• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    A teda ještě dodám, že Firu dělá fakt obrovský pokroky každej den. V sobotu byla fakt nepříjemná, v neděli sem se na to chtěla vybodnout... ale už v pondělí to bylo lepší a včera už zvládli ležet na jednom škrabadla aniž by se sežrali. Spali v jedné posteli (každej u svýho člověka), jedli z mističek skoro u sebe a Firu už v jedno přítomnosti i přede a je schopná se uvolnit a nechat mazlit. On je trochu vychcánek, když vidí, že dávám bedlivý pozor, tak ji zlobí a pak se běhá za mně schovat.
    A včera už byl i náznak jejich společné hry, tancovali kolem sebe bez syčení a pak teda došlo na poštouchnutí z obou stran, ale úplně nežný a bez drápku a následného uražení se :)
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, spis jde o to, aby tam nebyl kazdy den, jednorazove je to ok.)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: a jo, souhlas, to pondělí bylo dlouhý a ani mně se to nelíbilo. ale lepší, než aby se tam vzájemně utahávali a naháněli (on je totiž taky pěknej padouch)..
    GIO
    GIO --- ---
    BESTIEVSAMETE: lila, jasny, pekny!:)
    GIO
    GIO --- ---
    no ja mam prave taky velkou koupelnu,) ja tam zavirala vsechna kotata najednou i s mamkou, spis pro jeich bezpeci, aby si v nasi nepritomnosti neco neudelala, nekam nespadla a jinak se neprerazila, kdyz jsme tu nebyli..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: V papírech má Lila - tečkovaný. Je to taková "kapučíno" barva, není to rezatý...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: My máme velkou koupelnu + on není už tak malej, narozenej je 5.8., takže už má rozum. Stresovanej ze změny prostředí byl asi 20 minut, pak to tam prohlásil za svoje :-D
    GIO
    GIO --- ---
    no pokud to neni panelakova koupelna tka ok, jinak mi to pridje na dlouho docela no.. snad si to sedne rychle..proroze takhle malinkej proste to neni dobry aby byl zavirany no.. to se srovna o Vanocich kdy je ohlidate
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: o víkendu byl jen na noc, v pondělí byl na 6 hodin v noci a na 7 ve dne. V pondělí v noci jsem ho tam uložila kolem půlnoci a to šel spinkat, byl úplně utahanej. Ve 4:30 se vzbudil a začal s mnoukingem, tak jsem ho pustila a už to dospal u nás. V 9 jsem ho tam zas a ve 3 pustila a od té doby už byl venku pořád, spinkali s námi oba celou noc. Protože se ale moc nevyspali (sice se nic nedělo, ale oba byli dost ostražití), tak jsem ho před odchodem do práce uložila do koupelny do pelíšku a na oběd se otočím doma a zase ho vypustím. Potřebujou čas, kdy oba spěj (a on v koupelně spinká, cítí se tam bezpečně).
    A jen tak pro formu, než budu za trapitelku. Naše koupelna je ve velikosti malé garsonky, má tam hračky, jídlo, záchod, teplý pelech u koupelnového žebříku, aby mu nebyla zima, část podlahy hřeje..
    A včera už zvládli společnou hru, aniž by vůbec došlo k syčení. taky si každej našel místečko na škrabadle. Od pátku máme volno, muž až do Nového roku, takže už tam bude chodit jen na vlastní žádost, ale myslím, že to ani nebude třeba - Firuška to zvládá daleko líp, než kdo z nás čekal.
    GIO
    GIO --- ---
    kocourek peknej, takhle z fotky nepoznam barvu..na cokoladu je svetly?
    GIO
    GIO --- ---
    ja teda kdyz jsem nebyla doma, jsem kotata taky zavirala v koupelne, ale byla tam vsechna i s matkou a koupelna ma 13m2...
    GIO
    GIO --- ---
    BESTIEVSAMETE: a jak dlouho je maly zavirany v koupelne, myslim na jak dlouhou dobu..?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: ty tečky!
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TESAY: No tak zatím jsou pod dozorem a když nejsou, tak je Bof v koupelně. V pátek byla Firu fakt naštvaná, v sobotu taky. V neděli po něm jednou vylítla, čímž naštvala jeho a šel se jí pomstít. To jsem zatrhla a pak už byl klid - každá kočka si šla lehnout jinam a tak 3 hodiny chrněli. Po probuzení už to šlo líp, na to, že ji malej žere z misky si myslím, že se docela hlídala (má samozřejmě svoji misku a všechno, ale jemu se prostě líbí ta druhá)..
    Mno, na noc šli zas od sebe, Firu v ložnici a malej v koupelně, ráno jsem je na dvě hodiny zase pusila a to už byl protivnej on, Firuška spíš zvědavá. (Kousnul ji do ocásku a jí to nestálo za to, aby se po něm ohnala). Ted jsou zase zvlášt a večer zase pod dozorem pokračujeme. Není to nijak příšerný, Firu si chrání svoje lidi a svoje území, ale čekala jsem to horší. Mimo to, jak byli přes den akční s tím neustálým naháněním se, tak celou noc spali jak nemluvnata :)
    TESAY
    TESAY --- ---
    BESTIEVSAMETE: jak probíhá sbližování?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Nas malej škodík :-)


    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARRI: jo. Ale u něj zabralo zejména dozrání a růst, ať dozrání imunity a i dosažení pořádné velikosti lebky a dutin. Ale už dlouho žádnou neměl, tak snad dobrý. Jemu se rýmička tlačila do očí a otékaly mu spojivky.
    SARRI
    SARRI --- ---
    MAR_TINA: a pomohlo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARRI: Maru to měl na věčné rýmičky
    SARRI
    SARRI --- ---
    ted uplne blbej dotaz k Enisyl-F .. myslite, ze by to pomohlo i proti kejchani/rymicce? pravidelne kdyz zacne byt chladno tak si obe sane kocky daji aspon jedno kolo rymicky .. cili me zajima zda by jim to pomohlo trosku zvysit imunitu obecne .. cetla jsem, ze je to hlavne n aboj proti virum .. co myslite?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam