• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    SHARK
    SHARK --- ---
    JYRKA: Jj jedna otacka alobalem je 1mhz, pak z 900 mhz udelas dalsimi vrstvami 1800 mhz, a jiz budes mit LTE, ale misto ipadu budes mit kouli alobalu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RUTHAN: Problém je v tom, že v době, kdy začal iPad 3, ještě nebylo vůbec jasné, jaké frekvence se budou na hlavních trzích používat. U nás se používá nejvíce 800 MHz, dále 1800 MHz (hlavně v Praze) a 2100 MHz (hlavně Vodafone v některých městech). V budoucnu by se mohlo hodit i 2600 MHz. Vodafone ještě používá pro své jakoLTE frekvenci 900 MHz.

Pokud chceš všechno u nás, budeš potřebovat novější iPad. Ty už budou podporovat všechna pásma u nás (800/900/1800/2100/2600?)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SHARK: A problem je u me, ze ma nejakej blbej no CZE iPad a vymena modelu to resi.. nebo u O2, ktery proste na iPadech na LTE kazde? Pripade jakej jinej ceskej operator mi pomuze?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SHARK: Stačí obalit alobalem, ne? Jen nevím, kolikrát, někde je na to vzorec
    SHARK
    SHARK --- ---
    RUTHAN: Tvuj ipad ma frekvence LTE

850, 900, 1900, 2100 MHz

A O2 jede na

800, 1800 a 2600 MHz

Nejak si to spolu povidat nebude
    SHARK
    SHARK --- ---
    RUTHAN: Podivej na specifikace frekvenci LTE na tvem ipadu a na frekvence ktere ma operator.
    Neni LTE jako LTE
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj,
    resim lTE na Ipad3 model md370hc/a , dle infa na webu by LTE měl umět, LTE simku jsem si teď vyzvednul, ale pořád mi iPad píše 3G - tam kde by LTE mělo bejt, mi tvrdili, že na prodejně O2 ho měli mít. V čem může být problém je proto nutná nějaká minimální verze iOS (mam starší - 7.1 kvůli vývoji a testování) nebo tak něco?
    VACA
    VACA --- ---
    mě pro změnu zaujal zejména ten "Smart Keyboard", konečně stylová a zdá se i praktická pasivní klávesnice pro ipad... (mám 1generaci mini 3g a zatim nic co by mě vedlo k upgradu zařízení, tahle featua jestli se objeví pro celou rodinu ipadů, tak pro mě jednou možná důvodem bude.. Pokud bude ta klávenice přijatelně zvládnutá...)

vlastně i ten "Smart Connector" jako takovej mě celkem zaujal, když by se nějaká jeho obdoba v budoucnu stala nástupcem Lightning connectoru tak by to nemuselo být vůbec od věci...
    AILAS
    AILAS --- ---
    PAYA: ale dalo by se s tím obojí :-) třeba takový věci jako HoMM 3 HD se na tom budou hrát jedna báseň. XCOM taky.
    PAYA
    PAYA --- ---
    No mohla by to byt dobra konkurence pro wacom cintiq s tim perem. Teda pokud to pujde pres nejakou appku propojit s macem... Na profesionalni pouziti to smysl dava na domaci zabavicku asi uz moc velky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    No a iPad Pro je tady :-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    zatímco teda čekáme na iPad Pro, tak menší promo — štěstí a Nyx se pousmáli a máme tu diskusi věnovanou hodinkám z Cupertina: [ Apple Watch ]
    CROSS
    CROSS --- ---
    (nicméně první bych reklamoval, ať se prodejce nevymlouvá, že za to může ta beta)
    CROSS
    CROSS --- ---
    VIRUS31: normální to jistě není, pokud je v záruce, tak bych to reklamoval, zvlášť jestli se to dá snadno demonstrovat.

Jinak na betu iOS 9 potřebuješ akorát Apple ID :-]
    Apple Beta Software Program
    https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

(K betě dodávám, že po prvním dnu po instalaci třetí bety se to uadilo a baterka nemizí.)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VIRUS31: ohledně iOS 9 by mohlo jít toto https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    iPad mini 32 wifi mne zacal hazet BSOD.. a to dost casto. Potreboval bych udelat bud downgrade z 8.4.1 na neco stabilniho nebo upgrade na 9, ale nemam dev ucet. Dal byste mi nekdo tip, co s tim? Nebo to mam hodit do reklamace?

iPad to zacal delat z niceho nic, mam ho na stole na cteni, v obalu. Zadnej pad, zadnej kontakt s vodu atd..
    CROSS
    CROSS --- ---
    No a první dojem z public beta 3 - večer jsem to vyndal z nabíječky se 100% a ráno 52%, tak to teda nevim nevim... v nastavení mi to u baterky za posledních 24 hodin píše Settings 69%, tak to je teda asi někde chybka.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mimochodem ještě k tý betě iOS9 -- nepoužívám to nějak intenzivně (primární zařízení je pro mě 6 Plus a na iPad nezbývá čas), ale zatim mi to přijde překvapivě stabilní. Vůbec to nežere baterku (častý problém iOS bet), je to rychlý (Retina Mini) a funkcionality devítky jsou super. Zatim jedinou výtku mám k tomu, že to nerespektuje systémový nastavení zamykání a zamyká to okamžitě (a vyžaduje heslo) což u Mini bez Touch ID je trošku vopruz.

Navíc jak to sleduju, víc a víc vývojářů ladí svoje aplikace i pro tu betu, z týhle strany to vypadá jako chytrý tah Apple, aby k uvedení ostrý verze většina aplikací byla připravená, protože si to uživatelé na vývojářích prostě vynutí.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: ehm, chtelo to jeste jeden restart.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam