• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OPI: Ano máme jak je zjevný z popisu - a ano šlo to rychleji než jsem si myslel že to pujde, nicméně - moje žena měla už dve kočky dříve a psa dohromady... já nekolik psu. Bavili jsme se o tom celkem podrobně s ruznejma lidma co chovaj kočky včetně celkem dlouhý debaty s majitelema ty chovný stanice.
    jak to udelat, co kam koupit nainstaloval, jak k tomu celýmu přistupovat.
    Nakonec jsme včera po asi 3 hodinách povídání jsme si kočku z Vysokýho Mýta do Prahy rovnou odvezli ne až v sobotu... chci věřit že jsme v maximální možný míře připravený zajistit Amálce to nejlepší možný prostředí a taky chci veřit, že pokud by majitelé chovatelský stanice neusoudili že toho schopný jsme tak že ná tu kočku rovnou nedali. Ted plánujeme na celou jednu stěnu vyrobit velikou prolejzačku v dohledný době (pokud míte nekdo tipy na pekný řešení budu rád)
    Ve hře je i varianta druhý kočky pokud by jí to samotný s buldočkem a námi nestačilo...
    Chovatelé se přijedou podívat a řešíme to všechno s nima od prvních minut v autě... večer i ráno dáváme zprávy jak to probíhá atk.

    Budu i tady rád pokud budem moct sdílet pruběh začlenovaní kotěte do novýho prostředí a číst vaše rady zkušenějších.

    OPI
    OPI --- ---
    WOJTYLA: nedá mi to se nezeptat...to už ji máte doma? když to tady tak čtu - 2.9. zamilovali jsme se do tohoto plemene - máte zkušenosti?? (otázka super, kéž by se před pořízením ptali všichni ale tak nějak mi přijde že ta otázka je trochu mimo když je druhý den doma pokud jsem to dobře pochopila)...2.9. později - ok asi jdem do ruský modrý...3.9. debata s chovatelkou v sobotu si ji dovezem i přes to že ti tu lidi píšou že je hrozně náročná a ani ten buldoček ji nedokáže nahradit druhou kočku...a 3.9. se přesunula z přepravky pod postel???
    no opravdu vám z celého srdce přeju aby byli s buldočkem fakt velcí kamarádi a nahradila si tím nepřítomnost lidí přes den...(akorát teda buldoček ji škrábání neoplatí takže ho pravděpodobně bude praktikovat na vás) :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    YENNEFER: Holka. Btw jeji segra se jmenuje stwjne jako ty :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    WOJTYLA: holka nebo kluk?
    SARRI
    SARRI --- ---
    Mno a u nas je pro zmenu situace takova, ze ke dvema netopyrum jsem si poridili dite. Kocour to dava v pohode, je to salamista a proste se vetre a o pozornost si rekne jak potrebuje. Naproti tomu kocka ani po temer 8 mesicich nepochopila, ze proste uz neni stredem pozornosti. Porad tu chodi, mnouka nastvane, zarli a je urazena. Budi tim i dite. Nekdy omylem jindy schvalne. Kdyz uz na ni mame cas a prostor tak casto chodi metr za nami, rve a nenecha na sebe sahnout. Velice vyjimecne se necha pomazlit. Taky mi prijde, ze se dost nudi. Kocour uz s ni neblbne jako driv. Uz jsem z ni byla fakt parkrat hodne zoufala. Jako vim, ze se jen hlasi o to co mela jiste, ale proste nedostatek spanku a dite vubec mi trosku zmenily priority. Snad to nejak dame. Dite okazale ignoruje a vyhejba se mu. Pouze pokud ma zrovna naladu a mohlo by z nas kapnout mazleni tak ho vezme na milost a priblizi se, sem tam us dostal syn i kocici pusu. Kazdopadne dlouha cesta pred nami jeste.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Tak zatim se posunula v prepravky pod postel :-)

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    WOJTYLA: Mame dve orientalky bez dalsich zvirat a deti, vetsinu dne jsme pryc. Myslim, ze 90 % socialniho kontaktu si odbydou mezi s sebou a i tak se mohutne hlasej o pozornost, strkaj cumak kam muzou a jsou porad maximalne 1 metr od nas. Takze bych doufal, ze ten tvuj netopyr bude "kompatibilni" se psem jinak to bude narocne.
    Prolejzacky mame v kazde mistnosti, cim vyssi, tim lepsi.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MAR_TINA: Bude mit buldocka :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WOJTYLA: já bych k netopyrovi přidala rusku nebo habešku, aby jim nebylo smutno. ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WOJTYLA: ruská modrá je aktivní kočka fixovana na člověka. Prolézačky u stropu bude milovat. Oblíbí si jednoho člověka víc a bude po něm tesknit. Hodně se mazlí, hodně se tulí, pořád chce pozornost. Jo a že jsou rusky tiché kočky, tak to je pověra.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Mno tak po debate s chovatelkou si oprece jen jedem v sobotu pro jednu z tehle nadhernejch potvor

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WOJTYLA: počkej si ještě na někoho, kdo má zkušenosti ori versus pejsek :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    APRILMOUSE: Diky moc. Oujdem teda asi do Rusky modry no. Nechcem aby byla nestastna.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WOJTYLA: těžko říct, možná jo :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    APRILMOUSE: A se psem kterej je uplne stejne fixovanej na lidi a presne jaks popsala neustale se nosi, knoura je pod nohama, vari s nama a tak - se psem by se pres den nezabavili?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WOJTYLA: hrozně náročná. Bude jí smutno, pokud bude sama, fakt vyžaduje hrozně moc pozornosti.. chování, nošení, povídání, celkově se pořád chtějí prostě družit. Ono nebývají temperamentní ve smyslu divokých her, honiček, ale spíš jsou prostě hodně v té domácnosti aktivní a upozornují na sebe, pletou se pořád pod nohy, asistují, hlasitě diskutují. Takže bych doporučila buď fakt dva kousky, které se budou vzájemně družit přes den, nebo jít do něčeho mín fixovaného na lidi :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Ahoj zamilovali jsme se do orientalni kocky a uvazujeme ze si jednu poridime. Jen bych rad overil povahovy rysy zda to bude ok.
    Nase situace.
    Ja + moje zena, buldocek a dve deti 8 a 4 roky kazdej druhej vikend.
    Vetsinu dne jsme v praci.
    Byt celkem velkej, premejslime kocce postavit takovy prolejzacky u stropu a tak.
    Nejsme uolne supersportovci tzn trochu se bojime aby nebyla orientalka moc temperamntni a nenicila byt a nebyl nestastna.
    Jaky mate zlusenosti ajk moc narocna je ta kocka na pozornost a hrani si a tak?
    GIO
    GIO --- ---
    BANKMACK: nj, tihle soliteri, tez s nimi mam zkusenost, at brzy najde svuj vysneny soliterni domov.) je to frajer!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    Tak taky přihodím svýho kravíka :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam