• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ... zkusím večer trik s ručníkem... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YENNEFER: no - bílej jogurt ve stravě fakt nepomůže s kvasinkama v uších...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    YENNEFER: mno uvidíme, jak to půjde.. Kočka začíná mít větší lékárničku, než já :-D zkusíme to.
    Plus teda - ona jogurt ted nemůže, bere antibiotika na chlamky..:(
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: co se týče uší, tak osobně se mi osvědčilo otírat jen to, co je venku a zbytek nechat, jak je... jinak jí dávej bílý jogurt, mohlo by to trochu zmírnit ty kvasinky...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    on je tak dydydydydy. Já miluju ty hubičky siamčí a orientálčí, oni mají takovou dramatickou bradičku :) úplně bych je ohryzala láskou :) /Konec sentimentu/
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak jsme byli na kontrole, udělali výtěr z očička a čekáme, jestli už jsou chlamky pryč. Plus tam prej byl eště nějakej vir. Každopádně očičko vypadá už úplně OK.
    Pro změnu ale vlivem atb, ačkoli dostává i probiotika, vykvetly v uších kvasinky... Já se jí je pokoušela vytírat kapesníčkem, ale když sem včera viděla, kolik bordelu ji z toho ouška vytáhla, bylo mi trochu blbě (a vlastně mě dost překvapuje, že se to na kočce nijak neprojevovalo :-D ).
    No a tak teď máme denně kapat a ob den čistit... a já se bez legrace ptám na nějakou ozkoušenou techniku, instruktážní video anebo prostě cokoli, jak udržet kočku tak, abych ji mohla vyčistit ucho.... atb ji totiž můžu nadrobit do dobrůtek, kapky do očí ji kapu v nestřežený moment... ale tohle už je fakt vyšší dívčí :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: jj, to jo. kdyby se bývaly nepotvrdily chlamky, tak už byl zoubek venku ve chvíli, kdy se spravilo očičko. Takhle nejdřív chlamky a pak další.
    Ale jako kotoušek žere o 106, zlobí o 107 a mazlí se... no na to ani není číslo. Tak to prostě jedno po druhým uzdravíme :)
    GIO
    GIO --- ---
    hlavne pokud ma zanet v zubu, to s tim uchem a okem s tim muze rovnou primo souviset. precijen jsou to vpodstate propojene dutiny vsechno..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak včera měla Firu pro změnu bordel v pravým uchu... ale teda musím ji vychválit do nebe, jak s očičkem pořád byly boje, tak ouško si nechala vyčistit i vykapat.. :)
    Jinak teda fakt nechápu, kde na to pořád chodí, prostě tu pravou stranu hlavičky má nějakou zanícenou - zoubek, nejdřív očičko a teď ouško :(
    Nicméně podle její hyperaktivity poslední dobou mám dojem, že jí je lépe a lépe.. :)

    Trochu doufám, že až vyléčíme chlamky, necháme ji vyndat zlobící zoubek a pak to bude vše v pořádku - vetka tvrdí, že může být tím zánětem v zubu oslabená a proto se jí to tak snadno chytá..:(
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: ta kocka uz je par let mrtva. vylucovalo se neustale kdeco, ja mela uz dve siamky, kterym bylo NECO, ale neumelo se to pojmenovat, takze to byla TA siamci nemoc,... u kazde to melo jine priznaky i prubeh, u obou nezaraditelne..


    SCHWALBE: ty si nenechas tu bilou skvrnitost??

    jinak mi mrouska poprve konecne i Lori...ma hlas lautr stejny jako jeji mama.) akorat neni tak urputna zatim.
    kotata od Loth uz se planuji...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: ty jsou od niny?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    :-D
    některé zážitky získané díky kočce jsou k nezaplacení.. :-D
    Dnes ráno u doktorky - přijdu o 20 minut před otevíračkou a v čekárně už asi 5 babiček.. Tak jsem nevydržela a říkám sestřičce - sestři, já se mám paní doktorce připomenou, potřebuji jen krevní testy a antibiotika - alespon do očí. Sestřička s úsměvem, že se teda zeptá. Když vylezla zpátky, už se neusmívala, dívala se na mě jako "fuj, kde ste to jako chytila" a řekla, že v tý masti jsou atb ať si příště dávám pozor... :-D
    Slušně jsem poděkovala a odebrala jsem se na krev, kde se mě jiná sestřička jala utěšovat, že to přece můžu chytit i z ručníku a že to se prostě stává no... :-D
    Říkala jsem, že první to měla kočka, ale nikdo mi to nevěří... :-D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Tím chci říct - o Alle si mínění nechej, opravdu je skvělá ;)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Počkej, neblázni.. nevíš, jestli to Firu nemá až od nás třeba... A Alla je nejvzornější pečovatel, co znám a vzala bych si od ní kočku zase.
    Některé věci prostě neohlídáš, my se z toho vyléčíme a Firu už se léčí... a za všechnu tu radost, co nám dává, trocha starostí stojí.
    Alla vezme svoje kočičky na testy taky a uvidíme, co se ukáže. Opravdu to mohla chytit až třeba v novém bytě, který je půdní... stačilo, jestli tam vletělo peříčko z holuba ;)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZUZKAOU: Jo jo, jsem domluvená na odběrech na pondělí.. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESTIEVSAMETE: zašla bych k doktorovi co nejdřív.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZUZKAOU: Jo jo, ví :)
    A u sebe bych to na psychosomatiku klidně čula, ale u muže ne, ten si do dneška myslel, že to chytit nemůže :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESTIEVSAMETE: zajděte na oční, ať vám udělají stěry a kultivace. Při troše štěstí to je jen psychosomatická reakce, ale pokud ne, tak čím dřív to zaléčíte, tím líp.

    Jo a teda chovatelka, od které Firuši máte o tom že jí našly chlamidie ví? Protože to téměř jistě maj i její ostatní kočky.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak Firuše prášečky pěkně papá (ale jedine rozlámané v maltézové pastě) a my už máme oba zánět spojivek..
    Zvažuju, jestli to přeskákat s oftalmo-septonexem, nebo si pro jistotu taky nechat napsat atb a pořádně to zaléčit.. Nemáte s tím zkušenosti?
    SARRI
    SARRI --- ---
    SCHWALBE: mno ocekavam opet velky boj mezi nami .. rano jsem mu to sundala aby se nazral a ten bastard se mi hned schoval do gauce (ano dovnitr, dirou) a odmitl vylezt ven .. takze jsem mu ten krunyr nemohla nandat zpatky ... to bylo za to, ze jsem ho pred spanim napajela k injekcni strikacky (pac s krunyrem se nenapije) .. mno tak snad az vecer prijdu z prace nebude byt vzhuru nohama a z orinetalky nebude sphynx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam