• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak máme další krok - kočka začala mňoukat. Ráno mě vysloveně seřvala, kde že má snídani. Akorát, když sem jí dávala jídlo do mističek, tak na mě mezi tím mnoukáním syčela. Úplně si to teda nevykládám jako akt lásky.

    A teda další věc je, že sem jí po tom, co 2,5 dne nejedla nic z toho, co ji zabalila původní panička (samé měkké, protože tvrdé se u nich nežralo), z nouze nasypala granule Hills pro kastrované kočky, protože sem měla pocit, že to alespoň neoschne a může to tam mít jako nouzovku, když jsme v práci a ona od té doby odmítá cokoli jiného jíst. Tím myslím COKOLI. Applaws kuřátko v plechu, Applaws tuňák (podle mě ještě lepší, než ten, co prodává rio mare lidem :-D ), Christopherus kuřátko, Topstein hovězí... Tvaroh, zakysku... Jen granule, granule, granule..

    Myslím, že Hills nejsou teda špatná volba, ale stejně sem z toho trochu nervní.. a nechci ji ještě stresovat tím, že bych jí tam nechala jen něco, co prostě nechce žrát.. :-/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: hotel je super
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Žížalka je den ode dne statecnejsi. Místa uz si hledá spis tak,aby na nas viděla. Dokonce přijde k otevřené dlani s pamlskem ;) uz jen aby se dala pohladit a bude ;)
    Dneska rano nas například sledovala ze svého hotelu na skříni a když jsme šli pryč,hlavičku mela úplně venku a koukala stylem - a kam jako dete,když ja uz bych se kamaradila? :-)


    SARRI
    SARRI --- ---
    Izzina funguje na tleskani, piskani a syceni .. dost u tohp pinda, ale dela co se po ni chce ..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: jinak by mohl pomoct zvonecek na krk. Nebo zavrit doma. Fakt reseni na houby, ale muzeme si za to prej sami, ze jsme puvodne chovali kocky na lov mysi.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Já jí lovím konzervy z kumbálu, to by snad mohlo stačit.
    Mimochodem, konzervy Farmina stačí vhodně naservírovat a nadepsat Francouzská paštika, normálně je užírám, jak jsou dobrý.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: naučit se lovit taky? :) Ony prej si myslí, že jsme neschopný kočky, a učej nás lovit :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Nepouštět ven nepude, to by nám sežrala koberce, nohy a vůbec. Ale z povaleče, který spal na trávníku na slunci, se stala šelma.

    Já si nedělala iluze, že se na ní ten venkovský život nepodepíše, ale spíš jsem čekala, že se sčuchne s místníma kočkama a začne je zvát na mejdany k plné misce. A drozdy, o rejscích nemluvě, teda péct nebudu, i když by Magdalena Dobromila jistě nějaký recept měla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: neopouštět ven a nebo se smířit s tím že loví.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Modrooký rozmazlený plyšák mi právě spí v posteli.

    Ta svině se naučila lovit, normálně. Jak ji to mám odnaučit? Když jsem jí odebrala kvíčalu, tak se tvářila velmi dotčeně. Lovec je samozřejmě sportovní, nežere to.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Už se nám i párkrát stalo, že si nikdo nevšiml, že zdrhla a jeli jsme třeba na půl dne pryč. Mezitím se udělalo hnusně a ona nám pak na dvorku nadávala, že jsme ji nechali na dešti a v zimě :) Je to trubička :))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: darebka, ale hlavně, že to dobře dopadlo! U nás je mistr úniku Elza, která ty útěky má už vypilované k dokonalosti. Naštěstí se většinou nechá snadno "ulovit". Ona beztak zdrhá jen proto, aby nám dokázala, že je v tom fakt dobrá :)) Klasikou je číhačka v botníku u dveří nebo jakmile ucítí čerstvý vzduch, hned jde skontrolovat, jestli to okno náhodou není otevřené víc než na ventilačku :))
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    APRILMOUSE: No doufám, muž z ní začíná být nevrlej, nesnáší, když se k němu někdo netulí :-D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co maj kočky s tím luskáním?
    My k Firenze dostali od paničku klicker (píše se to tak? :) ), zatím jsem ho nevytáhla, protože teprve řešíme přiblížení na méně než metr.. ale když sem v neděli na gauči dodělávala pracovní resty a klikala myší (muž má nějakou herní, co dělá fakt kravál), kočka přišla jak přitažená magnetem.. :-)
    GIO
    GIO --- ---
    Tak, a nam zdrhla Aurora v pondeli... Cely den nejspis byla venku, holky byly na mrtvici, ze tu nemaji mamu... Tak jsem ulozila dite a jaka se jit kocku hledat.

    nevim jak to delam, ale vzdycky jdu smerem, kde je;)) uz se nam to driv stało jednou... A nechapu proc ta koza zdrha na ulici, kdyz nase venkovni kocky to vppodstate nedelaji, ona neomylne. Tak mam zas trojity bypass z tech nervu a kocka je/byla cela od smiru,protoze zalezla do podbehu auta zaparkovanehp dve zahrady od nas, ale na luskani prsty vylezla a nechala se odnest domu... Uf, a panicek uz snad konecne udela tu sit na jedine okno, kterym je kocka schopna utect...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Je opravdu nádherná!! Určo bude za pár dní nacpaná v posteli na obličeji :D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LEENVECKA: Celou dobu ji necpu nic jiného, než - tvaroh (miluje a má za odměnu), konzervičky s rybičkama, sardinky a nejoblíbenější paštičku.. + lososový pamlsky, co má normálně taky jen za největší odměnu..
    Dávat ji "standardní" stravu nás zatím ani nenapadlo :-D Jen jsem ji nad to připravila vývar s rozmixovaným kuřetem, měla sem strach kvůli tekutinám.. :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BESTIEVSAMETE: jestli vis od chovatelky co mam hodne rada, ale dostavala to tam treba jen jednou za cas jako fakt pochoutku tak zkusit naraficit do misticky i to :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAIKOR: Jj, včera přišla a tak si ostentativně kousla a v noci zmizela celá mísa :) Dneska ji koupím polštářek plnej šanty, tak sem na ní zvědavá :)


    GENTIANA: Je krásná. ale přiznávám, že když mě v noci zkoumala zblízka a já se probudila, děsně sem se lekla :-D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    už se hezky osměluje, to bude za pár dní v pohodě :) a už se najedla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam