• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    TESAY:jj kralicka dostala, posledne, co nedojedla dcera, to jsem obrala kocce.) jakztakz tim vzala za vdek.. obca sji ho naserviruju
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: a co králík? Kocour nežere nic drůbežího - jen hovězí a králíka (králičí játra jsou nej).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    z mléčných jsem ho ukecala až na krémový kozí sýr (ty válečky). Ale nechci to dávat často, je tam sůl. Je to dobré na obalení menších léků, když je třeba.

    Prodávají i krůtí a kachní srdíčka, je-li to bez kuřecí bílkoviny. V makru je měli.
    Hovězí čerstvé nebo přemražené, ale krájené až před jídlem. Pár hodin nakrájené hovězí mi nežere snad žádná kočka, i když bylo v lednici.
    Hubeňourům tuk nevadí a v kýtě a plecku ho moc není.
    GIO
    GIO --- ---
    hovezi mi nezere zatim:-) zatim jsem zkousela varene a syrove mlete... zkusim od reznika prinest neco jineho a podat ji to premrazene cerstve taky.. rybu obcas pozre, tu krutu varenou bastila, kdyz jim tam dam vyvar, obzvlast.. tak snad priere, jinak nic nechce,mlecne vyrobky a pod.. zloutek tez nic
    GIO
    GIO --- ---
    a my mame po srdickach... bo jak to mala nemuze, nechce se mi ji zatim oddelovat, tak to nedavam ani ostatnim netopyrkam. a veprove, to jsem jeste envymekla, na me je to pro kocky moc tucne...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: ona jako kotě žral hodně a teď už je dospělý a na optimální váze (trochu přes 4 kg). Jenže jakmile sežere moc oblíbeného jídla (vepřové, srdíčka), další dvě tři dávky je sytý a dělá potíže. Takže max 120g masa nebo vnitřností denně, rozdělených do 2-3 dávek. A velmi nerad příměsi. A nacpi do 3x40g jídla dvě půlku obří žluté tablety (antihistaminikum na tu kůži) a gram rybího tuku. To pak klečím vedle kočky a podávám jí kousky masa a překonávám svoji trpělivost.

    Asi jí budeš muset připravovat jídlo doma. Hovězí, vepřové (pro lidskou spotřebu), další masa, vnitřnosti.
    Je krůtí srdce a játra napadenou kuřecí bílkovinou nebo to je něco jiného?
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: jasan no testuji to po pulkilech ty granule, a uvidime, jiny system jsem nevymyslela...ale jak mi blila po kotecich royalech, no masakr. RC nikdy vice
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Někdo tuk snese, někdo je alergik natolik, že mu vadí i stopa kuřecí bílkoviny v tuku.
    GIO
    GIO --- ---
    ja mela psa alergickeho na kure, to bylo podobne, ale nakonec jsme nasli ..
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: prave, presne, tuk.. ale ten pry vadi min nez bilkovina a hlavne pokud je ve slozeni to kure nekde na sedmem miste, nebude ho tam tolik, jako kdyz jsou to vylozene kureci granule, pripadne uvareny kus kurete, coz doma notne praktikujeme, tak s toule jsme dopraktikovali.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Sehnat krmivo bez kuřete je brutus. Když už nic, tak je tam aspoň kuřecí tuk. Jediné úplně bez jsou snad N&D rybí a možná snad i jehněčí, z těch, co jsem prolustrovala složení.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: pribira ti aspon pekne?ta moje je jak nitenka no, cerna je sice taky 2D, ale Tečka je Dachau, frfňa jedna.) ale uz se teda zlepsila,)
    GIO
    GIO --- ---
    sokol - no nahodou jsem se optala ve zverimexu v Horovicich kam jezdim kockam pro granule, protoze TOTW a podobna vychytavky mi nezerou, tka jezdim pro fitmin, optimu happycat ta maji myslim taky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: radši o tom ani nemluv. Habešák s ekonečně naučil žrát 2-3x denně přiměřeně pestré věci bez velkého ofrňování. Ale ejnom připravené čerstvé jídlo, žádné konzervy nebo granule. Každá novinka mu nevoní dva týdny než ji (možná přijme), teď bojuje s rybím tukem. A začla mu línat srst a dělat se něco jako ekzém. Jestli mu najdou potravinovou alergii, tak se po...
    GIO
    GIO --- ---
    tak nase Tečka, alias Lorien Snape, ma dle vseho potravinovou nesnasenlivost kurete, protoze po vyrazeni je dobr.. ale! si predstvte, ze kdejake granule/konzervy, i kdyz deklaruji jinou "prichut", velmi casto kureci slozku obsahuji:-( to je podraz, vsechno musim detailne studovat, koteci granule bez kurete, to je taky sranda.. no a kdyz tam neni kureci maso, tak je tam drubezi maso, coz je dost zavadejici.. no kdyz je to jen tuk, tak by to nemusel byt problem no. takze dneska jsem poridila nejake lososove granule od optimy, dostava varenou krutu a rybu a koupila jsem sokoli konzervu rybi, tka jsem zvedava jestli me s tim neposle nekam, vybirava je totiztaky nehorazne,a i ted vs skoro puroce se snazi kojit od Aurory..,pako)) ale je to divozena nehorazna, lumpaci, aportuje, je neodstranitelna a neustale po mne splha.) a rizbourala mi zadni stenu linky uz definitivne, a vcera zfackovala dogu, ktera vazi asi padesatkrat vic nez ona.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SCHWALBE: mumumu sladík :*
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: asi se nudí, chuděra :-)))
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: fenek je výbornej :-)))) co dělá strakatá bestie?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jinak tenkrálík je zakrslý nebo normální? u nás zahnala králičice kočku na útěk. Většinou králici nebyli na zahradě na volno, byly pasený ve velkejch klecích, čert ví proč byla venku, jestli utekla nebo tak
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Ony prý ten jed mají z nějakého žrádla, které se v českých zverimexech nevyskytuje.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: sem se chtěla zrovna zeptat, jestli šípové žáby znamená že se z nich dělá jed do šípů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam