• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    GIO: prosim? :)
    kde jsem takovou vec napsala?
    GIO
    GIO --- ---
    TRUCE: hele, tak chces proadit, nebo te obtezujeme svymi zkusenostmi?.)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    MRNOUS: fakt jo? :) a jakej sok? povidej :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    GIO: ale tak jako kote jsou vsechny kocky "priserny" :) akorat siamka z toho nevyroste :)

    nejvetsi problem vidim v tom, ze by siamatko bylo samo .. to je pak psycho a nasledky na vsech frontach ..

    ale kdyby vzala dve siamtka (coz je financne narocny, chapu:) nebo siamku a jedno stejne stary (nebo mozna lepe o neco starsi ale poradne svihly) kote, mohlo by to klapnout ..

    sipamatuju, jakej sok jsem ja zazil s Jakem, moje prvni kote, ja totalni zelenac .. sebralo me to vic nez nejaka siamka, to uz jsem byl ostrilenej :))
    GIO
    GIO --- ---
    TRUCE: ja si tak rikam, jestil by sis nechtela natenovat zivot se zviretem, na necem min slozitym, a pak si treba poridit k nemu tu siamu no))
    GIO
    GIO --- ---
    eh, no.. co na to rict.)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRUCE: pro kocku je dobre, kdyz muze byt venku, kdyz muze zit napul venku napul vevnitr, tj kdyz mas barak a zahradu - teda kocka to rozhodne oceni, ale dost to muze jeji zivot zkratit - prejeti autem, otraveni (zly soused nebo jed na krysy), myslivci v lese a td atd .. v pripade papirove kocky hrozi kradez ..

    ale jestli zijes ve meste a v byte, a prochazka by byla jen obcasna a kratka, tak je to spis tyrani, ze kocce ukazes, co muze mit a pak ji to zase dlouho nedoprejes ..

    ja mam pet kocek, vsechny bytove, z toho jedna byla puvodne dlouha leta polovenkovni .. a nevypadaji utrapene, vyradi se dost doma :) takze toho se bat nemusis .. (samozrejme kdybych se odstehoval na venkov, tak by urcite ocenili vybeh do volne prirody)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    no, ja myslim, ze tu kocku hlavne musim milovat.
    pak nejake tezkosti s povahou jdou do pozadi.
    a za dalsi, precist si, ze je slozita povaha, je jedna vec, opravdu to zazit, vec druha... nj.

    mozna by stacila siamka krizena, do utulku se davaji takove "nepodarky" prej
    GIO
    GIO --- ---
    TRUCE: neni, protoze ji za prve muzes nalakat na ten pobyt venku, pak ji to chybi, a casto to provazi neprijemne chovani v domacnosti/vynucuje si jit ven, s tim se spoji dalsi neprijemne jevy, pokud ji to nedoprejes atp./

    za druhe spoustu zvira to jednou dvakrat bavi,a le jakmile dospeji, stresuje je to, tezce.

    navic nikdy nemuzes na voditko stoprocentne spolehat, stihle kocky, hbite jako siamka, se dovedou vyvliknout z lecceho a je to tedy i dost nebezpecne.
    GIO
    GIO --- ---
    ad introvertnost, ano da.

    ale naopak nikde neni psano, ze kocka, ktera je v kotecim veku tezky extrovert, si to v prubehu zivota nerozmysli, siamky jsou dost slozite osobnosti. vesmes veschny, neznam "bezproblemovou" siamku...kazda si neco vymysli, nic jako konstantni chovani u nich neexistuje
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRUCE: aha, takze ji chces brat ven, aby se doma netrapila, ze nema dost podnetu .. no kocka v byte, pokud ma kamose, ma podnetu az az :)

    vyslednou povahu dospele kocky u kotete nesnadno poznat, dulezity ale je, aby kote bylo v pohode .. coz pri papirovem koteti poznas tak, ze si proveris prostredi, ve kterem vyrusta (musi byt milovano a rozmazlovano a vyrustat se sourozenci a mamou dostatecne dlouhou dobu) .. v pripade obycejneho kotete doporucuju poptat lidi tady z nyxu a vzit kote z takzvaneho depozita .. takhle kotata maji sice zacatek zivota tezky (jsou opustena), ale v depozitech se jim to holky snazi vnahradit a porotze maji kotata vicemene individualni peci (maly pocet zvirat na byt), lze to lepe odhadnout ..
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    GIO: tak to neni :) nechci zvire na prochazky.
    ale mela jsem pocit, ze to pro tu kocku muze byt dobre, kdyz se dostane ven.
    GIO
    GIO --- ---
    pokud psy nesnasis, rovnou mozna zapomen na siamku, protoze se o ni rika, ze je trochu jako pes. ale tim se nijak nerusi muj predhoczi prispevek, ja priznivcem tahani kocky ven obcas a na voditku proste nejsem. moje kocka to umi, protoze se to obcas hodi na vystave,a le venceni ve meste povazuji za holy nesmysl.
    GIO
    GIO --- ---
    TRUCE: to s tim bytem a tyranim, to si rovnou skrtni, ja povazuju za tyrani ukazat kocce, ze lze chodit ven a pak ji tam vodit sporadicky a na voditku, to radsi nic. navic, budu se opakovat po mrnousovi, ale pokud chces zvire, ktere s tebou nekam bude jezdit/chodit na prochazky, porid si psa.
    GIO
    GIO --- ---
    MRNOUS: jsem rada, ze tu za zlou uz nejsem jenom ja,a le aspon jde videt, ze na tom fakt neco je, ja siamky miluju, ale vsem rikam, at si to xkrat rozmysli, nez poridi, protoze se stava, ze byva nestastny clovek i kocka pak.. moje trestiprdlo ma teda dnes velky bod, byla jako prava dama, zadny velky predvadeni se a opicky, ale byla mila a rezervovana.. udelala mi radost, jsem na ni hrda! jsou ji skoro ctyri a alem sla do bisky, nebyt tlusa.-D
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    GIO: jeste neni koteci sezona :) ale ted mame docasnou navstevu, zatoulanou kocicku ze Zizkova, ta je stejne trhla jak on (ve vsech smerech), jestli tu zustane nejak dyl, urcite si budou rozumet :)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    MRNOUS: voditko jsem psala proto, ze jsem to cetla,
    a proto, ze ji chci vzit ven ale nechci aby mi utekla. proste kocka v byte, kdyz nema dost podnetu, je tyrani. takze jsem to myslela jako .. no ne tak jak pises. psy nesnasim.
    kocky mam rada odjakziva, ale nikdy jsem se neodvazila si poridit zvire. je to zavazek, byvala jsem kdysi sama dost velke zvire...

    Kamoska zas mela siamku kocoura a ten byl introvertni ustraseny..
    Da se to poznat uz u kotete?
    GIO
    GIO --- ---
    MRNOUS: porid kotata, fofrem.)) dneska jsem to rikala panicce jeho tatinka, a byla dost pobavena, ze i kojil.))
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    GIO: siamka bez partaka je psycho :))

    na Hrocha zabralo az pet (5!) malych kotat :)) (a pak ta kastrace :)
    a ted uz zase zacina zlobit :))
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRUCE: ja bych se rad zeptal, proc chces kocicku? jak si spolecne souziti predstavujes? :)

    ptam se na to proto, ze si psala, ze
    libi se mi ze bych ji mohla brat ven na voditku, tj. ruzne ssebou nekam, ne?

    lidi co chtej tohle si vetsinou porizujou psy :) lidi co chtej neco do naruce na mazleni, tak kocky :)

    kocka na voditku je spis vyjimka a rozhodne za tebi nebude behat jako pejsek a ruzne ji sebou nejak nosit na kratko ci par hodin ci dyl .. no to imho neni dobry napad (kocka neposloucha, zdrhne .. nelibi se ji to, boji se a je stresovana .. proste to fakt neni pes, cimz nerikam, ze neexistujou vyjimky, ale jsou to vyjimky, ne pravidlo ..)

    jinak k siamce koteti - no neni to pro zacatecniky :) teda s kazdyym kotetem je to ze zacatku trochu drsny (zvlast pokud clovek neni zvyklej) - kote dovadi, porad neco chce apod. .. kdz jsou dve, je to mnohem lepsi - pro cloveka i pro kote .. vetsina kocek se s dospelosti zklidni, siamka moc ne :) muj siamak je mi porad za zadkem, nic se neobejde bez jeho asistence, musim ho casto chovat, a je strasne upovidanej a porad me komanduje ..

    ad siamka a jine, zvlaste dospele, kocky - no neni to nemozny, u nas ale trvalo desne dlouho, nez mistni dospele osazenstvo prijalo Hrocha - byl na ne moc strelenej a dodnes jeste castecne je ..

    kdyby sis poridila dve siamky najednou :) nebo siamku kote a jine male stejne stare potrhle kote, tak to by asi bylo reseni ..

    ale pocitej s tim, ze to bude narocny, zadny ze si kocicka nekde v klidu odpociva a jednou za cas si na tebe vzpomene a prijde ze se chce pomazlit :)
    GIO
    GIO --- ---
    dalsi veci klidne zodpovim, konkretne co by te zajimalo.

    duezita vec, co se mne tyce, je , ze by mela mit siamskeho partaka, ale to neni tak dulezite, proste nejakou kocku ktera ji snese, to staci, to je asi zaklad, do ktereho se odpichnout...u vas by to teoreticky mohla resit ta dospela kocicka, ale opravdu dost zalezi na jeji povaze..siamka bez partaka je smutna totiz..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam