• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    Nevite o nekom, kdo ma na prodej kotatka? Vcera v noci nam umrel kocourek a nechceme toho druheho nechavat dlouho bez kamarada.
    IPH
    IPH --- ---
    a je doma :-)

    TESAY
    TESAY --- ---
    BESTIEVSAMETE: bratr to má tak, že chce odborný posudek a prezentovat svoji stanici. Nemluvě o tom, že všechny tři jeho svěřenci se rádi předvádí a pozornost si užívají.
    Můj kocour by výstavu absolvoval s radostí a líbilo by se mu tam, ale účastnit se výstavy s kastrovaným kocourem i když je hezký v typu a společenský ze svého hlediska vidím, jako ztrátu času (pro chov je ztracený).
    GIO
    GIO --- ---
    dneska neni paradoxne potreba ani jedna vystava..jsou kocky co si to uzivaji a ty co to neenasi no..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jaká je vůbec motivace tahat kočky pravidelně na výstavy? My se byli podívat teď v Diplomatu, vydrželi jsme tam 15 minut a pak jsme šli pryč. Tolik vystresovaných, vyděšených a strachy schoulených koček jsem nikdy v životě neviděla. Jestli jsme před tím zvažovali jít se vytahovat s Bofem (Firu je jednak už stará a jednak to absolvovala s chovatelkou jednou a málem dostala psotník), tak to okamžitě padlo. Dokonce od té doby muž povolil s "budeme kastrovat", když jsem mu vyhrožovala, že jinak by to malej musel alespon jednou absolvovat (ale nejsem si jistá, že je to pravda :-D ).
    Každopádně, pokud má někdo pěknej chov a ty kočky to normálně snášej, tak proč ne. Pokud jde o umístovací výstavu útulku, jasně... ale jinak to fakt nechápu, o vyděšených ušaticích se mi zdálo ještě týden :(
    GIO
    GIO --- ---
    je to strasne.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    to je mazec toto :-//
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: kamarádka chovala šarplaninské pastevecké psy a ano u pejskařů je to to samé. Má doma čtyři interšampióny - to se neodpouští. S chovem skoncovala před cca pěti lety kvůli lidem v klubu :(.
    TESAY
    TESAY --- ---
    MAIKOR: chs normálně má a registrovaný je u Fife, jaké jsou tam další vztahy a návaznosti to nevím.
    GIO
    GIO --- ---
    u nas včetně:)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    vlhceny ubrousky :)) ty jsou u nas na vsechno krome deti :))
    GIO
    GIO --- ---
    jasny, no tak moc se mlada nemasti, to kdyby jo, tak uz je urcite vykoupana.)) ja ji obcas prelestim vlhcenymi ubrousky, aby se jako nereklo:)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jako spinava prave, mastna a po hlazeni to bylo na umyti rukou... jinak mi nesmrdela ani spinava :))
    GIO
    GIO --- ---
    a protoze ti smrdela, nebo byla zaspinena..? Roxa taky neni spinava, i kdyz ma tu minisrsticku.. krom toho teda celou zimu nosi bundu.) ale trochu smrdi no, psem... ale my nikdy psy nekoupali moc casto, jakoze samponem, namocit se tu muzou - spis mohli, ti soucasni se moc necachtaji, takrka denne, neb potok.)

    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: tak to je super, takova srst. Citka byla na vykoupani temer kazdy tyden...
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: jasne to bylo tim vekem, v mladi je pro ne ten pohyb hodne dulezity a s detma clovek enstiha davkovat uplne podle predstav svych a psich...

    smrdi, no , ehm... u nas nejvic smrdi značková Roxana, protože, ehm, se nikdy nekoupala, protože nesnaší vodu.) ale ono to neni nijak strasny a spinava taky neni, je cistoucka, a prisaham, ze uz ji letos vykoupu, chca nechca:)) Hubert naopak ma druh srsti, ktery se cisti sam, nemasti se a je vpodstate vonavy, i kdyz zije venku, to mel i Abbu , hodne podobnou srst, mohl prijit z vychazky jako hovadko za par hodin byl zpet snehobily
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TESAY: pocky, a kdyz neni clenem klubu, jak muze mit chs? A teda, co popisujes, to je teda hnus. Mozna by mohl zkusit kontaktovat nehoko z vedeni schk, treba by ho nakonec vzali.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: no jo, potrebuji praci. I kdyz Citka, te stacilo se probehnout, pocmuchat a pak hezky zpatky do pelisku a ke kamnum. ale ona uz byla skoro babicka uz kdyz jsme si ji vzali, takze mlady pointer, kdo vi, jestli by nebyl nad nase sily...
    No ven leda, ze by byli dva, to je pravda :)) ale stejnak mi ti venkovni psi jaksi smrdi a nerada se s nema muchluju, tak to by mi asi vadilo.
    GIO
    GIO --- ---
    !!..co na to říci. to kydání špíny a házení klacků pod nohy je prostě pro toto prostředí standardem. a ver mi, ani nemusis mit tak spickova zvirata, jako ma tvuj bratr, a verim, ze na ty spickovy jsou kockari jeste haklivejsi, kdyz dovedou intrikovat i proti lidem, kteri nemaji zadne velke ambice, jen si dobehnou jednou za rok na vystavu s kockou pro zabavu a nemaji jich deset treba.. proste to nepochopis, ta mentalita je fakt odporna, ale mam pocit, ze Tapina tu nekde psala, ze s pejskarema je to snad jeste horsi.) ja vedela, proc tu dogu na vystavy netahame, by je muz zabil ty lidi asi:))


    Ja byla sveho casu za exota na vystave s Cruellou, ktera se chovala velmi podobne, nemela zavreno, sedela na kleci nebo u mne, mnoukala na lidi, chtela se foti, nechat hladit..perfektne spolupracovala se stewardem, proste byla fakt uzasna povahove a ty pohledy ostatnich z IV. kategorie vystavovatelu, nekdo obcas prisel a rekl, jee ta je fajn po kom je.. a kdyz jim clovek rek vpodstate nezname jmeno, mela jsem ze stanice od lidi, co meli taky jen jednu kocku, poridili k ni kocoura a meli snad jen dva vrhy, tak hned kysele ksichty, ofrnovani, a pak pomluvy.)) nekonecny kolotoc pomluv.)

    drziim bratrovi palce, at to nevzdava, prece se musi najit aspon nekdo normalni v tehle bande hovad.. at zkusi okoli Prahy, Pribram byvala ok , ja byla na Praze 6 sveho casu,

    tady je seznam taky
    ZO A-K - Sdružení chovatelů koček ČSCH
    http://www.schk.cz/zo.html
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: zkoušel pražskou, brněnskou.
    Jedna chovatelka ho tam obviňovala, že ty kočky má zfetované, že přeci není možné, aby se bengálka takto chovala (přeci je má doma, tak ví nejlépe, jak se mají chovat). Ty jeho kočky (vč. našeho Lokiho + koťata z obou vrhů) jsou neskutečně servilní, mazlivé a milují lidi, pozornost. Sedí na rameni i uprostřed mumraje a lížou hlavu - nechají se pomazlit, předvádí se, nakrucují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam