• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    VFISA
    VFISA --- ---
    JYRKA: ja jsem jenom vypnul levou cast, jinak jsem s tim spokojeny a trpelive cekam na podporu monitoru :)

Dokazu si ale predstavit, ze bych to na velkym procku klidne nechal aktivovany, na 11 ten levej panel proste moc zabira.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    JYRKA: Na iPadu je dobrý při použití monitoru. Jinak používám na obojím, ale spíš tak abych to vyzkoušel, než že by mi to vyhovovalo.
    Každopádně, kdyby se nechala udělat automatizace, aby se zapnul jen při vložení do magyc keyboard, tak by to bylo mnohem lepší
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jsem jedinej, kdo vyzkoušel Stage Manager na iPadu, aby ho nakonec docela zhnuseně vypnul?
    (to samé na Macu, mimochodem)
    WERT
    WERT --- ---
    VFISA
    VFISA --- ---
    Dobry clanek:
    iPadOS 16.1 review: imperfect preview of what's next | AppleInsider
    https://appleinsider.com/articles/22/10/24/ipados-161-review-imperfect-preview-of-whats-next

Uprimne - files uz je dost pouzitelna app!
    VFISA
    VFISA --- ---
    Tyjo, ten tam slusne naklada:
    iPad Pro (2022) - 18 Things You DIDN'T Know!
    https://www.youtube.com/watch?v=QQPuwr1re04
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: To jo, ale smysl by mi davalo kdyby teda u toho zakladniho ipadu nechali lightning konektor.
    Pak by davalo smysl i to vyuziti penci prvni generace.
    Ale takhle, mit apple ipad a ktomu apple pencil ktery nejsou vzajemne kompatibilni takze clovek musi poridit spesl redukci aby si pencil mohl z ipadu vubec nabit.
    To proste nedava smysl u produktu z jednoho lineupu.
    Nebo aspon teda u apple to nedva smysl…
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    Podle mě hlavně potřebují rozlišit základní iPad a iPad Air. K Airu dáš 2. generaci pencil a magic keyboard. Jinak jsou pro běžnýho člověka prakticky stejný. Že to má jiný čip a jiný displej tolik nezaznamenáš při surfování facebookem a kreslení do poznámkovýho bloku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VACA: Ja to vnimam tak, ze porad chteji rozlisit PRO a nePRO. A proto to takto rozstreluji…
    VFISA
    VFISA --- ---
    VACA: Total kravina. Seskrabli co měli na skladě za komponenty a prirazili ceny protože “krize”. Imho bych ted nic nekupoval dokud nebude nějaký technologicky shift vázány na HW anebo neco ve vyprodeji za lepší ceny.
    VACA
    VACA --- ---
    VFISA: me hlavne prijde zvlastni ze ten ipad 10 nepodporuje pencil 2, takze si clovek musi poridit starsi pencil 1 kterej se nabiji z ipadu lightningem, jenomze ipad 10 uz nema lightning ale usb-c, takze k tomu je potreba jeste usb-c -> female lightning redukce..
    To mi prijde dost bizarni ve svete apple… :/

Taky se presunul ten tripinovej port ze zadni strany na bok kvuly ty novy magneticky klavesnici, takze to bude mit vlastni specificky prislusenstvi..
    mno, u toho prislusenstvi to jeste nejak pochopim, ze je to jakoby zaklad pro novou radu ipadu ktera by se mela nejak odlisovat od airu.
    Ale s tou redukci na stylus uz moc ne
    VFISA
    VFISA --- ---
    Good luck figuring out which iPad to buy now | Macworld
    https://www.macworld.com/article/1356953/ipad-pro-mini-air-buying-options.html
    VACA
    VACA --- ---
    KAZATELL: ted jsem koukal na tu novou klavesnici, a to je v podstate stejnej koncept jako ten logitech combo touch keyboard:

Logitech Combo Touch Keyboard Case for iPad Pro with M1 2021
    https://youtu.be/IMkbCUDkzws

Jen s tim rozdilem ze ta apple je stylovehsi jak drzi na magnetu a ipad ma obnazeny boky.
    Na druhou stranu mit u ipadu chraneny i ty boky mi neprijde uplne spatny…
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Já mám pořád 1. hranatý PRO a nevidím důvod měnit... Jen když někdo přijde, kdo má novější PRO, tak říká, že ty novější displaye jsou úplně jinde... Ale dokud se s tím nesetkám, tak mě to nevábí :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: oba si pamatujeme jinou variantu této diskuse z doby, kdy majitelé Win CE handheldů předhazovali uživatelům Palmů, že oni můžou editovat MS Office dokumenty, zatímco na Palmu to nejde. To mi vždycky přišlo úplně bizarní, protože kdo normální bych chtěl něco takovýho na takovým zařízení dělat, jedině snad za trest.

Prozatím mi taky přijde, že snaha kompletně nahradit desktop (i ve formě laptopu) iPadem je pořád ve fázi „tak jako jde to, no“, ale vyjma specifické případy pro to není důvod. Ale píšu to samo z pozice někoho, kdo používá obojí, či co horšího, desktop, laptop, i iPad. :-] (A vzdával bych se jich z nutnosti přesně v tomto pořadí, počínaje iPadem.)
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: no upřímně, kam by ses chtěl z roku na rok posouvat u M1 iPadu nebo M1 Macbooku, ostatně totéž platí i pro telefon. Ten obnovovací cyklus u této třídy zařízení, z uživatelského hlediska, není rok, a ani obchodně model Apple nestaví na tom, že si každý rok koupíš novější zařízení té samé třídy.

OK, jsou výjimky, kdy se to opravdu skokově změní: přechod z Intelu na Apple čipy, přechod na retina displej, co já vím, ale jinak se asi nedá předpokládat, že speciálně na neprofesionální použití, nebo i na profesionální použití, kde ale nejseš na hraně výkonu (což asi s non-pro Macbookem nikdo není, a pokud je, neměl ho v první řadě vůbec kupovat), není třeba to zařízení po roce nahrazovat.

První iPad Pro mi vydržel asi 5 let, doufám, že M1 mi vydrží dalších 5 (i když jak děti rostou, příležitost pro níže zmíněné posunutí v rodině se zvyšuje). Totéž platí pro Mac (tohle píšu na MBP 2017) a i u toho telefonu si nějak nedokážu obhájit, proč nahrazovat plně funkční 11 Pro.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: Jj přesně tak, do USB c na klávesnici zapojíš nabíjecí kabel s cčko na iPadu je volné k dalšímu použití, či rozšíření. Bohužel to umí opravdu jen nabíjet, takže není možné to použít např jako Dock k externímu monitoru
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL:
    Však se to nabíjí přes ten konektor v zádech z iPadu ne? Nebo myšleno, že je možné přes něho nabíjet iPad a pak máš drihé USB k dispozici?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Tušil jsem, že když tam nedám aspoň jeden smajlík, tak dostanu sodu
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: Na nabíjení. Nelze přes to přenášet data ani nic podobného. Na druhou stranu, USB na iPadu zůstává volné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam