roletku z ios7, nicmene tahle se mi stejne libi vic a je mnohem vic konfigurovatelna
    11) Gridlock 2.0 (free) - umoznuje umistit ikony na homescreenu kdekoliv, ne jen je radit za sebou. prijde mi to hezci, nez aby se radily od zacatku stranky...
    12) roqyBT4 (free) - z nejakeho duvodu wifi only verze ipad mini nema GPS. chces-li navigovat, musis pripojit externi GPS modul. coz (alespon s tim mym) v zakladu nijak neslo
    13) Switchy ($1.00) - dvouradkovy lepsi app switcher
    14) SwipeAway (free) - v app switcher zabijes aplikaci pomoci swipe down na jeji ikone. pomoci swipe up zabijes vsechny. neni potreba pouzivat titerne krizky. krasa
    15) RetinaPad ($2.99) - nepresne jmeno, pouze to roztahne a vyhladi iphone aplikace na ipad. jdou tedy pres celou obrazovku a vypadaji lepe, nez bez tohoto tweaku.
    16) NoSpot (free) - zrusi spotlight, nemam rad spotlight

ke krase SSH dost jeste prispiva normalni ios aplikace iSSH, nedavno byla ve sleve za dolar, ale stoji i za plnou cenu, umi vsechny klavesy me klavesnice, vcetne modifikatoru. jinak co ma u sebe napsanou cenu, to mam koupene. za zlodejinu berme herni emulatory, uznavam, ze je pouzivam:
    DosPad (free) - jako dosbox na PC, prehistorik 2 na ipad!
    PPSSPP (free) - emulator psp, patapon na ipad!
    RetroArch (free) - emulator vseho mozneho vcetne sega megadrive a PSX
    ScummVM (free) - stare dobre adventurky na ipad
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    DR_K: docela bych se nekdy podival na nejaky duel dvou lidi, jeden by presouval vse pres ssh (documenty, videa, hudbu - samozrejme mostly nelegalni :) a druhy ktery vyuziva dostupnych sluzeb jako je dropbox, office365, spotify, itunes match, store apod.

u toho s JB bych rad videl co na tom vidi (kradene appky, modifikace systemu, pocit svobody), muzes aspon neco uvest nez jen ze jsou lide ruzni (coz mi prijde jako argument totalne mimo)? :)

urcite bude nekde pomyslna cara ohledne ekomonicke situace, kdybych nemel prijem kvuli svemu veku, tak to trochu pochopim, ale osobne mam pocit ze v nasem malem state se proste radsi krade a rika se ze je to vlastne kopie a OSA apod viz nedavno clanek o uloz.to, spousta lidi, ktere jsem potkal tak jsou totiz presvedceni ze to stahuji legalne

sorry za OT, ale podle me to sem taky patri
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Sem si dneska zkusil takovou ptakovinku :) Na iPadu sem rozjel TeamViewer, pripojil sem se domu, kde sem pustil Diablo III a pak sem se tam jeste pripojil mobilem. Takze hraju Diablo III na iPadu a ovladam ho na pres mobil, kterej slouzi jako gamepad, to je slusny, co je dneska vsechno mozny :)
    BTW hybe se to uplne skvele, krasne to stiha vykreslovat, jen ve vetsich bitkach je to trosku sekany, ale da se to hrat bez problemu :)

DR_K
    DR_K --- ---
    dobre je, ze jsem chtel napsat unix. a pak jsem si to rozmyslel, nebot jsem chtel, aby tomu rozumel i nekdo jiny, nez geekove. a odpalil jsem geeci zapasy ;)

HIDARI_LUPO: a ja si to myslim a prijde mi, ze JB je velmi rozumna vec. coz jen ukazuje, ze svet je veliky a lide ruzni.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    DR_K: jen 2 věci: nemyslím si ze je to user friendly a existuje spousty jiných možnosti jak spravovat svoje data (sdílení, oprávněni, verzovani), zadruhé a teď nechci nic rozjíždět je ta hloupost s JB (jen málo kdo ví co je v tom za díry)
    TIGU
    TIGU --- ---
    AILAS: BSD je Berkeley Unix. iOS je postaveno na jádře Mac OS X a ten má od Leoparda oficiálně Unix certifikaci. Tak už se nehádejte ;-) také jsem alergický, když někdo o iOS prohlašuje, že je to linux.
    AILAS
    AILAS --- ---
    DR_K: iOS není linux a ani nevzešel z linuxu. Není to ani jeho klon ani žádná verze linuxu.
    AILAS
    AILAS --- ---
    KICHI: Bsd, ne unix ne linux.. a pokračování os příště...
    KICHI
    KICHI --- ---
    DR_K: Unix, ne Linux ;)
    DR_K
    DR_K --- ---
    HIDARI_LUPO: jojo. ssh je nejbeznejsi protokol, pouzivany pro prenos souboru na linux systemech. coz je i iOS. takze staci jailbreak, nainstalovat z cydie balicek ssh serveru, zmenit heslo serveru z default, pouzit jakehokoliv z milionu ssh klientu na preferovanem operacnim systemu, pripojit se a v klidu brouzdat celym filesystemem jako na normalnim pocitaci ;)
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    VACA: byt paranoidni neznamenat ze ty zustat nazivu, jinak co se tyče tvé myšlenky, tak bych dal ruku do ohne ze ten free účet bude jiný než ten placeny, a co se tyče toho vzdáleného přístupu, tak bych to klidně používal a prohlašuji ze v tom nevidím zádný bezpečnostní riziko, není to ze si vysrtcis port 3389 s nejakym nezaplatovanym windows do internetu..
    VACA
    VACA --- ---
    MUXX: čekám od toho ze bych v tom rozběhl aplikace ktere nejsou pro iOS, domácí PC mam, ale z nejakeho duvodu nemam ted doma zavede nej inernet. Dalsi vec je ze domácí PC sice mam, ale nejsem si jistej jestli bych ho chtel mit dálkové spravovatelnej prez internet, tzn. včetně síťového probuzení a kompletního pristupu... Nejak k tomu nemam uplne důvěru...

Vize byla: zaplatit si full account, na tahat si tam co potrebuju, a potom pokračovat zase na free accountu. Za předpokladu ale, ze by tam mnou nainstalována veci zůstaly, přístup na net z toho jinak nepotrebuju...
    A tímto zpusobem pripadne v budoucnu, zase si zaplatit na mesic teh 5$ doinstalovat co by bylo treba, a zase pokračovat na free..

Jen si nejsem jistej jestli ten free neni od placeného odděleném, resp. Jestli tam zůstanou moje veci po zrušeni premium...

Treba je to blbost, ale kdyby to takhle slo, tak by mi to prislo hodne zajimavy rozšíření ipada..

Jinak me kdyžtak poucte, jak funguje remote s ipadem, jak je to bezpečný co se kompu na druhy straně tyce, a vůbec veci okolo toho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam