• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj potřeboval bych se s někým spojit, kdo by byl ochotný mi nacenit a následně odlít "prsten" do stříbra. Jedná se o 2cm vysoký kroužek s průměrem 2cm. Je na tom vytvořený relief, ale nejsou to žádné složité tvary.
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    Mal by niekto zaujem sa zucastnit prednasok Dr. Radka Hanuse - gemologa - o korundoch? Vstupne je 200 Kc, je to vo stvrtok 19.10. o 15:30 na SOS Umeleckoremeslna, Podkovarska, Praha. Ak ano, dajte vediet, aby bolo este volne miesto :) Prednasa strasne skvelo a je autorom knih o ceskom granate, vltavine a drahych kamenoch pre restauratorov a klenotnikov: https://www.databazeknih.cz/autori/radek-hanus-55370
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Konečně se mi podařilo dodělat pár věcí.







    AGOG
    AGOG --- ---
    Ono samozřejmě je možné setřenou patinu od doteků obnovit v mnoha případech, ale takové oxidy se musí odstranit mechanicky a to nejde lokálně.
    AGOG
    AGOG --- ---
    WAMP_ELF: Jo! Nedávno jsem s tím byl seznámen. Přes prvotní odpor jsem musel uznat že to může mít své uplatnění. Nicméně jak píšeš, v podstatě nic není z normovaného materiálu. Pokud se jedná o měď tak ok. Ale pro restaurování citivých starých věcí je potřeba brát v úvahu i to, že ikdyž ve velmi malém okruhu okolo hrotu, ale přecejen zahřívá kov na teplotu kdy se vytváří viditelná oxidace. A to v mnoha případech je nemožné použít, protože takové zahřátí zničí patinu i kde nechceš. Pokud se jedná třeba o takovýhle případ, kdy jsem opravoval splácnutý nos. Každopádně pro šperkaře super technologie.


    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Pratele shanim nekoho kdo me nauci delat finise na nerezu. Konkretne spatne dostupny, uhlovy, duty, vyduty a podobny lahudky. Samozrejme za uplatu.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    AGOG: hele asi to bude uplne mimo, ale neexistuje neco jako modelarske tig svarecky? je mi jasny ze je problem to ze ta tsuba neni z normovanyho materialu..
    AGOG
    AGOG --- ---
    BUBLINKY: To nejde, vše zanechá nějakou stopu poměrně výrazně viditelnou. Vyzkoušeno, musel jsem toho nechat. Jemné poklepy, opravdu jemné nefungovaly, protože prasklina byla větší než by byly schopné uzavřít. A hlubší zásah by zase znemenal více materiálu k odebrání a "lavor" by byl vidět.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    AGOG: Kulatým čakanem bych zlehka nahrnula materiál jemnými poklepy a pak vysmirkovala, zahladila.
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: Díky, jo Dictum vlastně znám, je to trochu jiný druh zboží. To druhý je docela fajn. Jen mi trochu chybí čistý zlato že nemají dráty, ale tak už je umím dělat tak nepotřebuju. Sortiment jinak pěkný.
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: v nemecku je toho mrte, nejcastejc pouzivam tyhle:
    http://www.zujeddeloh.de
    https://www.dictum.com/de/
    AGOG
    AGOG --- ---
    Až UK opustí EU bude možná čas se poohlédnout po jiném obchodě než je cooksongold. Nějaké doporučení?
    B3DA
    B3DA --- ---
    a je to opravdu diamant?
    B3DA
    B3DA --- ---
    nemusi to byt uplne damasek (skladany, kovany..), mozna to bude damasteel (praskove strikana 'jakodamaskova' ocel) a ten kalitelny neni. (vzhledem k tomu lepenemu kameni bych skoro tipoval ze to bude neco takoveho)
    kameny se samozrejme fasuji. pokud by to snad bylo opravdu zakalene, neni problem to trochu vyzihat, ne? :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    STQ: no že kalení tu strukturu ještě dál zvýrazní, to ano, ale po leptu je imho vidět i na nekaleném
    STQ
    STQ --- ---
    JOSEF_K: dej fotku
    STQ
    STQ --- ---
    ZCR: nemas pravdu :) lepta se vzdycky, ale kaleni tu strukturu jeste zvyrazni. kalej i lidi co delaj sperky, nejen noze.
    AGOG
    AGOG --- ---
    JOSEF_K: Fotka by nebyla o co vlastně jde?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    STQ:
    ZCR:
    Fasování neumím ani náhodou. Resp. byl bych ochoten se to zkusit naučit a celkem si fandím, že bych to zvládl rychle. Ale rozhodně si nefandím, že bych to na první dobrou zvládl s prstenem z materiálu, který jsem nikdy nijak obrábět nezkoušel a nemám šajn, jak se bude chovat, resp. po pokusech o ocelorytiny v kaleném materiálu jsem si jist, že se bude chovat jinak než chci:). Ten kámen je mikro, jsem línej hledat ve vercajku šupleru, ale imho to budou tak 3mm průměr max.

    Nemáte tip na nějakého schopného zlatníka v Praze, kam bych to mohl zanést? Tohle není zrovna pole pro experimenty, abych se do toho pouštěl sám, ale zároveň nechci někoho, kdo to tam prostě vlepí prvním lepidlem, co mu přijde pod ruku, jako to udělal původní výrobce (byť jinak je to pěkná práce, to si zase stěžovat nemůžu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam