• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ONDRA_99: aha, toho sem si nevsiml, zkousel sem to nejak udelat, ale nikde sem nevidel, jak tam poslat 50 adresaru s podslozkama a souborama tak, aby to udrzelo adresarovou strukturu galerii.
    ale jak sem psal, uz sem to poresil tim virtualem s itunes, dekuju za tip pro priste .)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CROSS: mimochodem, mam iPad 2 mini retina, ma cenu upgradovat vys? mam 9.2.1
    pamatuju si, ze na predchozim ipadu sem jednou updatoval a kvuli tomu ipad prodal, protoze to neslo vratit zpet a ipad se stal kvuli rychlosti nepouzitelnej
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DRAGON: Ah, a co pres web (icloud.com)? Mam tam moznost nahravat fotky rovnou do alba...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: no právě když už to má ve složkách na desktopu, tak nasypat to na iPad najednou a pak třídit je dost na pytel...

ještě k iTunes -- pouštim prakticky jen na občasnou zálohu, třeba teď než jsem dával na telefon betu desítky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ONDRA_99: jsou to galerie ze zhruba 1200 fotografii, to nejde :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DRAGON: A neslo by ty fotky nahrat vsechny a ty galerie z toho udelat v iPhone? (asi to pri vetsim poctu galerii bude dost opruz)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ONDRA_99: to jo, jenze bez itunes si na cloudu neudelam galerie, jak potrebuju pro dalsi prezentace, uz sem to zkousel, nelze
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DRAGON: Ono hlavne dneska uz na fotky iTunes nepotrebujes s Macem (kdyz si das fotky do icloudu). Syncuje se to pak samo mezi iOS, iCloud a Mac (photos app).

Kdyz nad tim jeste premyslim, tak iTunes uz temer nejsou potreba na nic s iPhone. Fotky jdou resit pres iCloud, hudba pres Apple Music, knihy jdou taky samy pres iCloud, to stejny dokumenty, ... Vlastne jsem iTunes na praci s iPhone nepustil uz hodne dlouho (iTunes ale jinak pouzivam na hudbu).

DRAGON: Jsem to smazl a dopsal viz vyse. Jinak mne prijde lepsi si nainstalovat appku iCloud na win, nez iTunes na win ne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (a to verim, ze tam to aspon bude nejak vypadat, na woknech je to fakt zlo)
    ale holt fotku to umi uploadnout, takze funkci to splnilo
    CROSS
    CROSS --- ---
    (já se teda musim přiznat, že i na Macu už pouštim iTunes jenom s odporem) ;-]
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dekuju vsem, vyresil sem to virtual diskem s itunes (ktery se teda za ty dva roky strasne zmenily a ja to hrozne neprehledny (a treba co me prekvapilo, je to, ze kdyz tam na m3 Get Info a v nastaveni chci zmenit track number, tak to nejde, jako by to bylo read only. Coz je skoda, itunes sem vzdycky pouzival na upravy mp3 tagu alb)
    dik vsem za rady
    CROSS
    CROSS --- ---
    Toho HW je víc, Transcend dělá Jet Drive a má k tomu i appku, podle popisu to umí poslat rovnou do Photos, samo zase by to chtělo ten mezikrok, po každý importovaný složce tuto rovnou natáhnout do ručně vytvořeného alba v iPadu.
    DR_K
    DR_K --- ---
    DRAGON: napada me par reseni, asi ale vsechny neco stoji

1) tahle appka https://itunes.apple.com/us/app/easy-ftp-pro/id429071149?mt=8 se umi pripojit na samba share. asi bude existovat i nejaka neplacena, co by to dokazala, nevim. pres wifinu si fotky z kompu pretahnes do aplikace a pote pres sdileni mezi aplikacemi nahrajes do fotek. obavam se ale ze po jedne fotce

2) koupis/pujcis si predrazeny bazmek https://www.alza.cz/apple-lightning-to-usb-camera-adapter-d364910.htm?o=1 nebo https://www.alza.cz/apple-lightning-to-sd-card-camera-reader-d4128458.htm?o=2?brItem=0 a pokud na flashce/karte (musi to byt FAT, mimochodem) budou fotky ve formatu jako na fotaku (tedy v nejakem DCIM adresari), ios to uvidi a bude schopen importovat

3) pokud nekdo v okoli ma tohle https://www.alza.cz/kingston-mobilelite-wireless-reader-g3-d4042883.htm?o=1 , umi pres aplikaci cist karty i flashky v jakemkoliv formatu. pak jako v prvnim pripade (nahrat do aplikace a pak pres sdileni v ios do fotek

DRAGON
    DRAGON --- ---
    MUXX: jo, chce to iTunes. To nemusim instalovat nic jinyho, kdyz stejne ty itunes musim nainstalovat, to neni dobry reseni...

jinak Mass Storage to ukazuje, ale nejde na nej zapisovat, jednou to zapojim a ukazuje to DCIM slozku, podruhy ne, je to nejaky ne zcela funkcni..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dik za tipy
    MUXX
    MUXX --- ---
    DRAGON: zkus http://www.i-funbox.com/ . Mel by to umet, ale dlouho jsem to nepouzival. itunes asi budes muset nainstalovat kvuli driverum.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Podle mého názoru to narazí na to, že Photos v iOS nepracují s nějakými adresáři nebo složkami, a proto nenačtou alba (tj. strukturu těch obrázků), i kdyby se do nich daly dostat nějak samotné fotky.

Čistě teoreticky by to asi šlo skrz import s SD adaptérem, na kartu nahrát jedno album, to nechat naimportovat do iPadu. Po importu vytvořit album (tj. virtuální album) v Photos a do něj hodit celý poslední import. Následně opakovat s další složkou.

Pokud bude na kartě víc složek (reprezentujících jednotlivá existující alba), pokud je iPad vůbec načte (normálně bere jen běžná jména složek vytvořených ve foťáku, nebo aspoň v minulosti jsem s tím válčil), načte to iPad jako jednu velkou skupinu fotek, kde by se muselo po jedné označovat, co chci a co nechci načíst. Proto bych to dělal po (existující) složce.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DRAGON: Na Windows existovala utilita (tuším iCloud panel nebo tak nějak), která umožnila nahrát fotky do iCloudu jen přetažením do adresáře. Druhá možnost na Windows byla přes mass storage. Fungovalo to jen na fotky (iOS zařízení se připojilo jako foťák). Už jsem pár let mimo Windows svět, ale mohlo by to fungovat i dnes.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PHAILO: v iPadu mam 9.2.1 nonJB, na notesu mam Windows 8.1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam