• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: nojo, šest je tadyta parta
    Clone Troopers on Livestream
    http://livestream.com/FosterKittenCam/CloneTroopers
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: To za 3)to vystihuje naprosto přesně :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Je jich 5. Šesté se mi s velkým štěstím o půl třetí v noci povedlo z Julie vytáhnout již mrtvé. Čekala jsem 10-12 pižďuchů podle břicha a minulé březosti, ale ona si tam tentokrát pěstovala macíky. Jsou fakt velcí a daří se jim dobře, hlavně Julča je v 7 nebi!
    Jinak růžové ucho je chlapeček :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: To růžový ucho na první fotce! Jsou TAK šladký!
    Kolik jich vlastně je? myslím, že vidím šest :D
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Tak pár včerejších :)





    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Potvory siamské hloupé, to víš že už je mají otevřené a čumí na mě :) Zatím patlám framikoinem jen jedno oko, jsem zvědavá, kolik jich nakonec budu ošetřovat :D Poslední fotky mám ze včerejška, dneska jsem neměla moc čas, a taky pokaždé z bedny vyčumovali a blýskat jim do očí foťákem nemůžu (práce s oftalem a framikoinem zaručena) a bez blesku v krabici je vidět tak akorát prd :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: jasne, ze nevadi. Inzeraty jsou dovoleny a fotky primo zadany :) A kocourek je navic moc hezky! Tak mu prejeme, at najde milou a hodnou rodinu.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: černoty jsou boží!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: Tak co, už se jim otvírají očíčka?
    SCHWALBE: ňuňu.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Jeden skoroprofil z oblibene krabice.
    GIO
    GIO --- ---
    cervici:)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Tak vám to tu budu asi chvíli spamovat ... kdyžtak hlasitě protestujte!

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: tak plavoželvu bych si asi nechala líbit. Mně se ty světlý líbí velice velmi.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: ojky, tak to jsem měla sice nastudované, ale už jsem to šťastně zapomněla, jak to přesně je. Nicméně v praxi to vypadá jako pozvolný přechod od bílé k barvě. Nejlépe se poznává sealová, ty ostatní jsou komplikovanější a jde to poznat později. Není vyjímkou že správnou barvu siamky si potvrdíte až v ověřovací třídě na výstavě, protože v těch 8 týdnech kdy musíte poslat papíry na plemenou knihu to zejména u těch světlejších barev někdy není úplně jednoznačné. Zvláště pokud máte málopočetný vrh a nemáte to s čím srovnat.
    Pokud bude mít Harriet s Awíkemi siamáky, tak fakt nevím jak v 8 týdnech od sebe rozeznám plavou, lila, krémovou a plavě a lilivě želvovinovou siamku :(
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: no však. Ale nikdy jsem to neviděla úplně zblízka, jestli jim jako ty bílé chlupy vypadají a narostou tmavé (teda, jak jinak asi), protože siamku jsem měla už docela vybarvenou a střešáček je zaprvé světlý a zadruhé nepolapitelný k nějakému šťourání.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Ne, srst siamek reaguje na teplotu. Tam kde ji mají chladnější tmavnou, vyšší teploty aktivují ten sia gen, který potlačuje zabarvení. Takže čistě bílé se rodí, že je v děloze vysoká teplota a pak jak jak se narodí, tak ty chladnější části se pomalu dobarvují.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Mě fascinuje, jak se siamky rodí bílé a jak těm koťatům pak postupně tmavnou uši a ocásky a tak. To jim podrůstá tmavá srst, že?
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: nabarvený jsou fixem, ale musím to často obnovovat, jak je Julina furt oblizuje. Webcam nemám ale úspěšně si spamuju vlastní timeline na FB, tak to asi vyjde nastejno :D
    https://www.facebook.com/tereza.janeckova.589 - kdyby jste chtěli víc obrázků a je tam i videjko. Další asi hned tak nebude, už jsou v uzavřené krabici. A až otevřou oči, tak ani fotky pokud budou vzhůru.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: webcam a online přenos, děkujeme. Čím je máš nabarvený?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam