• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Mam ji na iPhone 6+ a docela na ni pracuji, mam ji od vydani 6+ (takze vlastne necely rok a pul) a uz maji 3. design fullscreenu (postupne zavadi novy, lepsi).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KALIBAN: PlayerExtreme (https://itunes.apple.com/us/app/playerxtreme-media-player/id456584471?mt=8)

Nahravat tam jde pres http musi byt v tu dobu pustena appka v telefonu. Navic ta appka po zaplaceni premia (0.99e za 1 feature, nebo 1.99e za vsechny jednorazove) umi tahat data ze samby (takze si na pocitaci das sdilenou slouzku a tahas si to v telefonu primo, muzes i streamovane poustet).
    CROSS
    CROSS --- ---
    KALIBAN: ten Waltr bývá v různých promoakcích poměrně často, kdybys na něj narazil (mě stál asi $10), tak prostě to je funkční a rychlý. iTunes na Windows jsem nikdy neviděl, ale nic dobrýho jsem o tom neslyšel, to jako argument úplně chápu. (Jinak teda $30 odpovídá asi tak dvěma koupeným filmům, vono je to relativní.)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    CROSS: nechci itunes... uz nikdy nechci na PC itunes.. za zadnou cenu. i za cenu koupe androidiho tabletu uz mi na PC itunes proste nepachne, vetsi bullshit jsem tam v zivote nemel.. a to jsem tam mel velky sracky... takze tahle cesta nejde... a 30usd je preci jen trosku hardcore na aplikaci... zkousim nplayer, vlc ani plex mi nedaly to co chci ... ach jo, apple
    CROSS
    CROSS --- ---
    KALIBAN: existují různé přehrávače, do kterých to dostaneš z desktopu skrz iTunes (tím myslím mimo knihovnu, prostě ta aplikace bude mít v iTunes možnost do ní nahrát soubory). Z hlavy si vybavuju myslím AV Player, používá to brácha.

Jiné řešení, co používám já, je Waltr, placená aplikace, která nahraje jakýkoli videoformát přímo do systémových Videos v iOS. Koupil jsem to v nějaké promo akci, jinak plná cena je nějakých $30, což neni úplně málo. To teda mluvim o Macu, ale koukám, že je i verze pro Win.

_________
    Trello neni úplně to, co jsem sháněl (tj. personal database), po rešerši to vypadá, že nejblíž k Bentu je Handbase, uvědomil jsem si, že to byla populární věc už za časů Palm OS. Nicméně stejně pořád přesvědčuju ženu, ať jde radši cestou specializovaných aplikací.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    WERT: hm jeste tam byl pozadavek, aby se to delalo offline, coz jak tak ctu plex, tak nejde :(
    WERT
    WERT --- ---
    KALIBAN: bez itunes to jde pres ten plex, to vlc funguje po kabelu pres itunes/vlc aplikaci
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    WERT: a nahrat tam tam pres mass storage? Jdu to zkusit :)
    WERT
    WERT --- ---
    KALIBAN: VLC, PLEX, ... bude jich vic
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    CROSS: co trello?

Jinak mam dotaz, mam ipad uz dlouho jen jako browser a ted bych si na tom obcas pustil nejakej film, je zpusob jak tam dostat .avi film bez itunes a pakmsi ho pustit prosim?
    APH
    APH --- ---
    WITTGENSTEIN: dan za pokrok ;0) .point updaty instaluj, ma to povacsinou lepsi ako horsi efekt
    OTA (over the air) updaty systemu by sa ale AFAIK mali dat v settings vypnut
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CROSS: Bohužel se Apple nedávno tiše rozhodlo, že iOS není žádná appka, takže zrovna tenhle způsob obrany nefunguje.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WITTGENSTEIN: nejsem si jist, jestli to tak ještě funguje, ale několik verzí zpět na to mělo vliv povolení automatických updatů aplikací (v nastavení iTunes). Jsem si skoro jist, že na iPadu s tímhle povoleným se mi update iOS rovnou stáhnul, zatímco jinak mi ho to nabízelo ke stažení, ale nestáhlo (na trojce jsem takhle provozoval iOS7 až donedávna).

Tomu, aby to "dítě odmáčklo" se dá myslím zabránit v Restrictions (předpokládám, že instalace aplikací bude zahrnovat i update systému).

Jinak koukám, že máme stejnou garáž, na iPadu 2 je poslední systém znatelně pomalý, ale myslim, že to tak bylo už několik verzí (dejme tomu od iOS8). Na trojce mi to přijde OK, ale zrovna iBooks na něm neprovozuju. (Jsou to iPady dětí, mladší má pomalejší, starší zase "nejhorší iPad v dějinách", jak se někdy trojce říká. Dětem to stačí.)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Čistě cvičně - zjevně neexistuje způsob, jak Applu zabránit, aby si za vašimi zády natáhl iOS, kdykoli se géniům v Cupertinu zachce?
    Kombinace iPad 2 + iOS 9.3.1 je na zabití. (Apple mi to natáhl do tabletu, dítě odmáčklo, následuje jen mrzení nad tabletem, který je k zešílení pomalý. Ditto iPad 3 Retina, takové zkriplení a zpomalení iBooks jsem fakt neviděl.)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: dík, ono to nakonec tak dopadne, protože ta hesla jsou hlavní, 1Pasword mám koupený na iOS i na desktop a taky jsem jí ho už zkoušel vnutit. Protiargument byl, že Bento je univerzální i na jiné věci. (A bude si to tam muset všechno ručně přepsat... v tom já vidim plus, protože si aspoň v tom udělá pořádek.)

MUXX: Bento je databázová aplikace, to znamená, že obsahuje jak tu databázi, tak i různé typy (včetně šablon) rozhraní na zobrazování a/nebo zadávání těch dat. Zrovna na poznámky to moc není, ale můžeš v tom vést třeba domácí inventář (nábytek, vybavení, vinotéku, knihovnu a podobně, včetně vložených souborů, třeba obrázků, scanů účtů a podobně). Bývala to odlehčená verze Filemakeru, což je právě univerzální databáze z produkce Apple (A. to koupil kdysi). Na samotné poznámky musim říct, že systémové Notes mi přijdou úplně parádní, teď v té poslední verzi. Nicméně na Google Keep se podívám, neznal jsem, dík za tip.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CROSS: neznam, ale zni to jako Evernote. pripadne ted zkousim Google Keep.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Osobne bych volil vic ruznych app. Pokud chce neco na hesla jineho, nez klicenku, tak dobry je 1password (https://1password.com). Jdou tam davat hesla, kreditky, textove poznamky,...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zeptám se ještě tady pro případ, že někdo nesleduje iPhone auditko. Tam se nikdo nechytil, asi se všichni bojí mého sarkasmu ;-]

Používáte / používali jste někdo na iOS Bento? Pokud jo, doporučíte nějakou alternativu? Apple už to dva tři roky nevyvíjí, ale žena v tom má plno dat. Pro ty, kdo Bento neznali -- v podstatě mi jde o nějakou univerzální databázi, která by pokryla data od dejme tomu správy hesel až k receptům, domácí inventář a podobně. Na můj návrh používat na každej typ dat specializovanou aplikaci se žena moc netváří (ale skončí to tak asi). Import dat z Benta neni podmínkou, synchronizace s OS X aplikací by byla významné plus.
    APH
    APH --- ---
    na web tomu nic nechyba iba principialne, ale pretoze je bezny ad a layout konglomerat zhlukovany na navstevovanych strankach velky ako doom I install, tak sa mu to nezmesti nieze na obrazovku ale ani nikde inde )
    APH
    APH --- ---
    VACA: pouzivam to -denne-; normalny web typu verge na tom neotvoris, resp. s tazkostami po fresh starte v jednom tabe - mozno
    , nezvlada niektore modernejsie css formatovania, takze je rozbity layout
    , ak to ma koment sekciu lazy loadnutu cez JS plugin/y, tak sa mozes s komentovanim rozlucit..
    (ak by chcel niekto namietat, ze nativna aplikacia, tak nech nenamieta.. -)
    light stranky typu diskusne fora to zvlada za cenu znatelneho lagu pretoze ads (ak tam su)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam