• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Jo, myslím, že to byl Bart. Je strašně maličkej ale :))

    Lapení jsme, muž na ní kouká s větší láskou, než na mě.. :-D Akorát se teď trochu zlobí, protože se mnou začla "mluvit" = mnouká na mě jak zběsilá a když přijde on, tak dělá, že je němá :-D Ale zase si s ním včea hrála s mávátkem, tak to trochu vyžehlila. Plus dneska budou chvíli spolu sami doma, tak se zase váhy srovnají ;)

    A teda máme další pokrok, už leží na škrabadle nahoře a nerozčiluje ji ani, že chodíme okolo (pokud teda nejsme moc blízko a netváříme se, že si ji všímáme.. :-) )
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Shrnula bych to asi tak - u Siamek a Orientálek se projevuje vyšší pud sebezáchovy, než u "obyčejných českých mourků" :-D I když u Ally po mně jeden kocourek vyžadoval hlazení od první chvíle :-)
    Btw. máš doma zakočkováno, koukám :-D Sem zvědavá, jestli se Firuše ještě víc rozkecá (Alla mi dnes psala, že jo :) ), jak to bude vypadat.
    Ale ráno byla fakt super schizofrenní... Mňáu ssssss Mnááááu ssss mnaáááááu mnááááááááááááu mnááááu! Sssss :-D Se chuděra nemohla rozhodnout, jestli mi teda nadává a chce krmit, nebo jestli mi vyhrožuje at se nepřibližuju k jejím mističkám :-D
    Pak zalezla do svého krabickového hotelu, ale když slyšela nazouvání, tak vystrčila hlavičku s pohledem - a dneska mě jako ukecávat nebudete? :-D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Jop, ona je holka statečná.. i když proti tříbarevce naší mámy je to teda vyloženě sralbotka :-D A ano, myslím, že je nasraná, že není u Ally a že tam nejsou další kočky. Ale pere se to v ní správným směrem:)

    Mno, to záleží, jestli máš tak krásná velká ouška, jako Žížala (Firuše) :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Má čas, trpělivost i lásku.. Jen nás prostě mrzí, že ji nemůžeme poňuchňat, aby ji bylo líp.. Muž je šíleně kontaktní a já tak napůl, ale tím nám prostě přijde, že ta kočka zbytečně trpí víc..

    Za granule dík, koupím a začnu jí je míchat a masíčko ji taky uvařím.

    Taky jsem dneska udělala cestičku z pamlsků do postele, aby věděla, že tam může. třeba si tam chrupne :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    YENNEFER: joooo to jo, mávátko už lovíme. V pátek jsme měli taktiku - nevšímáme si jí.. kolem 10 večer přišla kočka s mávátkem v tlamičce a praštila s ním o podlahu s výrazem - neserte mě a všímejte si mě :-D
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: a zkoušelas třeba nějaké to kočičí mávátko? to že je zatím nedůvěřivá k vám neznamená, že není zvědavá a že by si třeba nepřišla hrát, když s tím budeš mávat a sama se nebudeš hýbat...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Saaakra ;( ja si přečetla asi na 4 kocko diskuzich,ze hills jsou OK:(
    Zkusím teda jiný,vis jaký,prosim? Nerada bych,aby ji bylo zle.

    Maso zkusím,to je jasny,diky.

    A což to ja ji chápu,spis vidím,ze je sama nešťastná a nevymazlena a neví,jak k nám :(. Tuflinka malá..
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: tak zase když to žere, nebylo by lepší jí nechat ty granule, které jí chutnají a pak je třeba promíchávat s něčím kvalitnějším? myslím, že pár týdnů se nic nestane...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: tak uvidíš, ale když si začala povídat, tak je to na dobré cestě :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    YENNEFER: OK, hovězí zkusím, to budou dvě mouchy jednou ranou - muž je taky masožravej :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: v klidu... třeba se rozhodla, že s přestěhováním změní i stravovací zvyklosti... :-) asi bych se tím nenechala rozhodit... nech jí tam granule volně k použití a z toho měkkého jí dávej pár soust do misky, aby toho neosychalo zbytečně moc... taky to tak dělám, protože kocour to buď sežere hned, jak je naservírováno, nebo vůbec... no a ještě můžeš zkusit na drobno nakrájené syrové hovězí, tomu většinou neodolá žádná kočka :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak máme další krok - kočka začala mňoukat. Ráno mě vysloveně seřvala, kde že má snídani. Akorát, když sem jí dávala jídlo do mističek, tak na mě mezi tím mnoukáním syčela. Úplně si to teda nevykládám jako akt lásky.

    A teda další věc je, že sem jí po tom, co 2,5 dne nejedla nic z toho, co ji zabalila původní panička (samé měkké, protože tvrdé se u nich nežralo), z nouze nasypala granule Hills pro kastrované kočky, protože sem měla pocit, že to alespoň neoschne a může to tam mít jako nouzovku, když jsme v práci a ona od té doby odmítá cokoli jiného jíst. Tím myslím COKOLI. Applaws kuřátko v plechu, Applaws tuňák (podle mě ještě lepší, než ten, co prodává rio mare lidem :-D ), Christopherus kuřátko, Topstein hovězí... Tvaroh, zakysku... Jen granule, granule, granule..

    Myslím, že Hills nejsou teda špatná volba, ale stejně sem z toho trochu nervní.. a nechci ji ještě stresovat tím, že bych jí tam nechala jen něco, co prostě nechce žrát.. :-/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: hotel je super
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Žížalka je den ode dne statecnejsi. Místa uz si hledá spis tak,aby na nas viděla. Dokonce přijde k otevřené dlani s pamlskem ;) uz jen aby se dala pohladit a bude ;)
    Dneska rano nas například sledovala ze svého hotelu na skříni a když jsme šli pryč,hlavičku mela úplně venku a koukala stylem - a kam jako dete,když ja uz bych se kamaradila? :-)


    SARRI
    SARRI --- ---
    Izzina funguje na tleskani, piskani a syceni .. dost u tohp pinda, ale dela co se po ni chce ..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: jinak by mohl pomoct zvonecek na krk. Nebo zavrit doma. Fakt reseni na houby, ale muzeme si za to prej sami, ze jsme puvodne chovali kocky na lov mysi.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Já jí lovím konzervy z kumbálu, to by snad mohlo stačit.
    Mimochodem, konzervy Farmina stačí vhodně naservírovat a nadepsat Francouzská paštika, normálně je užírám, jak jsou dobrý.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: naučit se lovit taky? :) Ony prej si myslí, že jsme neschopný kočky, a učej nás lovit :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Nepouštět ven nepude, to by nám sežrala koberce, nohy a vůbec. Ale z povaleče, který spal na trávníku na slunci, se stala šelma.

    Já si nedělala iluze, že se na ní ten venkovský život nepodepíše, ale spíš jsem čekala, že se sčuchne s místníma kočkama a začne je zvát na mejdany k plné misce. A drozdy, o rejscích nemluvě, teda péct nebudu, i když by Magdalena Dobromila jistě nějaký recept měla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: neopouštět ven a nebo se smířit s tím že loví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam