• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hehe, tahle bleje chlupy? ;]




    DOMINIQUE01: luxusni, ja chci do pekla ;]
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    Kdo bude zlobit, milé děti, půjde do pekla.... (aneb miloučká kočička :))

    GIO
    GIO --- ---
    a to pozooor, jeste mame tzv. "posvatnou barmskou kocku", zvanou birma, a to uz jsme vylozene mimo misu, i kdyz stale vpodstate ve stejne "zemi puvodu".))
    GIO
    GIO --- ---
    ZUZKAOU: predevsim kvuli zbarveni, jak rika maikor, u tech barem je to stejny, jsou tam michany siamky, aby meli z barem dalsi barevne variety.

    u tech ocicatu a habesek bych rekla ze to spis byl takovy jenom lidsky napad a vzniklo co vzniklo,)) ale hezky to vzniklo:))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    ZUZKAOU: primárně kvůli atraktivnímu akromelanickému zbarvení
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIO: aha - a proč se siamky křížili se vším možným? Teda kromě toho, že jsou nejlepší, nejchytřejší a vůbec, pochopitelně ;-)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: nelze než souhlasit :)
    GIO
    GIO --- ---
    ZUZKAOU: tak to pozor, ono se rika, ze ta puvodni byla krizencem siamky, ta prvni privezena do evropy, ale ty dve vetve, americka a evropska, to uz zas tak moc spolecnyho se siamkama nema, o cemz svedci ta povaha. ony se do toho asi prikrizovaly predevsim kvuli barve, ale zase bylo nezadouci tam tahat ten gen modreho oka, takze se siamkama to fakt moc spolecneho nema.

    jinak kdyz se clovek zacte, ono ve vse je kousek vseho, siamky jsou v habeskach, ocicatech, ruskach, atd.. ale na povahu to ma vliv okrajove, kazde to plemeno je pak specificke..

    siamka je v tomto ohledu proste siamka(potazmo orientalka) barma je barma, a blizka je ji povahou i vzhledem burmilla. a ani jedna z posledne jmenovanych nepatri mezi orientalni kocky, tedy kocky plemen IV. kategorie - orientalni a siamske, balinéské a javánské..

    barma je v III. tedy v kratkosrstych a somalskych kockach..
    GIO
    GIO --- ---
    ZUZKAOU: jj, minimalne tak vypadaji. ony vypadaji peranentne nasrany prave.)
    GIO
    GIO --- ---
    GHOSTSTALKER: logika je v tomto ohledu nanic, ona nejaka mistni prislusnost jeste neznamen,a ze ta plemena maji neco jineho spolecneho, jakoze fakt nemaji no.)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    ZUZKAOU: Barmy jsou krásné a ačkoliv jsou do jisté míry siamám podobné, tak se i na výstavách posuzují v jiné skupině. Podobně jsou na tom i třeba ruské modré - mají siamské předky, ale jsou v jiné skupině a proto nepatří ani sem. Které kočky tady ještě mají místo, tak určitě dlouhosrstá varieta siamek - balinéské kočky a určitě i seychelská kočka, což je v podstatě jen další barevná varieta sia. Teď mě napadá - má někdo z nyxu poslední dvě zmiňované?
    GHOSTSTALKER: Pojem orientální neoznačuje nějakou exotiku, ale konkrétní rasu kočky :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTSTALKER: no jsou to stará plemena ze Siamu a hlavně pak nakřížená se siamkama v Evropě a USA.

    Ale je fakt, že na těch starých obrázcích jsou všechny kočky nějak málo ušaté.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GIO: No siamská určitě nění, ale orientální snad jo. Aspoň logikou Thajsko = Dálný východ = orient :).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIO: A barmy jsou protivný, i když jsou spokojený? Dyť podle všeho jsou se siamkama minimálně sestřenice, to maj tak odlišnou povahu?
    GIO
    GIO --- ---
    ani ne, to neni moc siamska kocka.) ale tak at se vyjadri maikor.) barma je dost opak tehle usatcu, protivna a ... nasrana.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    berete do party i barmské? Jestli všechno dobře dopadne, tak adoptuju barmskou kočku, co původně měla být utracena, protože měla struvity a počůrala pohovku...
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150259959492393.323812.269748252392&type=1

    Při hledání informací o barmských kočkách jsem se dostala k anglickému překladu toho "středověkého" svitku o kočkách v siamu. V odkazu i "standarty plemen"

    CABINET // Inventory / Auspicious Cats
    http://www.cabinetmagazine.org/issues/30/clutterbuck.php


    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    APRILMOUSE: ježiši, to je evil cat jak má být :-D To se mi na těch černotách líbí - nejen že vypadají jako poslové pekla, ale taky umí peklit :-))

    OVERDRIVE: ufonky pořiď určitě dva. My jsme si pořídili jednu a dost tím trpěla mužova práce (homeoffice) a také naše ruce :-) Když budou v partě, budou se mydlit navzájem :) S alergií ti neporadím, ale na to tady máme zkušenou giovku :-)
    APRILMOUSE: hihi, Elzička po sobě taky sbírá a často i odsune misku čumcem, aby se přesvědčila že tam fakt nikde nic nezůstalo :)
    PETTA
    PETTA --- ---
    APRILMOUSE: diky tve piskote jsem se rozhodla pro novy prirustek :D dlouho jsem koketovala mezi barmou, siamou, ale piskota me ucarovala :D
    GIO
    GIO --- ---
    APRILMOUSE: no, po mamince ani po nikom z nas to nema,)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ANABEL_LEE: no já ted sledovala Aguši, jak baští granule. Když jí nějaká upadne, tak ji sebere! Ještě posbírala všechny odpadlíky, než odešla :D Zato Piškot žere jak žrací bagr
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    APRILMOUSE: to je jak nase miluna, ta sezere i chleba a testoviny. ale orientalec je taky pekne pazravej a ma rad gulas, takze myslim, ze svickovou by si taky dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam