• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    VIRUS31: s timhle mám osobně trošku problém. Pro úpravu fotek to bude určitě super, jenomže fotografické workflow (přinejmenším to moje) má i druhou stránku, a to je správa (tj. organizace etc.) těch fotek. A to si, ani po pěti letech intenzivního používání iPadu, nedovedu dost dobře na iPadu představit, s omezenou konektivitou k úložištím dat a podobně. Plus věci jako export řádově stovek fotek z rawu do JPG, u toho se i čtyřjádrový i7 zapotí. Takže to je spíš iPad (Pro) jako součást toho celýho workflow, ale že bych dělal jenom na tom, i kdyby na něm hypoteticky běžel OSX, to si v tuhle chvíli nedovedu představit.

Ptal jsem se právě proto, že nic z toho, co já osobně na OSX resp. na laptopu dneska dělám, by se mi na tabletu nedělalo výrazně líp, spíš naopak, ale mám pochopitelně omezený záběr, proto mě zajímá, komu by to co dalo.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    CROSS: Cokoli co souvisi s upravou fotek, pokud vezmu fakt, ze mas v ruce funkcni stylus (meritkem je stylus pro wacom intuos a vyssi).
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MATESISKO: Zajimavejsi by bylo porovnani realne velikosti a ne rozliseni.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ELDERIK: Tady je to krasne videt :D Obrazovka puvodniho iPhonu v porovnani s iPadem Pro
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUTHAN: napadá tě nějaký konkrétní příklad, co by se v OSX dělalo líp na velkém tabletu než na malém laptopu?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    ELDERIK: Tak jde o to co na tom chces delat, iOS se jasne bude ovladat lip, ale pokud clovek chce delat vic jak malovat a delat poznamky a konzumovat obsah, tak OS X by urcite prines daleko lepsi aplikace a zarizeni by bylo byt jako nahrada za notebook, vykonu na to ma dost.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Tak jsem měl teď v ruce Ipad Pro a neni to špatný zařízení. Výkon na úrovni plnohodnotných notebooků. Na rozměr bych si asi chvíli musel zvykat, ale pokud je člověk např. trochu kreativní a navíc ho chce používat na kancelářské věci (posílání emailů, úpravy Office dokumentů, vytváření prezentací atd.) .... tak se dá skvěle použít.

Např. Kalendář je na té velké obrazovce naprosto luxusní záležitost. A využití split screenu je nejlepší co jsem zatim viděl (včetně Android a Windows zařízení).

Zvuk je nádherný, ale zdálo se mi, že iPad trochu moc rezonuje (aspoň když jsem ho držel v ruce).

Nemysim si, že by byl iPad Pro lepší, kdyby na něj dali OS X. iOS je to, co už od začátku bylo vyvíjeno jako prostředí pro ovládání dotykem prstu, jen zatim tak nějak nepočítá s tak velkym množstvim místa na obrazovce. Množství ikon na obrazovce je docela úsměvný. To co bylo ok u iPadu a iPadu mini, vypadá na iPadu Pro imho tak trochu komicky. Podle mě by to chtělo aspoň +1 ikonu (nebo 2) v obou směrech.

Cena je ok. Neni to málo, ale zase to neni mimo realitu.

P.S.: Zatim nebyla možnost vyzkoušet Pencil ani klávesnici, což je škoda.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    CROSS: Proto je to Beta :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hmm tak v betě 9.2 se mi objevily News, nechaly mě projít nastavením, vybrat Favorites, aby se následně vyply a smazaly z iPadu. :-) No tvl, to jsem teda ještě neviděl.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Tak muj trouble s iPad mini 2 wifi 32 gb (BSOD + nenabijeni) byl vyresen vymenou za novy kus. Ktery je timzto vcetne stylusu adonit jot a smart case na prodej. Presedlal jsem na vetsi model mezitim.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PHAILO: Prave ze nemam, proto se ptám
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KAZATELL: Pokud nemáš tiskárnu s podporou AirPrint, pak zkus např. aplikaci Printer Pro - https://itunes.apple.com/us/app/printer-pro-print-documents/id393313223?mt=8
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Zdravím mam dotaz, kde v iPadu nastavim síťovou tiskárnu resp. je mozne takto i iPadu tisknout?
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    neslo by to resit pres nakupy kreditu na istore?
    AILAS
    AILAS --- ---
    VACA: Blesk peněženka je blbost. Četl vůbec podmínky, částky za dobití a podobně? Ať si založí účet. U některých bank jsou zdarma.
    VACA
    VACA --- ---
    Prosímvás, jeden můj dobrej kamarád zvažuje jakým způsobem sprovoznit plnohodnotný účet na storu aby mohl nakupovat. Jenomže v současnosti nemá ždnou platební kartu ni účet, zvažuje proto že by si založil toto: http://penezenka.blesk.cz/
    Já jsem teda projevil pochybnost nad tím, jestli applestore toto bude akceptovat, protože blesk není banka, a tato jejich karta je anonymní, zdá se. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Mohlo by to fungovat, nebo je to slepá ulička?

Děkuji za jakékoliv podměty...
    TIGU
    TIGU --- ---
    Když už jsme u toho iPadu Pro a Apple Pen - nedávno jsem prodal iPad 3 (používal jsem ho primárně na cestování - měl jsem v něm mobilní internet, etc. a na čmárání, na což jsem nějak neměl čas poslední dobou). Zbyl mi po něm aktivní stylus Wacom Intuos Creative Stylus 2. Koupil jsem ho na Alze v době, kdy se ještě neprodával v US a většina tamních programů (např. Procreate) jej tedy ještě nepodoporovala - tak jsem stylys odložil a tak trochu na něj pozapomněl. Před nedávnem jsem s ním jeden obrázek nakreslil a byl jsem z něj nadšený. I tak mi přišlo škoda, že mi zde iPad většinu času jen leží a tak jsem placku prodal (čehož už teď částečně lituji ;-). Takže pokud by měl někdo zájem o perfektní zánovní stylus (kompletní balení, účet + záruka ...)

Alza: https://www.alza.cz/wacom-intuos-creative-stylus-2-d2191821.htm?o=1.
    Youtube recenze: https://www.youtube.com/watch?v=f7C9XM6nE2A

Jinak ho podporuje AirStylus = dá se s iPadem použít jako grafický tablet například pro Photoshop. Podporu přislíbil i Duet (obdobná app na sdílení obrazovky z Macu na iPad).
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    VFISA: Hmm, toť otázka. Dle infa byly nakažené appky z appstore staženy - a třeba Mercury tam stále je (CZ/EU). Čili asi v pohodě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam