• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    JOPS
    JOPS --- ---
    FARFELOO: ja mam taky iPad Pro (2018-2019) S tou aplackou klavesnici, je super, ale tohle je fakt trosicku jinde.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    JOPS: Mám 2018 a je to pořád úplně smooth. Miluju ten iPad. M1 člověk pozná asi pokud dělá s videem.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    JOPS: Myslím že ten M1 není potřeba a ještě dlouho nebude. Mám ten poslední s M1 doma a měl jsem půjčený ten poslední air a pocitově jsem nenašel žádný rozdíl
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JOPS: když to člověk srovná s airem, tak za 256GB verzi si dolácí cca 6k
    JOPS
    JOPS --- ---
    mel jsem v ruce sefa iPad PRO tu posledni verzi bez M1 procesoru. Kupoval jsem mu k tomu i Magic keyboard.

Ty vole, to je takova pecka, ja kdyz jsem mu u toho nastavoval wifi, ja si rikal, ty vole, to asi nutne vsechno potrebuju, akorat kdyz uz, tak s M1 CPU. Pak jsem koukl na ceny s M1 cpu a zjistil jsem, ze uz to vlastne nepotrebuju :D

Ale ta prace s tim touchpadem, co k tomu je funguje uplne super. Jeste kdybych znal ty klavesove zkratky, tak verim, ze jsem schopen na tom delat psi kusy.

Fakt moc hezky
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BURAN: aktualizace jedeme právě pravidelně, tj tam má 15 něco
    BURAN
    BURAN --- ---
    HONCKA: teď se mi zasek upgrade OS a bylo to tím že stávající systém nebyl plně aktualizovaný (řekl jsem si proč stahovat 2Gb update když už sosám 13Gb instalačku novýho OS).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    klukovi nejde updatovat ipad pro 10.5 na ipados 15.1, když to skusí z ipadu, tak to zůstane stucklý v ověřování aktualizace, když to skusím přes itunes, tak to hodí chybu 4000
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    to presne potrebuju,diky moc!
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ONDRA_PATA: Jmenuje se to Guided Access, používáme to s dětma, když jsou výjimečně sami na YouTube.

Když se to v accesibility zapne, tak to pak můžeš aktivovat 3x kliknutím na home button (nebo power button když home button nemáš), v nastavení si pak vybereš co všechno chceš dovolit, tak tam vypneš “touch”. Musíš si nastavit kód, kterej použiješ když chceš zase skončit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_PATA: existuje Guided Acces, využíval jsem to, když byly děti menší, chtěli pustit pohádku a nechtěl jsem k nim pořád lítat, když na to budou smatat. U ipadu s tlačítkem se to co si tak vybavuju aktivovalo přes 3x zmáčknutí home buttonu, u nových bez tlačítka googli
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    chci se zeptat, jestli někdo na iPadu zkoušel zámek dotyku, tedy jakýsi omezení přístupu celkovým omezenním :)
    jde mi o to, že by byl využíván hojně na překreslování, tedy přiložení papíru a překreslení obrázku na něj. nastavit max. dobu zhasnutí displeje je jasný, ale aby mi po tu dobu nebral dotyky. předpokládám tuhu přes papír nevezme, ale když si prsty přidržuju papír...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SH_PANDA: dík, teď jsem našel na tom smarty originál paperlike (doufám že to je ta nová verze) za 800 a jsou tam 2ks
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    HONCKA: mam uz 3roky porad ten samy paperlike a porad dobry
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PUKPUK: akorát já mám pro 11 a na ten není nikde skladem :(
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    HONCKA: Já mám teď asi 3 měsíce tuto. A vcelku spokojenost. Neměl jsem ale nikdy originál paperlike tak nemám srovnání.
    Nillkin AR Paper-like matná ochrana displeje Apple iPad Pro 12.9" (2018/2020) | Smarty.cz
    https://www.smarty.cz/Nillkin-AR-Paper-like-matna-ochrana-displeje-Apple-iPad-Pro-12-9-2018-2020--p44195
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    používáte někdo na ipad paperlike folii?
    U nás se prodává originál paperlike, pak spigen(ty stojí okolo litru) a pak fixed paperlike okolo 300. Jestli má smysl si připlácet.
    Děkuji
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Zacina me ten iPad znervoznova. Po 14 dnech o 12 giga fotek vic podle uloziste v iPadu a to jsem 4 giga smazala.
    A ted uz mi od 9 rano sviti,at ho necham v nabijecce a zamceny..
    na infolince se tvarej,ze je to ok,ale spis mi to zni,ze se jim to nechce resit… :-(
    Kam ho odvezt?

FLLIP
    FLLIP --- ---
    MRAKY: Ano, tohle je řekněme správný postup. Ale ideální bude přejít na to jak je ipad s jeho OS postavený, tj. Otevírat vše rovnou pres aplikace k tomu určené.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: ok, klasika. googluju, nic nenachazim, pak problem nekde sepisi a behem nasledujicich 5 min po odeslani najdu reseni sam.

pokud mate tedy nekdo stejny problem
    1. otevrit "soubory"
    2. kliknout a drzet nad souborem, ktery vas zajima, zvolit "rychly nahled"
    3. kliknout na ikonku vpravo nahore ( sipka & ctverec ) a vybrat aplikaci, ktera se ma pouzit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam