• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    VFISA
    VFISA --- ---
    proc ne pres lighting-USB nebo lighting-SD adapter? Pokud je raw a fuji podporovany tak to natahne komplet.

nejsem si jisty jak jede lighting a files, ale u novejsich pro ipadu s USB-C se to objevi jako normalni disk a muzes to tahat i mimo "photos"
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TAP: proč nepřipadá nahrání přes icloud v úvahu?
    TAP
    TAP --- ---
    iPad Pro 2017 + PC + .RAF fotky z Fuji foťáku. Jak ty soubory dostanu do iPadu? AirDrop na windows nerozchodim, iTunes .raf ignorujou, iCloud mi tvrdí, že chce jen jpegy. napadá mě nahrát fotky z počítače zpět na SD kartu, koupit lightning - USB-A dongle, čtečkou karet to naimportovat do iPadu. vážně není jiný řešení?
    mám toho třeba 20GB, nahrávání přes cloudy nepřipadá v úvahu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Já mám taky oba, oba mají nativní podporu. V AppStore je u každé hry napsaný, jestli jsou podporovaný ovladače. Jako některý hry se pak přibližujou konzolím, protože ta gameplay je najednou úplně o něčem jiným.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: hral to na PS4 i na Xbox one a fungujou oba
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: A jaký má ovladač? Dostal jsem do rukou z xboxu, tak mě zajímá jestli to má nějaký potenciál, nebo to mám rovnou poslat dál
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: syn hraje na ipadu s gamepadem minecraft
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Je tu někdo kdo si občas zahraje nějakou tu hru a má k iPadu gamepad?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZA:
    Asi to vypnu. Ale obecně mi to nevadí, jen bych chtěl mít možnost to přepnout se shiftem switchnout... :-)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KOC256: 1) https://www.makeuseof.com/how-to-add-escape-key-to-ipad-external-keyboard/
    2) Settings -> General -> Keyboards -> Auto-Capitalisation = OFF
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Umíte někdo TABulátorem přejít z TEXTAREA (kam píšu tento příspěvek) na tlačítko odeslat? Vím, že na Safari na MacOS se muselo v nastavení něco zapnout, ale tu toliko nastavení není - nebo nevím kde hledat.

Opět důvod je efektivita neefektivního trávení času na NYXu :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ahoj mým pár dotazů ke klávesnici k ipadu (k té drahé :-)).

- je nějaká zkrazka pro ESC - asi zbyk z PC, ale prostě u hodně akcí je to pohodlné než zvedat ruce a klikat na display
    - mohu nějak na začátku věty začít psát malým písmenem? Automaticky mi začíná velkým, se shiftem taky, takže jak trouba musím napsat první velké písmeno, vedle toho chtěné malé a pak to první smazat. Důvod: někde musím napsat case sensitive text :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CNV: ono záleží, kolik máš peněz, pokud máš na základního ipada, tak hold budeš používat pencil 1
    Jinak na malování než generace tužky ti to ovlivní, jakou budeš používat folii, bez ní to nejde na nějakou vážnější práci použit, protože to prostě jezdí jak plastem po skle, já mám origo paperlike a nemůžu si ji vynachválit
    PUKPUK: dceři (zdědila můj starý ipad s pencil) jsem to nabíjet z tabletu zakázal a pro jistotu jsem ji místo víčka tam ten dobijecí konektor na pencil přilepil páskou
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    RYBKA: První generaci pera jsem měl jen párkrát v ruce, takže úplné srovnání nemám. Ale to že ji můžeš přimagnetizovat k boku Ipadu je neskutečný pomocník proti zatoulání. A se správným pouzdrem, ktere překryje i pero, je to hodně praktické. To způsob nabíjení jedničkového mne vcelku děsí, jak to trčí z ipadu.
    Důležitá změna je taky od 2018 usbc místo lightning port, díky čemuž můžeš k Ipadu připojit disk nebo usb hub.
    DUKED
    DUKED --- ---
    Apple Pencil 2 vs 1: What is the difference? (Compared) | 2021
    https://mediapeanut.com/apple-pencil-2-vs-1-what-is-the-difference-compared/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Je ta dvojka lepší ještě v něčem jiném než v nabíjení?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PUKPUK: ipad pro nebo novej air ipad 2018 podporuje starý pencil
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    CNV: rozhodne uz jenom tablet s apple pencil 2. imho meli tu verzi nazvat klidne apple pencil 3 mozna 4, protoze je tak neskutecne lepsi.
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    CNV: Rozhodně Apple pencil 2. Nabíjí se pres BT primagnetizovana na boku Ipadu. Takze ipad 2018 a novější.
    Mám Ipad pro 2018 12,9 a kresli se na tom vyborne. Pokud cena nebude az tak dulezita - sel bych do vetsiho. Je to opravdu prijemna velikost na kresleni.
    CNV
    CNV --- ---
    Používáte někdo iPad na kreslení s Apple tužkou? Přemýšlím o koupi nějakého staršího modelu za tímto účelem, ale nevím, jestli stačí 10" nebo by byl lepší větší. Případně jestli jsou novější generace a 2. verze tužky nějak výrazně lepší než ty předchozí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam