• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    GIO: co radši nafotit zadní části? z toho poznam víc :-))
    GIO
    GIO --- ---
    holky siamkarky, poznate podle vyrazu pohlavi? mi ted prijdou jako holky vsichni tri:)))
    GIO
    GIO --- ---
    nebojim, ony jim zezelenaji.)) a je tam tma a nechci je moc dosvecovat, protoze se jim lepi ocicka, tak fotim na hooodne vysoke iso no..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    GIO: to maji fakt tak ciste cerny oci, a nebojis se? :)
    GIO
    GIO --- ---
    bez par hodin tri tydny..







    GIO
    GIO --- ---
    s tim mlikem... to netraveni laktozy se vetsinou projevuje az s dospelosti. kotatum bych nejaky kysany vyrobek klidne dala, lepsi nez tvaroh imho.. a kozi mliko tez ok. ale v mesici uz by meli dostavat maso, pokud to zvlada tak super.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    BEAUFORT: to zní pozitivně. určitě bych zkusila vařený drůběží maso, můžeš dát i vývar bez soli k pití a případně v něm to maso, trošku rýže, rozmixovat vařenou mrkev do toho, kdyby měla průjem. pokud žere, vylučuje a má se k světu, není toho moc dalšího potřeba. vykrmovat, mazlit, zahřívat. a pak taky odčervit - nevím, co tam bude k dispozici na trhu. hlavně jedině věci pro kočky, psí bývají pro kočky jedovatý a ohlídat si v jakém věku se smějí aplikovat. koukala jsem na aliexpress a mají věci spíš jen proti blechám a pro psy (a z nějakýho důvodu mi při zadání hesla cat health vyskočily i kategorie masturbators a vibrators) rozhodně sem musíš dát fotku, protože jsem na to kotě dost zvědavá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AZRETKA: jestli se nepletu, tak tady je velký problém právě to, že je v číně, protože číňani moc mlíko a natož zakysaný mléčný výrobky nejedí a bývá to k dispozici jako luxusní dovozové zboží. Takže si nejsem jistá, jestli náhodou nevyjde mléko určené pro lidi stejně draho, jako kotěcí sunar.

    Jinak zakysané mléčné věci jsou docela dobrá náhražka, protože tam mikrobi vyžerou laktozu a ještě pak pomáhají osídlit trávicí trakt žádoucí mikroflorou. Zakysaná smetana, nebo ještě lépe kefír, ale ten by kdyžtak byl asi spíš někde na severu Číny...

    Maximalistický návod na kotě je třeba tady http://www.toulavetlapky.cz/jak-se-postarat-o-osirele-kote/
    Pravděpodobně kotě přežije i o něco méně důkladnou péči, ovšem zvýší se tím rizikou budoucích zdravotních komplikací. Ale je velmi pravděpodobné, že matka toho kotěte taky nebyla u matky dostatečně dlouho, podobně jako její matka a tedy je šance, že kotě má geny na to, že to přežije a nebude úplný chcípák.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    BEAUFORT: Takhle malý koťata se příst teprve učí, takže vytrvale mazlit a hladit a malá to zvládne. To že sama pije a jí granulky je super, odpadá vám spousta piplání.
    Jinak jak píše Schvalble, dá se jí uvařit i kus kuřecího, já to pidi prťatům rozmixuju s máslem :) Tvaroh, jogurt, vařené žloutky se také dají vyzkoušet, ono ne každá kočka ale na to slyší ;)
    Plus pokud máš šanci dát se to sušené kotěcí mlíko celkem úspěšně nahradit nebo doplnit kozím mlíkem, to koťata tráví dobře na rozdíl od kravského.
    Hodně štěstí a chceme FOTO! :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BEAUFORT: Zeptej se místních útulkářek - ID Lanthal a Enkatt, ty budou vědět, jak s krmením a podobně.
    Problém je v tom, že je samo, takže se nemá jak a od koho naučit, jak se chovat - kolik zkousnout, aby to ještě byla hra a ne pokus o vraždu; koťata si to nacvičí mezi sebou a když to přehánějí, tak je máma kočka usměrní. Ale netroufám si navrhnout, ať si pořídíte ještě jedno (a radši teda tříměsíční).
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Byli sme na prohlidce. Jsme zdravy :-) dostali sme to kocici mliko v prashku ktere s chuti pije. Zacal sem aplikovat i ten whiskas pro mimina ( nez sezenu neco lepsiho ) , ten mi sezrala i s prstama. Ma pomerne ostru zoubke a tvrdej stisk ..ouu....
    Aklimatizace probiha v pohode ( uz chodi i na zachod - velka/mala ) . Dokror nam dal nejaky svinstvo co to ma iritovat ( nucene vylucovani ), ale kocka po tom byla nejaka hyper ( jak na drogach ), takze ji to uz davat radsi nebudu. Bydlime v Kunmingu ( 2000 m.n.m ) , to pro ni asi taky neni snadny.
    Ma nekdo nejakej sikovnej link na web o tom jak spravne pecovat o mladata prosim ( klidne i v AJ )? Vypada to ze vet , kde holka s ni byla ( ja musel doprace ) ji toho moc nerekl. Jen ji vyinkasoval za prohlidku, prodal mliko a prashky s navodem k pouziti.:-(
    Jinak kocka obcas prede, ale jen taky pul minutovy intervaly. Je to tim ze to jeste "neumi" ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Můžu malé kotě kozí mléko? Větší kočky to obvykle stráví.
    A mají kozí mléko v číně? Případně i sušené a rozmíchat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ATUARFIK: ajo, tak tam nechodím, nemajouc přístupu, takže opravuju nafackuj si sám na nafackuj Číňanovi.
    (A koťátko ať to přežije ve zdraví a fotky, děkujeme.)
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Vraceni prodavaci neni reseni bohuzel, pac to koupi nejakej Cinan svymu rozmazlenymu frackovi a nepral bych vam videt co sem videl ja. Cinske deti versus domaci zvizarata. Vlastne vselijaka zvirata. Pri nasteve mistni ZOO sem zjistil ze se spletly pri navrhu celeho parku. Zvirata by tam mela behat volne a meli udelat jednu velkou klec kam bych nacpal vsechny ty Cinany. Klec by mela by mela byt takova , aby z ni nemohli vyhazovat plastove lahve, zbytky jidla na spejlich co tu kupujou , slupky od bananum opicim, atd.
    Kazdopadne dekuji za reakce, za chvily jdem k veter na skoleni, prohlidku a nakup.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Než se sem Beaufort vrátí - vedle v klubu upřesňuje, že žije v Číně a kotě tam koupil venku na trhu. [ BEAUFORT @ Kocouri, kocky, kotata - jsou krasne chlupata a zaslouzi si nasi LASKU :o))) ]
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    BEAUFORT: Moje rady by byla vrátit kotě matce, ale pokud je někdo schopný prodat měsíc staré kotě, zřejmě mu bude lépe u vás než u toho dotyčného. Řiďte se radou Gentiany a zkuste si přečíst vyhlášku 21/2013 Sb. o stanovení podmínek při chovu psů a koček, který stanovuje jako e) minimální věk pro odběr koťat od kočky 84 dnů.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    BEAUFORT: chudinka, to se nediv, vždyť to ještě většinou v tom věku vůbec samo žrát neumí :(
    nemám lepší radu, než ti dává Gentiana.
    ale nestačím se divit, kdo si dovolí prodat měsíční kotě...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BEAUFORT: Takže tady si někdo koupí značkovou kočku a nezjistí si to základní, že koťata mají být do tří měsíců u mámy. No nic, nafackuj si sám.

    Sbal se, nejlépe hned, a jdi k veterináři, že máš tohle malinkatý koťátko a nech si vysvětlit, jak a čím ho krmit, protože v tomhle věku dost možná neumí pořádně samo žrát. Zapomeň na Whiskas, zakup výživu pro mimina na radu onoho veterináře a krm. Druhá a mnohem lepší možnost je sehnat kočku, která už koťata má, a toho chudáčka jí podstrčit - optej se veterináře, obvolej jiné veterináře a útulky. A radši moc nevysvětluj, žes koupil/a/o kotě, které má ještě být u mámy, nebo to dost schytáš.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Koupili jsme Singapore kocku 1mesic. Nejak nechce jist Whiskas (2-12mes ). Nema nekdo radu? Porad to mnouka, nejspis hleda rodinu. Zkousim davat na prst teply mliko, obcas mi ho olizne, ale nema nejak moc zajem. Co ji mam dat?
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Když ona Harry je fakt hodňoučká, navíc Julii koťata kradla před porodem i po něm. To Pizda Julie ty Harrietiny prcky tak akorát toleruje, ale rozhodně o ně nehodlá jakkoli pečovat a u jídla, když to přijdou prozkoumat, co to tam ti ostatní dělají, tak po nich syčí, aby věděli hned ze startu, jaká že platí hiearchie ve smečce ;) Julie je sice úžasná matka, ale jen pro své vlastní děti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam