• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: tyjo, tak to seš odvážná. Když si vzpomenu na první měsíce s miminem, tak bych další mláďata k tomu asi nepotřebovala :) Asi jsem byla vyhukaná prvomatka :))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: no ja prave mela loni kotata pres leto a letos jsem to tak uz nechcela, preci jen si to leto chci trochu uzit a nejenom se na nej koukat z okna :D
    GIO
    GIO --- ---
    joo mi kocka vyslysela moje prani a ted skoro dva mesice nemrouskala, aby se mi nekryla s lidskym odchovem.)) tak snad zabrezne v kvetnu trebas.. at mam v lete srandu tuplovanou.)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: No pokud se moc nepletu a vše dobře dopadne, tak bych měla za 4 týdny chovat :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Dalsi vrh na ceste, jo?
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Jj, naštěstí všechny Julinčina koťata po ní zdědila super kontrast. No už se nemůžu dočkat dalšího vrhu, jsem natažená jak kšandy ...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: je krásně světlej
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Andýsek

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pocina je schopná takhle usnout :D Její oblíbený hadí kousek je vysoukat se mi na klín, vysmýknout do náruče (to umí tak šikovně, že prostě nějak nadhodí tělo a čeká, že ji chytnu - ví, že spadnou ji nenechám) a plynulým pohybem se mi převrátí na ruce do polohy miminka na zádech. Ví, jak na mě, potvora :) a pak leží a nechá se jakkoliv mordovat, případně mi ožírá bradu nebo tlapičkama štouchá do nosu, abych si jí všímala :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SCHWALBE: tak to je hodne trpeliva, kocour se mi v tyhle poloze po par destkach sekund zatne drapama do rukou. A nevim co by se muselo stat aby to jen sekundu vydrzela kocka:)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SCHWALBE: jak dlouho se necha drbat v tyhle poloze?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ENKATT: Furt je to ještě mnohem slušnější než ty pravdivé a užitečné rady jako Smaž se a chcípni, debile.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    GENTIANA: ja se snazim opravdu byt diplomaticka a hodna na kazdyho. ono to i nese ovoce, ty lidi si obcas i nechaji poradit a tak, tady to neneslo nic, jen jsem se dozvedela co jsem vazne vedet nechtela.
    vcera sem se chvili nedrzela a jako radu na jeden debilni dotaz jsem napsala neco jako "zkuste vypnout capslock"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ENKATT: No doprdele. Tyhle lidi by se neměli množit, natožpak aby jim někdo svěřil zvíře.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    GENTIANA: modry bych zakazala. jen tech blbejch lidi v poste, kdyz se objevilo tohle:
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/...79E70D&__gda__=1433984882_53cb14912d23826466d4342124e12b92

    a tohle je veta z posty, na kterou uz jsem nemela silu odepsat vubec nic (pani ceka "mimo" a asi proto je tak mimo nebo nevim) : "me nejde o puvod me se libi uz jen tou barvou ze by se se hodila k tomu mimu a asi tam bude urco naky puvod britky ja sti nekseftuji jak sem psala sama mam britaka vykastrovaneho ale ten chudacek z kladna uz ma rezervaci tak je to jedno"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Tyjo. Já jsem proslulá úchylkou na odznakaté kočky a i taková se dá najít v útulku, když si jeden počká. A Šiška pěkně prosím vypadá skoro jako echt bengálská Sněhule odvedle, jenom s flekama místo krásného vzorku a přišla mě na pětikilo i bez bazoše. Modré se občas objeví taky.

    Pitomce kopat do zadku, no.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZRETKA: já pracovně jezdím po různých místech, kde se staví nové rodinné domy. Takže vesnice, okraje měst, satelity. A všude koukám po kočkách :). Poslední dva roky vídám tolik skoromodrých skorobritských bez PP a jsou to konkrétně u téhle módní rasy tak zparchantělý zrůdičky, že brzké kastrace chápu, ale snad i podporuju. Za pár let tohle přijde s mainkama atd.

    Jenže stejně začnou kastrovat zodpovědné a dobré chovky a o to budou jejich koťata dražší (déle v chovce, cena kastrace) a to víc se bude prodávat "čistokrevné bez PP" 8 týdnů staré za třitisíce na bazoši
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: tak já rozumím důvodům proč to ty chovky dělají, zejména pokud už mají nějakou špatnou předchozí zkušenost. Ale i tak mi to jde nějak proti srsti ...
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: tak on tu asi neni nikdo, kdo by to vyloženě podporoval. Nebo z nas místních to nejspíš nikdo nedělá. Je to ale ve světe rozšířeno dost a je jen otázka času, kdy to bude výraznější i u nas. Větší a renomované stanice, které často posílají svá koťata za hranice asi přistupují na pravidla tamních zemi a asi je tak větší jistota, ze jim na nechovnych nikdo nehlidatelny necjoca
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Ja osobne jsem proti kastraci v tak rannem veku, ale jak se jiz psalo nize, nemam to vedecky podlozene. Ona statictika se da celkem vhodne ohybat podle potreby ... Duvody mam stejne jako jiz zminovali lidi v predchozich prispevcich: problemy s mocovou trubici zejmena u kocouru, nedostatecne vyvinute pohlavni znaky, mozne castejsi zdravotni komplikace obecne v pozdejsim veku. U vsech kotatek co ode me sla na mazlika mam sice podminku kastrace, ale vsichni dostali doporuceni kastrovat az od 10 mesice.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak u psu je ta praxe v USA jeste mnohem rozsirenejsi. tam se stene , ktere nejde do chovu, nevykastrovane sehnat ani neda, vsechno se plosne kastruje
    GIO
    GIO --- ---
    opravdu neexistuje studie, ktera by nejak potvrzovala, ze se kote tak brzo kastrovane "nedospeje", pripadne ma problemy s moc. trubici. psala jsem o tom bakalarku, studovala nejake emericke vyzkumy a...asi je to v ramci ochrany proti nechtenemu mnozeni jedina moznost, vzhledem k tomu, jak jsou lidi nedisciplinovani.. ale myslim, ze za par let se ukaze, jak na tom s tim vlivem vcasnych kastraci doopravdy jsme.


    SAMGARR: no, proste siamka...ja cekam, kdy na mne prijde socialka, ze vrazdim dite..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam