• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    JND
    JND --- ---
    Tak jsem si udělal malý cyklovýlet pražským Prokopským udolím a v Řeporyjích začal pátrat po pivu.
    Na dotaz kde si tam dát dobrá pivo mi bylo odpověděno,že v pravo mají Gambrinus a vlevo Krušovice. Dal jsem si teda lahváče u stánku s nějakým ukrajincem a raději jsem si jel spravit chut k Princi Miroslavovy kde mají plno dobrých pivek.

    Co jsem tím chtěl říci ? Že Řeporyjím se raději vyhněte:o)
    UMBERTO
    UMBERTO --- ---
    MILHAUZ: Ahoj, zde bývalý provozovatel Slovanské lípy. Děkujeme za slova chvály, velmi si toho vážíme. Sem tam se totiž objevil někdo, komu náš styl vedení hospody nepřipadal dost repre a psal pak do pivovaru. Pozitivní reakce ale jednoznačně převažovali.

    Měli jsme částečně možnost ovlivnit volbu nového provozovatele a myslím, že to dopadlo dobře. Pan Vodochodský (provozovatel Vodoucha a Černokostelckého pivovaru) má k pivovarnictví vztah a nekouká se na věci jen optikou peněz. Stydím se to napsat, ale přišlo mi, že je to srdcař, kterej umí počítat. V Kostelci nad Černými lesy například budují pivovarnické muzeum. Ano, vytvářejí tak do jisté míry turistickou atrakci, která jim třeba přinese peníze, ale jsem si jist, že hlavním motivem sběru tohoto šrotu je snaha, aby některé artefakty prostě nezmizely ze světa. Například mi říkal, že z Německého minipivovaru, který byl již v demolici, zachránili myčku sudů z 20. let.

    Proč jsme toho nechali?
    1. Hlavní pracovní síly - Honza a Martina - byli už z tý práce unavený. Začalo je to víc srát než bavit. Kdo neměl hospodu, neví, jaká je to otročina a jak je to unavující...
    2. Hospoda byla zastaralá (zejména požadavky na kuchyň) a náš provoz byl dlouhodobě neudržitelný. Chtělo to prostě modernizaci. S tím souvisí i bod 3.
    3. Provoz hospody je podřízen mnoha státním úřadům, které mohou kdykoliv přijít na kontrolu: hygiena, hasiči, bezpečnost na pracovišti, živnostenský úřad, finanční úřad, ČOI, úřad práce atd. V provozu, který je v mnoha ohledech na hraně nebo za hranou, vzniká pro provozovatele neustálá obava, kdy někdo přijde.
    4. Hospoda vám bere čas na věci, který byste třeba dělali raději nebo který zanedbáváte.

    O zachování koutského piva jsme se snažili a myslím, že se to podařilo. Na čepu nebude asi 5 druhů, ale desítka a dvanáctka by měly být jako stálice. Změnou k lepšímu bude způsob čepování. My jsme pivo ze sudů tlačili biogonem, v důsledku čehož se občas objevila oprávněná námitka, že naše pivo je přesycené. Pivo pak řetízkuje, bublinkuje, ale hlavně to potlačuje chuť. Nově by se pivo mělo tlačit vzduchem z kompresoru, což je pro chuť piva rozhodně lepší.

    Tak trochu punkový charakter hospody se asi promění, to je pravda, ale prostě tak to je, že něco ze světa mizí a něco vzniká. Lípa rozhodně nebude nóbl podnikem, ale dál bude normální žižkovskou hospodou. Osobně věřím, že to dál bude příjemná hospoda. Věřte však, že vždy se najde někdo, komu se nezavděčíte. Nejde udělat hospodu, ve které by se líbilo všem.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Žižkovské pivobraní představí přes 65 pivních speciálů (Praha 3)
    http://www.praha3.cz/kultura-a-volny-cas/akce-mestske-casti/zizkovske-pivobrani-predstavi-pres-65.html
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    to je jasny, vsak pisu "moje nejoblibenejsi hospoda". ale punk muze fungovat jen do ty doby, kdy zvlada bejt organizovanej alespon tak, aby nepadal do pruseru. coz se zrejme nepodarilo.
    ENPE
    ENPE --- ---
    Jo, já to tam měl rád kvůli tomu panku. A jejich řízek se šťouchanejma bramborama byl nejlepší v praze.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    kdyz ten pank byl to, co se na tom libilo no
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    nojo, tak byl to tam trochu punk, ale lidi celkem chodili. u vodoucha znam jen podle jmena, ale vypada to slusne, tak pokud zachovaj kout, tak by vsechno mohlo klapnout. skoda, kdyby zavrela jedina koutska hospoda v praze!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    zavirj no, vcera byla rozluckova kalba.
    dle neoverenych informaci to bude mit stejny majitel jako U Vododucha a koutecke bude zachovano
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    CHOROBA: nekecej, ze zaviraj. moje nejoblibenejsi hospoda v praze...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    doufam ze ste si vcera byli dat posledni pivko U slovanske Lipy
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    co je snim?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Co třeba Únětický pivovar?
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    TSOH: zledějská akce srát na ně
    KACIR
    KACIR --- ---
    Ty tolary maj ještě ten efekt, že po nějakým pivu je přestane člověk vnímat jako 45 korun a vidí jen jednu minci, takže cenu přestane řešit.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    HAUSNUMERO: To si nemyslim. Měl jsem vždycky pocit, že si to tam lidi celkem docela užívali.
    Mimochodem, neni až tak těžký si uvědomit, že ty tolary už od prvního ročníku stejný, mě se tu třeba ještě z loňska tři válej, takže neni problém je všechny neutratit. I když uznávám, že to asi mnoho lidí nedělá.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    VOJTA01: tak spousta lidi tam jde jen na zaklade plakatu kterej nekde videj a na netu si podrobnosti nezjistej . U vstupu si nakoupej minimalni pocet tolaru, tusim za miniumu co ti prodaj je za 200kc 5tolaru, ale nikdo te predem neinformuje, ze ten jeden tolar=jedno pivo(a to jeste jen nejake). Navic tolary jsou nevratne, takze ty i kdyz zjistis ze je to zlodejina a nelibi se ti to, tak uz ti nic jineho nezbejva, nez tam svoje penize stejne nechat.


    KACIR: taky me prekvapilo kolik lidi tam bylo ve stanku gambace
    NOIK
    NOIK --- ---
    mě by teda spíš odradily ty fotky z minulých ročníků ...to už radši na něco takovýho http://www.pivovar-kocour.cz/clanek/202-Valentynsky-pivni-masakr-18-2/index.htm
    KACIR
    KACIR --- ---
    HAUSNUMERO: Proto jsem nechápal, že tam lidi slopali piva, který maj všude, ale Lipana si za 45K klidně dám, protože ten se v Praze prostě potkat skoro nedá. Nemít Letňany tak blízko a nejet tam ochutnat nějakou spešl dobrotu z Kočkova stanu, tak bych se tomu asi vyhnul obloukem...
    Na druhou stranu, většinou v ten samej čas pořádá Hans trucfestival minipivovarů ve Zlejch časech, tam zajdu raději, tam vím, komu to platím a za co...
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    HAUSNUMERO: Zase na druhou stranu co jsem tak viděl z předchozích ročníků, tak pivo tam vždycky teklo proudem, takže masám lidí to evidentně nevadí. Ten festival je v první řadě o tom vydělat prachy, takže to nastaví tak, aby cena byla co nejvyšší, ale zase ne tak, aby to většinu lidí neodradilo. Což se jim myslim celkem daří.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam