• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jinak využití iPadu 1. generace mě napadá hned několik, monitor k IP kameře, dashboard k meteostanici s předpovědí počasí, čtečka elektronických knih a pod., hudební přehrávač, což jsou reálné činnosti, které nevyžadují výkon, je možné je jistě dělat lépe na jiných zařízeních, ale to už je právě otázka ceny.

Blbý je, že to nejde moc dát malému dítěti, protože na moderní hry, pokud na tom vůbec běží, je to ukrutně pomalý a děti neoplývají trpělivostí, kromě toto ta verze iOS, kterou to zvládne, nemá myslím vůbec parental controls nebo nějaký hrozně ořezaný.
    CROSS
    CROSS --- ---
    No to je sice velmi vtipná odpověď, ale neptal jsem se, abych se zasmál, nýbrž kvůli reálné situaci, kdy je třeba tu hodnotu nějak vyčíslit, i kdyby to měla být protě jen hodnota nominální (jak některé servery rády vyčíslují hodnotu elektroniky jako součet ceny použitých komponent).

Hypotetická situace, zdědili jste 10 neotevřených krabic, nechcete je (co s nimi), svému spoludědici řeknete -- vyplať mě částkou tolik a tolik a můžeš si je nechat.

Asi tak o to mi šlo.

Podle mě se to nedá jednoduše určit, protože se to už neprodává.
    ________

Z jiného soudku, doporučíte nějaký fajnový (nebo jakýkoli) futrál na Apple Pencil?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    JYRKA: teď už to hlavně, kromě hraní minecraftu pocket, nemá žádnou jinou hodnotu rozbalený :-D
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CROSS: Nerozbalovat, pak má sběratelskou.
    Jinak žádnou
    CROSS
    CROSS --- ---
    Legrační otázka, ale jakou může mít cenu funglovej (nerozbalenej) iPad první generace (řekněme 64 GB wifi, s rádiem to nebude velkej rozdíl)?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    zdravím potřeboval bych poradit co dělám špatně. Na iPadu jsem upravoval asi 70 fotek a dal jsem je sdílet. Teď když se na ně někdo podívá je asi půlka upravená a druhá ne. Nevíte někdo jak docílit toho aby byly ve sdílení upravené všechny?
    WERT
    WERT --- ---
    TEEPEK: Gut
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    WERT: vcera jsem prodal iPad Air 2 64GB WiFi Silver, rok starý ale netknutý za 12.000 se smart coverem.
    WERT
    WERT --- ---
    Btw: Za kolik lze prodat:
    iPad air 64gb - sedej (lehce tuklej roh (odrenina 5mm, bez poskozeni displaye) pres rok starej
    iPad air2 64gb - sedej (rok starej - jako novej)

Prodal bych je... Dik za info.
    WERT
    WERT --- ---
    Omg ty loseri opet zhorsili klavesnici v novym ios? :)))
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: Tak vodeodolnej by teoreticky nemuselo 3,5 jacku vadit.
    Vim o zarizenich ktery maj isa vuci vode a zaroven odkryty 3,5/6,3 dirky na jack a np. Za predpokladu ze je dirka na jacka konstrucne oddelena od zbytku zarizeni. Proste to tim protece, tam neni zadnej proud kde by hrozilo zkratovanim poskozeni hw..

Placatejsi uz by k zaniku 3,5 jacku vest eventuelne mohlo..

Ale vzhledem k tomu jaky oblibe se izarizeni tesi u muzikantu a lidi okolo hudby/zvuku po celem svete si myslim ze by byly sami proti sobe. 3,5 jack z toho dela opravdu praktickej pristroj v mnoho sferach...
    KICHI
    KICHI --- ---
    ELDERIK: proč odhadované??
    TIGU: to už je tak pár let, že cena v USD * kurz EUR plus DPH je naše cena :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ELDERIK: U cen iPhonu SE platí téměř přesně vzorec: (částka v USD) * 27 * 1,2 - je to tak i u iPadu?
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Odhadované ceny:
    iPad Pro 9,7” Wi-Fi verze
    32 GB 18 790 Kč
    128 GB 23 590 Kč
    256 GB 28 390 Kč
    iPad Pro 9,7” LTE verze
    32 GB 22 790 Kč
    128 GB 27 590 Kč
    256 GB 32 390 Kč
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: tak o tom se spekuluje, že 3,5mm konektor vyhoděj z iPhone 7 (a to by pak asi došlo i na iPad), ale teď ještě čas nenazrál. Podle mýho u současného iPadu ani u iPhone 5 (byť s novou nádivkou) neni k takovému kroku důvod, u nového designu (co já vim, tenčí, vodě odolnej a podobně) k tomu důvod být může.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    CROSS: uf. to jsem rad ze zrovna tohle tam nechali.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mně spíš nějde do hlavy priorita, jakou dali foťáku, i za cenu vystouplýho objektivu.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Trochu mě štve, že podle informací co jsou zatim k nalezení to vypadá, že touchID na iPadu Pro 9,7 je jen 1st generation (jako na 12,9" iPadu Pro) a ne 2nd generation jak na iPhone 6s ;(
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: mají
    iPad Pro - Technical Specifications - Apple
    http://www.apple.com/ipad-pro/specs/
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    KICHI: aha chapu uz...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam