• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo iPad jako druhý monitor k macbooku? Nevíte jak se dá používat ten “touchbar” dole? Boční panel mohu ovládat normálně dotykem, ale na to co simuluje touchbar nemohu přejít ani myší ani dotykem (macbook Air M1 a iPad pro 11 M1)

HONCKA
    HONCKA --- ---
    A taky to scrollování kolečkem by se mi líbilo, kdyby to šlo nastavit, aby to scrollovalo konstantně nezávisle na formátování stránky, teď mi přijde, že pokud je souvislý text bez formátování, tak to jede konstantně (např tahle stránka), ale pokud jsou tam obrázky, tak přes ně to jede rychleji (typicky 3světová tady na nyxu)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zkoušel jste někdo pracovat na ipadu přes stage manager, externí monitor, klávesnici a myš. Zkouším to a mám 2 věci, jestli někdo nevíte, jestli je to řešitelný, že je to celkem opruz. První věc je, že někde nefuguje home/end na klávesnici, např tady na nyxu v psaní příspěvků. Druhá věc je, že je strašně necitlivý kolečko myši, z windows jsem zvyklý, že když pootočím kolečkem zhruba o jeden zoubek, tak se odscroluje o cca 1 řádek, v ipados přes stage manager se to nepohne skoro vůbec (cca na jeden řádek 8-9 zoubků). Ve zpřístupnění mám rychlost posouvání na max, taktéž v nastavení trackpadu a myši, jde to ještě někde?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOVE_DALI:
    WhatsPad Chat a funguje celkem dobře. Ale není to nativní... (protože neexistuje nativní app)
    BELO
    BELO --- ---
    SH_PANDA: Další důvod migrovat lidi na Signal.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SH_PANDA: mam messages for whatsup a je to nechutně pomalý
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    LOVE_DALI: afaik whatsapp na ipadu nem funguje
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    jdou nějak disablovat ty 3 tečky nahoře na přidávání okna a zavírání aplikace?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Co prosím používáte na iPadu jako whatsup client?
    VACA
    VACA --- ---
    Hledam nejaky reseni jak vyuzit M1 pro na ultrawide monitoru, mate prosim pekne nejaky doporuceni na vhodnej dongle?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Davinci Resolve je venku
    ‎DaVinci Resolve for iPad on the App Store
    https://apps.apple.com/us/app/davinci-resolve-for-ipad/id1581363826
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: tak zrovna BRAP jmenoval Davinci Resolve a to imho těch 16GB zvládne
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: Otazka je, jestli soucasny aplikace dokazou 16gb vyuzit. Ale asi je to vic “future proof”
    VFISA
    VFISA --- ---
    mam 512 11" pro a vcera jsem zjistil, ze mam 400GB zaplneno...
    nedelam video, fotky mam optimize i tak se rozpinaji
    mam dost aplikaci, napriklad kdytz si hrajes s e stable diffusion app tak kazdy model ma 1.6GB - takze ti to takovych 10GB vezme... imho se to nafukuje no.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: tam uz ta cena je prilis kosmicka
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: tak to bych přemejšlel, jestli nejít do 1TB, kde už máš i 16GB RAM
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    PUKPUK: ja jsem doufam ze vyuziju vykon na zpracovani (nebo produkci) jednak zvuku a jednak videa (ted jsem videl demo na DaVinciho )
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Zalezi kolik sveho "offline obsahu" tam budes mit. Tady mas treba muj priklad:

PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    BRAP242: Mám ipad pro 2018 s 512gb asi 3 roky. Dělám na tom hlavně ilustace v procreate. Zatím mám obsazeno 82Gb Takze mi prijde tech 128Gb pro ilustrace vcelku dostatecne.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    WERT: ja si to tak tochu myslel.... jako premejslym, kolik se toho vejde do toho 128 Gb
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam