• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    SARRI
    SARRI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: diky, ale nemam v planu porizovat kote .. ze zasady davam domov dospelym zviratum, ktera to potrebuji .. radsi si na nej pockam ..
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    SARRI: obrátila bych se na ID APRILMOUSE ta si nedávno porizovala kotě a myslím ze ještě dva sourozenci by mohly být volní :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    Ahoj, dozrali jsme k opetovne touze dat domov nejake orientalce. Netusite nekdo o nejakem zvireti hledajicim novy domov? Idealne jedinec vyrazeny z chovu, s tim mame zkusenosti. Nejake napady? Par chovatelu uz jsem konstatovala, ale zatim jsme nenasli shodu nebo je to moc daleko..
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    Klaudie má kámoše :)

    SHERMAN06
    SHERMAN06 --- ---
    Přála bych si mít doma takovou kočku. Nemohu si však dovolit je vychovávat geometry dash
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LU_UCA: no jako ja mám tri kocky a stejně Pocina tráví veškerý volný čas tím, ze na mně visí nebo se hlasitě domaha viseni. Kdyz byli synove malinky, tak jsem mela obyc kocku a barmu a problem nebyl, ale s Pocatorem si neumim představit, co by se delo, ta by se zblaznila.
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    APRILMOUSE: Tak si říkám, že mít alespoň dvě, by mohla být prevence nadměrné fixace jen na svého člověka
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LU_UCA: to mas individualni. Ale zrovna se siamci/orientalni/barmskou vztahovacnou a hysterickou povahou bych se ničemu nedivila.
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    DEEFHA: Klaudie (Chs Orikava)
    Je to taková umečená veverka :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LU_UCA: Jakpak se jmenuje?
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    Nový přírůstek

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Jeden parapetovej model.

    DEB
    DEB --- ---
    SARRI
    SARRI --- ---
    Tak jsme behem půl roku přišli o obě kočky. Leuv stav se po déle trvajících problémech v létě zhoršil tak, že mu selhal játra i ledviny. Už jsem mysleli, že se vše urovnalo a že Izzie bude šťastná I sama. Mno a včera spadla při běžném skoku z necelých dvou metrů tak blbě, že si rozdrtila obratel I michu. Doktor říkal, že za 20let praxe nic podobného neviděl. Jsme z toho zniceni. Sice máme skoro dvouletého syna a o tichu by člověk řekl, že se nedá mluvit. Jenže bez nich a hlavně bez Izzie je tu děsně ticho. Byla tak svehlava a osobitá, že nevíme jak to bez ní dáme.
    Kdybyste někdo náhodou výhledově věděl o orientace či dvou, které hledají domov tak si vzpomeňte. Rádi se opět ujmeme dospělých zvířat co hledají domov
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    No, možná se nestydí, ale faktem je, že se nám to zatím vždycky vyplatilo. Umí z toho vyčíst fakt všechno. Všechny naše kočky jsou/byly útulkové nebo z ulice a zaslouží si jen to nejlepší. Což samozřejmě neurčuje cena, ale Načeradská fakt nejlepší je :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SCHWALBE: asi to ni pravidlo,ale je dobry s tim pocitat. Zas kdo ma potrebu mit provarenou jednicku z toho nemusi byt tak zaskocen...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SCHWALBE: u Naceradsky bych jen doplnila, ze se fakt nestydi rict o prachy (cimz teda nechci hanit jeji profesionalitu a dalsi kvality). Mam v zivy pameti, jak na jakymsi skoleni o pojisteni pro zvirat tvrdila, jak se u ni vysetreni moci (koncici obvykle dg struvity v moci a nasazenim diety) bezne vyskrabe na 7k, jelikoz testuje i ureoplazmy (asi jako jedina v CR). Je mi jasny, ze kvalitni pece neco stoji a ze profik si za ni o ty prachy muze rict, ale z tohohle jsme sly do kolen. A ano, je to filtr na lidi,co jsou ochotny za veterinare platit, ale asi by bylo v jejim pripade vhodny poptavat pribliznou cenu vysetreni predem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCHWALBE: Koukám, že to bereš celorepublikově, tak dodám, že v Olomouci Galko https://www.veterinagalko.cz/ - jako, neřeknu ti nikoho konkrétně, ale velmi ochotně mi tam zachraňovali siamku a mají dobrou pověst obecně a http://www.veterina-online.cz/mvdr-jitka-tesarikova/ Tesaříková - má teda lehce smrdutou čekárnu a není to tam od designéra, ale zachraňuje nezachránitelné případy, nemá vlastní laboratoř, takže to posílá do špitálu a je to relativně levný, zato má vlastní kočičí minidepozitum.

    Taky v Olomouci vřele nedoporučuju Mazocha. Z mých (dvou) zkušeností vyplývá, že základní metoda práce je utratit.

    FAITH: Ano. Pro moji zvěř poněkud z ruky, ale řešila jsem s ní diety a takové věci. Disclaimer: je to kamarádka, takže dostanu kafe zadarmo a můžu si hrát s pacientama :)

    Ve východní Praze mám slušnou zkušenost s Altavetem, je tam teda jeden doktor, který mi leze na nervy, mám z něho dojem, že by nejradši, abych mu nadiktovala, co tomu zvířeti je a co s ním má dělat, ale jinak v pohodě. A jednou jsem byla na vetpointu v Madridské http://vetpoint.cz, teda, uspat chudáka Maxe, protože už nemohl žrát, narazila jsem na dr. Máru a byl hrozně fajn. Uznám, že teda picnout kočku není zrovna nějaký složitý zákrok per se, ale spíš jde o ten přístup.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    SCHWALBE: k Marxovi, ale mám ozkouseny všechny 4 a dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam