• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MAIKOR: mám i video, uploadnu, až se k tomu dostanu. čistí se vzájemně neustále, vypadají příšerně teple. přitom pro siu je to strašně nevýhodný, brita je přece jen výrazně huňatější ,)

    hele chápu tvoje výhrady k chovu bez PP, ale házíš lidi do stejnýho pytle a to se mi nelíbí. naši "rodiče" jsou milí lidé a nejsou nezodpovědní, jen prostě chtěli koťata, to není žádnej zločin.

    CORIM: přesně tak to vypadá i u nás :)


    naše krysina nad Morbem nezíská navrch asi nikdy. Morbo ho dokáže zpacifikovat během několika vteřin. jo a podobný zkušenosti mají i známý, který si pořídili tuhle kombinaci.
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: ja mam jine informace, treba, ze siamka britku enskutewcne srala svym temperamentem a jak ji furt otravovala, britka se stavala introvertnejsia introvertnejsi ten, kdo mel navrch byla spis siama. a to pro britku rozhodne neni rpijemne souziti, ta ma rada klid. samozrejme mluvime v obecne rovine, ze. vyjimky mohou existovat vzdy, ze.
    CORIM
    CORIM --- ---
    MAIKOR: Britka by s tim problem mit nemela. Tezko rict co siamka. Co muzu soudit z me britky tak kdyz by ji siamka moc srala tak ji jednoduse zalehne a bude.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    pokud kocour nezískal uchovnění, nesplňoval standardy plemene a to je důvod proč na něm nechovat, žeano. Píšeš, že chov bez PP není v pořádku, ale nakonec jsi ho podpořila. Není to trochu divné? Ještě dokážu pochopit, že do toho jde někdo, kdo se v problematice neorientuje, ale pokud se pro množitele rozhodne informovaný člověk - to mi přijde už do nebe volající. Pokud ti množitelé, od kterých kočku máš řekli nějaké informace o zvířeti, můžeš jen doufat, že mluvili pravdu, protože lidé, co množí bez PP nemají na prvním místě zájem plemene, ale výhradně svůj vlastní prospěch.

    Souznění sia brita neuvěřím, dokud neuvidím fotku společného klubka nebo vzájemné hygieny... (no offence)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MAIKOR: nemyslela jsem, že chov bez PP je v pořádku, chov jedině s PP, ale my třeba toho našeho krasavce na chov nemáme. Pravda je, že chovatelé, u kterých jsme ho kupovali, mi dokázali přesně říct, v jakém zdravotním stavu jsou rodiče našeho otrapy, poinformovali o předcích, o důvodech, proč PP nemá, atd. Což je jiná situace, než když si někdo koupí bez PP zvíře, aniž by o něm cokoli věděl. Zkrátka je rozdíl mezi množiteli, kterým bych usekávala pazoury, a lidma, který z nějakýho důvodu nemohli uchovnit, ale koťata chtěli. u našeho třeba nebyl uchovněný otec, pže je přerostlej (váží mezi osmi až devíti kg, ale tlustý není, je to takový roztomilý monstrum :) jo a ještě jedna věc, "čistokrevný bez PP" neexistuje, to si dobře uvědomuju. je nutné dopředu počítat s tím, že to zvíře nebude mít perfektní rysy přesně odpovídající standardům rasy.


    my máme kombinaci sia + brita. oba kluci. nevím, jestli jsme měli štěstí, ale sednou si úplně ideálně. nevím no, podle mě rasa nerasa, hodně rozhoduje prostě konkrétní osobnost konkrétní kočky.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    ALINEARTODE: hele, samozřejmě, že sia může žít se psem, ale není to pro ni to pravé ořechové. A musím z vlastní zkušenosti říct, že ani "obyčejná" kočka není adekvátní společník. Máme doma složení: já, muž, sia, obyč kocour a lovecký pes. Proti nikomu sia nezbrojí, ale top jsme pro ni my a jde na ní vidět, že potřebuje parťáka do demoliční čety. S kocourem si nerozumí tak uplně a pes je pro ni povl, velké, neohrabané zvíře, co nezná způsoby. Takže musím po třech letech se sia říct, že ačkoliv jsme se snažili zajistit jí zvířecí společnost, tak nelze jinak, než pořídit dalšího ušatého lumpíka. A to už se obloukem vyhnu zvířatům bez PP. Mám k tomu své důvody a rozhodně to není proto, abych měla "značkové" zvíře.
    Vylíčit problémy spojené s chovem "čistokrevných bez PP" (haha) je na delší diskuzi a pokud se o tom doopravdy chceš pobavit, konfrontovat názory, vymětit zkušenosti, tak proč ne. Ale vyprošuju si tady hloupé (rozuměj nedostatečně informované) názory ve smyslu, že chov bez PP je ok.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    GIO: vynechám pokud vynecháš ty mě. nikdo tě nenutil přispívat svou troškou (doslova) do mlýna :)
    GIO
    GIO --- ---
    ALINEARTODE: hele rikej si co chces, ale byla bych radsi, kdybys mne ze svych postu zcela vynechala, ja uz s tim taky koncim, s komentovanim tech tvych, nebot hrach na stenu hazim nerada..
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI: vnitrnosti urcite ne.

    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    GIO: se zabedněnci? to mluvíš o sobě předpokládám? mám siamu bez papírů, čím je horší, než papírová, no? ,)

    a mimochodem, seš ten poslední člověk, kdo by měl rozdávat rozumy o adekvátnosti smíšených chovů. pamatuju si velmi dobře, jak jsi mě odrazovala před chovem siamy s britou, nakonec naše sia zachránila britě svou šílenou povahou život.

    to, že někdo chová dav koček z čehož pár za těžký prachy z něj ještě odborníka nedělá.
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: ani premrazeny byt nemusi?
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI:
    SARRI:tak pak tomuhle nerozumim.))) joaha jako ironie, to uz chapu:-D


    SARRI: srdicka jim dej radsi syrovy, nasi mi to varene nezeoru vubec, a vnitrnosti se nemusis bat..
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: uvidime jak to pujde dal, vyzloun uz vypada o torsku lepe ... vcera jsem pokoupila kureci srdce .. mam je proste uvarit jen?
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: pes je v jine domacnosti nastesti .. obavam se, z v tomhle pripade by to bylo naprosto neslucitelne partnerstvi, ktere by skoncilo po krvi .. a toho duchodce jsem uvedla jen pro odlehceni tematu a taky jako pro potechu neb jsem cekala, ze to nepujde tak lehce vzhledem k faktu ze babicka kocky moc nemusi, ale nakonec to dopadlo tak ze se blbouni s eod ni nechaji i nosit uz
    do souziti kocek a psu nekecam pac s tim nemam zkusenost
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI: hehe jsi je prelstila,) no vetsinou to zabere, drzej se tabulek, lumpove.)
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI: ale ty mas dva kocoury.) plus psa, zejo..to ej smozrejme ok, ja neirkam prece ze nemuzou byt se psem, naopak! jen z eta dalsi kocka k tomu ej proste pro siamku nutna, to ti rekne kazdy kdo siamkam trosku rozumi, jinak se trapi..
    GIO
    GIO --- ---
    ALINEARTODE: ja nerekla ze nemohla, ale ze to pro siamku neni adekvatni zivotni partner, prijde si sama, i se psem, protoze ho neakceptuje jako rovnocenneho partnera.

    a ohledne papiru se s tebou bavit nebudu. placej si co chces, jako obvykle, odmitam se snizovat k nudnym diskuzim se zabednenci.
    SARRI
    SARRI --- ---
    inac zda se ze pangamin a michani granuli do kapsicek zabral a uz jsem nachytala i odmitace granuli jak si pochutnava na samotnych granulich ;)
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: zato duchodce se u nas ukazal jako adekvatni spolecnik ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    to jsou takové ty rady za všechny prachy. proč by nemohla siama jít k pejskovi? máme s chovem koček a psů dohromady obecně výborné zkušenosti a kdo jiný by si se psem mohl rozumět dobře než právě siama? záleží samozřejmě na druhu psa, ale aktivnější plemeno popř nějaký obyčejný vořech si se siou může velmi dobře rozumět.

    další bod jsou papíry. tohle lobování že jako jedině s PP sice chápu v případě šíření genofondu a uznávám, ale rozhodně je hovadina propagovat to obecně. jsou lidi, kteří touží vyloženě po sie, ale nemají prostě peníze na něco s PP, vždyť ty ceny jsou šílený pro někoho, kdo neplánuje chov. argument se zdravím je sice validní, ale jakou máte záruku, že zrovna ta kočka, co si vyberete v útulku, nebude mít nějakou genetickou vadu nebo chorobu?

    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ok díky ;)
    GIO
    GIO --- ---
    Kocky-online.cz - kočičí portál
    http://www.kocky-online.cz/jportal/index.phtml
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam