• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DUKED: Umi z toho napajet prakticky cokoli (co ma mensi odber).

Videl sem treba ze nekteri co na iPadu chteji programovat na cestach si k iPadu pripojuji Raspberry PI. Tam to po kabelu zvlada zaroven nabijet a zaroven posilat sit. V tom raspberry maji nainstalovany linux s nastrojema na kompilaci kodu + VSCode ktery pusti pres prohlizec.

Jde s tim delat spoustu veci :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    Jsem prave objevil Ameriku. Novy mini mi pres usb-c nabije sluchatka
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MADBANANA: ono jich je fakt dost zdarma, ten subscription model u těhle věci nesnáším tj nic neplatím, u tohodle by spíš seděl nějaký kreditový (např $1 za 10 omalovánek)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Pro predskolaka se mi libilo Toonia Colorbook.

‎Toonia Colorbook - Educational Colouring game for Kids & Toddlers on the App Store
    https://apps.apple.com/cz/app/toonia-colorbook-educational-colouring-game-for-kids/id633956731
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    HONCKA: Tyjo, omalovánky vypadaj dobře, ale ten subscription model je dost nepříjemnej. Nevadí mi dát jednorázově pár stovek za balík omalovánek, ale platit za to týdně 100+Kč je trochu úlet.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MADBANANA: Na kreslení je fajn Sketchbook (zadáč), naše děti teď nadšeně tvoří krátké animáky ve FlipaClip (ale nejmladší už je taky školák, tak nemám ověřeno, jestli to zmákne předškolák).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MADBANANA: na malování procreate, případně dcera má ráda pigment (omalovánky), placený stojí hromadu prachů, ale jsou tam i free
    Pokud chceš ten pencil víc používat, tak koupit k tomu nějakou paperlike folii

ONDRA_99: dcera drží pencil (1.gen) normálně jak tužku nebo pastelku
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MADBANANA: Jasne na cmarani ok, tam viz MUXX. Ale na "trenink psani pismenek" bych to vubec nepouzival.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    ONDRA_99: Nemyslím to úplně jako výukovou pomůcku, spíš jako prostředek pro občasné zabavení. Obyč malování v poznámkách mělo docela úspěch, tak jsem si říkal, že bych pořídil něco sofistikovanějšího.
    MUXX
    MUXX --- ---
    MADBANANA: Dite rika, ze na malovani Ibis paint a Procreate.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MADBANANA: Nyxi rada je ze bych to nedelal. Z toho co sam mam Apple Pencil vidim ze to drzeni v ruce je vyrazne jiny a akorat si tim dite pomrvi uchop.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Máte tipy na vyzkoušený iPad+Pencil appky na malování a nebo trénink psaní písmenek pro předškolní děti? Reklamy potkávám, ale rád bych nějaký nyx-kvalitní doporučení ;)
    BELO
    BELO --- ---
    FARFELOO: Jj, funguje!
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HONCKA: Luma Fusion to podle všeho umí:

How can I connect to a network (SMB) drive from LumaFusion - Luma Touch Knowledge Base
    https://luma-touch.helpscoutdocs.com/article/147-how-can-i-connect-to-a-network-smb-drive-from-lumafusion
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Ale pochybuju, že ten projekt který stříháš budeš moci mít na tom úložišti
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BELO: přes kabel to nevidím, ale jde sharovat po síti
    How to Access Windows Shared Folders from iPhone & iPad
    https://osxdaily.com/2021/02/24/how-access-windows-shared-folder-iphone-ipad/
    BELO
    BELO --- ---
    Ahoj, jak dostat volnou diskovou kapacitu svého desktop PC (Windows 10) do iPadOS (iPadPro 2018 s USB-C) Files.app? Ideálně přes kabel, resp. s nejvyššími rychlostmi. Chci na iPadu střihat video a paměť iPadu nestačí.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    JYRKA: Haha, made my day. To me vubec nenapadlo se tam ani podivat, diky!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VENIKA: Je to ta vestavena- Cas u obrazovky
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Filtrovala jsem, ale neuspesne.
    Doporucili byste nejakou screen time appku, jakoze parental control? Idealne abych dokazala nastavit zvlast cas treba pro hry a pak netflix/youtube.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam