• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LU_UCA: to mas individualni. Ale zrovna se siamci/orientalni/barmskou vztahovacnou a hysterickou povahou bych se ničemu nedivila.
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    DEEFHA: Klaudie (Chs Orikava)
    Je to taková umečená veverka :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LU_UCA: Jakpak se jmenuje?
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    Nový přírůstek

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Jeden parapetovej model.

    DEB
    DEB --- ---
    SARRI
    SARRI --- ---
    Tak jsme behem půl roku přišli o obě kočky. Leuv stav se po déle trvajících problémech v létě zhoršil tak, že mu selhal játra i ledviny. Už jsem mysleli, že se vše urovnalo a že Izzie bude šťastná I sama. Mno a včera spadla při běžném skoku z necelých dvou metrů tak blbě, že si rozdrtila obratel I michu. Doktor říkal, že za 20let praxe nic podobného neviděl. Jsme z toho zniceni. Sice máme skoro dvouletého syna a o tichu by člověk řekl, že se nedá mluvit. Jenže bez nich a hlavně bez Izzie je tu děsně ticho. Byla tak svehlava a osobitá, že nevíme jak to bez ní dáme.
    Kdybyste někdo náhodou výhledově věděl o orientace či dvou, které hledají domov tak si vzpomeňte. Rádi se opět ujmeme dospělých zvířat co hledají domov
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    No, možná se nestydí, ale faktem je, že se nám to zatím vždycky vyplatilo. Umí z toho vyčíst fakt všechno. Všechny naše kočky jsou/byly útulkové nebo z ulice a zaslouží si jen to nejlepší. Což samozřejmě neurčuje cena, ale Načeradská fakt nejlepší je :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SCHWALBE: asi to ni pravidlo,ale je dobry s tim pocitat. Zas kdo ma potrebu mit provarenou jednicku z toho nemusi byt tak zaskocen...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SCHWALBE: u Naceradsky bych jen doplnila, ze se fakt nestydi rict o prachy (cimz teda nechci hanit jeji profesionalitu a dalsi kvality). Mam v zivy pameti, jak na jakymsi skoleni o pojisteni pro zvirat tvrdila, jak se u ni vysetreni moci (koncici obvykle dg struvity v moci a nasazenim diety) bezne vyskrabe na 7k, jelikoz testuje i ureoplazmy (asi jako jedina v CR). Je mi jasny, ze kvalitni pece neco stoji a ze profik si za ni o ty prachy muze rict, ale z tohohle jsme sly do kolen. A ano, je to filtr na lidi,co jsou ochotny za veterinare platit, ale asi by bylo v jejim pripade vhodny poptavat pribliznou cenu vysetreni predem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCHWALBE: Koukám, že to bereš celorepublikově, tak dodám, že v Olomouci Galko https://www.veterinagalko.cz/ - jako, neřeknu ti nikoho konkrétně, ale velmi ochotně mi tam zachraňovali siamku a mají dobrou pověst obecně a http://www.veterina-online.cz/mvdr-jitka-tesarikova/ Tesaříková - má teda lehce smrdutou čekárnu a není to tam od designéra, ale zachraňuje nezachránitelné případy, nemá vlastní laboratoř, takže to posílá do špitálu a je to relativně levný, zato má vlastní kočičí minidepozitum.

    Taky v Olomouci vřele nedoporučuju Mazocha. Z mých (dvou) zkušeností vyplývá, že základní metoda práce je utratit.

    FAITH: Ano. Pro moji zvěř poněkud z ruky, ale řešila jsem s ní diety a takové věci. Disclaimer: je to kamarádka, takže dostanu kafe zadarmo a můžu si hrát s pacientama :)

    Ve východní Praze mám slušnou zkušenost s Altavetem, je tam teda jeden doktor, který mi leze na nervy, mám z něho dojem, že by nejradši, abych mu nadiktovala, co tomu zvířeti je a co s ním má dělat, ale jinak v pohodě. A jednou jsem byla na vetpointu v Madridské http://vetpoint.cz, teda, uspat chudáka Maxe, protože už nemohl žrát, narazila jsem na dr. Máru a byl hrozně fajn. Uznám, že teda picnout kočku není zrovna nějaký složitý zákrok per se, ale spíš jde o ten přístup.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    SCHWALBE: k Marxovi, ale mám ozkouseny všechny 4 a dobrý.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    SCHWALBE: Jo dělaj nebo to někam posilaj. Naposledy jsme tam řešili játra či co a pak jsem volal na test. Jj Marx je dobrej i oči tam vysetroval.
    Jinak ta paní "specialistka" je na kočky obecně, jak jsem se dozvěděl, je ta Lukešová co máš v seznamu pod číslem 2. ;)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SCHWALBE: Zoovet HK. Chovatele bengalek (Lynxland) :-) když řeším cokoliv závažnějšího nez ockovani, jezdim tam, skvěle vybavena ordinace/mala klinika
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SCHWALBE: Za mě top: https://www.google.com/...21176;mv:[[50.1458331,14.511892000000001],[50.0675112,14.406124199999997]]

    Co jsem na AAVET řešila roky a kocour měl traumátka, tady vyřešily dvěma injekcema a "ŤUK ŤUK" rok jsme veterináře neviděli. Předtím návštěva každý měsíc....

    Fakt si je zatím nemůžu vynachválit, doporučení od kamarádky co má koček asi 8. Jezdíme přes celou Prahu a stojí to za to.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    BANKMACK: Ta specialistka by me zajimala, muzu poprosit o kontakt?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    SCHWALBE: V Pardubicích můžu doporučit Veterinu Višňovka:
    Veterina na Višňovce – Veterinární klinika Pardubice
    http://www.veterinavisnovka.cz/
    MVDr. Miloslav Pleskot, Pichlova 1338, Pardubice, tel: 737 288 321
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SCHWALBE: nevím, je to cca 20 let. Postoj ke kočkám byl tak zřejmý, že bych tam podruhé nešla. Spíš bych řekla, že se dost veterinářům změnil přístup, když zjistili,že malá neznačková zvířata začnou sypat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SCHWALBE: naposled jsem ho viděla před dávnými lety, když ve městě moc veterinářů nebylo. Kočku (kamarádčinu) sraženou autem doporučil uspat (používal slova humánní injekce) a pořídit si novou, koček je mraky a léčba stojí velké peníze. Kočka přežila, měla jen zlomenou nohu. To pohrdání zvířetem "ze dvorka" z něj bylo cítit na dálku.

    Nedávno si příbuzní stěžovali, že jim v jeho péči pošel pes a že druhý veterinář konstatoval, že kdyby se vyšetřilo včas všechno, mohlo to dopadnout jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam