• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: jejej, to me mrzi, jak se ta kyla resi? U lidi se operuje, u kocek taky? No me prave nepripadalo, ze tam bylo hodne kocek. Jak jsem psala niz, hodne kleci bylo prazdnych, pusobilo to tak divne. Jsem zvedava, co bude Zofi rikat na vystavu, jak to bude snaset a taky jsem zvedava na sebe jak to budu snaset ja. Pripada mi to trosku jako zabity den, tak treba me to prekvapi :)

    SCHWALBE: nj, jak se rika, dobreho pomálu :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Tak Awe získal krásný posudek, ale v BIS ho porazil ten velký tabík a Andy byl diskvalifikován. Před týdnem jsem mu nahmatala hrášek na bříšku v oblasti pupíku, byla jsem pak hned u veta a na výstavu jsem šla si to nechat víceméně potvrdit. Pupeční kýla, takže odteď už jen na mazlíka. Na jednu stranu je mi to líto, protože byl ze všech koťat typově nejpovedenější, na druhou stranu se nemusím bát že skončí někde v kleci. Koček celkově bylo hodně, ale klasicky IV byla fakt slabá. A zítra už tam bude jen Awe, protože tabík jel dneska domů a Andy má potvrzenou kýlu :( A Julču vzít nemůžu, čekala jsem až se mi spraví po koťatech, tak očkovat budu až příští týden. A i kdyby očkovaná byla, tak by stejně asi skončila s DISQ, výstavy nesnášela a teď po koťatech je ještě náladovější a dominantnější :( Takže dneska asi nebyl tak docela náš den. Na druhou stranu, siamky sklízely zasloužený obdiv od návštěvníků, tak to beru jako osvětu a propagaci plemene, co už :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Dnes jsme se byli podivat na vystavu kocek v Ostrave a musim teda rict, ze mi pripadala docela slaba. Tak ctvrtka kleci prazdnych a na cele vystave pouze tri siamy, ori zadna. Nebyt toho, ze jsme si tam nakoupili zasobu zverlitu, tak bych byla skoro az zklamana. Zas na druhou stranu je fakt, ze kocky na takove vystave snadno ziskaji oceneni.
    A jeste jednou diky id AZRETKA za prijemny pokec a informace :) jak kluci uspeli?
    SARRI
    SARRI --- ---
    a jeste jedna zrnita Izzie .. jeji oblibeny misto a desne me tim stve .. uz mi na ten gramofon skocila i za behu a tocila se na nem dokola prekvapene
    SARRI
    SARRI --- ---
    tak trvalo to vic jak pul roku, ale uz je muze vzit do naruce i pritel .. Leo musi byt ale rozepaly .. Izzina na nem parkuje furt ;)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    GENTIANA: Já nechápu, že se v tý lednici neudusil.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAIKOR: Tak já u toho nebyla, ale historku jsem slyšela vícekrát a kocour opravdu byl ochotný sežrat cokoli, co vypadalo jako jídlo.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: Tak jsou to kluci a pokud mají být dvojnásobné velikosti co kočka, tak se mají ještě co činit ;) A kde už se mám jinde vytahovat než tady :D :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GENTIANA: no neke! Uf, to je hrozna predstava :))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAIKOR: jo, kilo. Prý pak měl trochu průjem a do té lednice se hrozně cpal.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: tyjo, dobří macíčci :))

    GENTIANA: panebože, čtyři kostky? Jako čtyři celá balení?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAIKOR: Jedna známá dodnes dává s mírným zděšením k dobru historku o tom, jak jednou ráno zavřela pažravého kocoura Sidneyho do lednice. Když ho tam po návratu z práce našla, málem ji šviho, že chudáček zmrznul či co, ale kocour spokojeně spal a při bližší prohlídce se zjistilo, že sežral čtyři kostky másla. Přežil to při dokonalém zdraví.
    Po detailech nikdo nepátral.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Se vám taky vcucnu do debaty: než jsem prodala Ange, tak měla v 5.5 měsících slabě pod 2.5 kg :) A dneska v 6 měsících mají kluci 2.9kg, Andy asi o 50g víc než Awe :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: Neposere, mám to odzkoušené :) Samozřejmě ji ho nemůžeš dát celou kostku, ale ukrojit plátek denně klidně můžeš ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    To je Habi?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: no jak brisko ma, ne ze ne :) ale taky vedle Evilky vypada jak micina :) navic ma i podsadu, takze ji rikame, ze je podsadita :)) chudinka, ta si od nas vyslechne ;)) Evilka ma 1,8 kg a ma necelych 5 mesicu. A tvoji netopyri maji jae parametry? :)
    Jj, zloutek je lakadlo :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: ted jsem Elzu zvazila a ma 4,2 kg, coz asi neni moc, ale ona je konstitucne spis drobnejsi, takze ty kila jsou pak vic videt. Nebo ze by teda nakonec byla opravdu jen hunata? :))
    Ja osobne bych z masla mela asi trochu obavu, to muze pekne prohnat :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: já bych zkusila maso a přidat máslo. Jsem přilepšovala máslem Julči, když ji vysávali koťata :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: co treba tucny tvaroh se zloutkem? Ja bych spis potrebovala kocku zhubnout, (Elza je jak burt) kdyz je doma kote - tzn grancle furt nasypany. Ale to je asi mission impossible... Pritom pohybu maji spolu kralovsky, furt poradaji dostihy a dupou tu jak kone :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: jj, to mi chovatelka taky rikala, ze to opticky zvetsuje usi a dela lepsi vyraz.
    SCHWALBE: dalsi mlade do domacnosti nehrozi :) a navic pojedu s muzem :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam