• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    klub zaměřenej jen na kvalitní piva z malých pivovarů (které nejsou ještě prodány mimo Cz) a hospůdky kde je točej...
    Mapa výrobně činných pivovarů České republiky https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1R5gVvFc4Czz085esg-Mwv8aE6rI&ll=49.77907106623459%2C15.530104250000022&z=8
    http://www.pividky.cz/fakulta.php
    http://www.pivovary.info/showpage.php?name=prehled
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DOCENT: V Polsku s chutí kupuju baltické portery nebo RISy, jedna flaška se dá vypít s chutí, ale pak je třeba přejít na něco více light. Normálně také preferuju pitelnost a chuť dát si po osmém pivu i deváté… Dobrý sládek se podle mě pozná na tom, zda je schopný udělat za rozumné peníze dobře pitelnou desítku nebo jedenáctku.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    ZOIDBERG: Ten styl degeneroval na honbu za džusem, takže mívají IBU jen 0-20. Ale za to hop rating až nesmyslných 20 g/l. Třetí decka se už musí kousat, pitelnost mizivá. Pro lidi, co to srkají po půl deci a pak tomu dávají spoustu bodů na Untappd (podobně jako Imperial Stouty se sirupem a kdovíčím), přitom vypít půllitr se nedá. Já u piva hledám pitelnost, kdy máš chuť to pít po litrech (což u silnějších kousků bývá zrádné, ale kdo se bojí, ať nepije)
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    Jak se tu zmiňovala Sibeerka tak ta má gose výborný - vybavuju si nějakou s rozmarýnem, ten tam byl jen malinko ale byla to pecka :P
    Sul dva od SQBRU taky byla dobrá na léto..
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    SALAMAN: V Lipsku jsem na Gose byl.. jak v legendární "Ohne Bedenken" tak na Bayerische Bahnhof a pivo (gose) velký zklamání.
    Pivovar/hospoda přestavenej z nádraží ale fakt pěknej.... V "Ohne Bedenken" je snad zajímavé jen to, že tam chodil Putin na pivo, když byl v Lipsku jako agent KGB. Jedinej pivovar co tam stál za pozornost byl malinkej Cliffs
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ZOIDBERG: Ty NEIPA ani nemívaj zas tak velkou hořkost. Hromada chmele se tam cpe až na dry hop, na aroma.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DOCENT: Kolik to má IBU? Přechmelená piva taky nevyhledávám.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: To je další věc. Piva jsou často přechmelený, přesně, jak říkáš.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Mrzí mě, že většina zajímavých nápadů na odvážnou ingredienci v pivu končí v kyseláčích. Je to hrozná škoda. Přitom se dají dělat zajímavé kombinace bylin, dřevin a ovoce napříč pivnímy styly. Ale 90 % takových pokusů je zbytečně v kyseláči :(

    CERMI_FOX: Zašlo to moc daleko. Po litru přemrštěné NEIPA už mám poleptanou sliznici chmelem a nedá se to dále pít. Co je moc, je moc. Jediný bonus je pak druhý den ten aroma odér na hajzlu
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VANEK: Nebo obecně estery. Samozřejmě třeba v bavorský pšenici, ne v českym ležáku :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SALAMAN: Pravda, kdo potřebuje ovoce, když máme brettanomyces.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VANEK: Na Gose bych si chtěl zajet do Lipska.

    Já pořád doufám, že se tihle pijani limonádiček nakonec propijou k těm původním pivním stylům bez přidanýho ovoce a dalších zbytečných ingrediencí. Pivovary zase začnou vařit pivo a ochucené pastry soury navždy zůstanou slepou vývojovou větví pivních stylů.

    Vidím tam jistou analogii třeba s dýmkovými tabáky. Většina lidí začíná na nějakých ne moc dobrých ochucených tabácích, a časem se třeba prokouří až k přírodním směsím. No a někdo celej život zůstává u voňavek, protože mu skutečnej tabák vlastně ani moc nechutná. Vlastně ani neví, o jak rozmanitej svět chutí a vůní přichází. Ale to je jen můj skromný názor :)

    A Staráč nezkrachuje, dokud budou existovat alkoholici.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SALAMAN: Možná až peklo zamrzne a staráč zkrachuje. Pár gose do roka už je i ve Volbě sládků (nově teda Speciály z Prazdroje a jde prý objednat až 4 různé naráz, to bych rád viděl).
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VANEK: A jo, tak ne Kulajda, ale Kyselo. No to je fuk, jednou tahle móda musí skončit.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SPIKE411: Kyselo je od Matušky, ale shodli jsme se s kamarády milovníky kyseláčů s příběhem, že na Kulajdu (což je z Václava Kročehlavy, Matuška dělá akorát ještě Vejmrdu) nemá; když dávat do gose houby, hodí se k nim kopr víc než kmín :)
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    RICK: Pizzu Hawai od Permona
    RICK
    RICK --- ---
    nutno vypíchnout i Guláš od Zichovce
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    a ad matuska. o vejkendu maj v broumech njakou slavu, bohulez to nestihu, ale maj mit Nectar of Raketa vareny tam, sakra.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SALAMAN: hele to sou ty slepy cesty. dusan tam mel i neco s krutonama a vyvarem, ale tosem se bal ochutnat ;D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    V malým pivu teď měli krkonošský kyselo, už nevím od koho. :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    CHOROBA: To muselo bejt ještě lepší, než Matuškova Kulajda! Chutnalo to jako bílý zelí s kmínem. Proboha, proč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam