• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: kod kterym generuji to menu je (nekteri spravne poznaji, ze je z twentyten):

<div id="access" role="navigation">
    <?php /* Allow screen readers / text browsers to skip the navigation menu and get right to the good stuff */ ?>
    <div class="skip-link screen-reader-text"><a href="#content" title="<?php esc_attr_e( 'Skip to content', 'twentyten' ); ?>"><?php _e( 'Skip to content', 'twentyten' ); ?></a></div>
    <?php /* Our navigation menu. If one isn't filled out, wp_nav_menu falls back to wp_page_menu. The menu assiged to the primary position is the one used. If none is assigned, the menu with the lowest ID is used. */ ?>
    <?php wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-header', 'theme_location' => 'primary' ) ); ?>
    </div><!-- #access -->

a CSS kterym to stylizuji je:

#access ul li.current_page_parent > a,
    #access ul li.current_page_item > a,
    #access ul li.current_page_parent > a,
    #access ul li.current_page_ancestor > a,
    #access ul li.current-menu-ancestor > a,
    #access ul li.current-menu-item > a,
    #access ul li.current-menu-parent > a {
    color: #f00;
    background: #DBB8FF;
    }
    BULHI
    BULHI --- ---
    ukaz kod, jinak tezko na neco prijdem.. napada me jestli nemas kolem anchoru jeste span treba nebo nejakej jinej element? nebo "#access ul li.current_page_item > a" ti funguje normalne?

jinak hvezdicka je selektor na vsechny elementy, cili to tam davat nemusis.. potomkem html jsou pochopitelne taky vsechny.. priznam se, ze jsem to v zivote nepouzil, ani nevim jestli ta hvezdicka se chova jako ze pred html musi bejt dalsi element nebo ne.. pouzivam ji jen na reset na zacatku stylu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    zkousim to pres

#access ul li.current_page_parent > a {
    }

ale nefunguje to :?

btw muzete mi nekdo vysvetlit rozdil v zapisu

#access ul li.current_page_parent > a {
    }

a

* html #access ul li.current_page_item > a {
    }

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    resim jednu vec:

mam urcitou strukturu stranek a v horizontalnim menu se odkazuji pouze na tri hlavni stranky, ktere pak maji dalsi podstranky.

homepage
    -pageA
    --pageA1
    --pageA2
    -pageB
    --pageB1
    --pageB2
    -pageC
    --pageC1
    --pageC2

Pomoci tridy .current_page_item jsem si nadefinoval podbarveni prislusneho policka v menu. Az dosud vse jasny, nyni otazka - jak udelam, aby mi prislusny odkaz v menu, rekneme na pageA, zustal podbarveny i pokud jsem na kterekoli podrazene strance (pageA1, pageA2, pageA3) a samozrejme aby to analogicky platilo i pro ostatni skupiny stranek?
    QUITE
    QUITE --- ---
    QUITE
    QUITE --- ---
    Pracuju na webu tiskárny a potřebuju plugin co bude počítat kalkulace. Nemáte tip na plugin? :)
    BULHI
    BULHI --- ---
    jeste teda dodam, ze to samozrejme muzu jako dve stranky fyzicky udelat, ale to proste neni tak elegantni zejo :-))
    BULHI
    BULHI --- ---
    no to byla recnicka otazka :-)

mimochodem je tady nakej odbornik na mod rewrite, kterej chape tu strukturu htaccessu kterej wordpress generuje? potreboval bych umoznit zobrazit get data z externiho skriptu, kterej mi posila jen vysledek (jde o kontaktni formular u me, kterej posila udaje skriptu umistenymu na jinym serveru, ten pak redirectne zpatky s vysledkem)

cili aby nebral takovyhle dve url

stranka.cz/kontakt/success
    stranka.cz/kontakt/fail

jako dve podstranky s rodicem "kontakt", ale aby predal hodnotu success/fail skriptu, kde uz si to zpracuju
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: aby jsi mohl oslovavat bzukotem vuvuzely, tak jako na MS ve fotbale
    BULHI
    BULHI --- ---
    proc ten clanek zacina vetou "Arm your vuvuzelas" ? :-)))
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: ano. a vsetko mi funguje tak ako aj pred tym (=dobre). snad sa neobjavi nic zakerne schovane (je pravda, ze som nemal moc casu testovat).

ale uz pred tym, som nahodil daky RC a hodil tam komplet data z ostreho webu a aj tam to vsetko slo.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEPAK: taky cekam, upgradoval jsem zatim na cvicne site... a jako novinky se mi libi a zatim jsem zadny problemy nezpozoroval, ale taky jsem si s tim az tak moc nehral.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Já čekám. Z popisu novinek nemám pocit, že bych novou funkčnost potřeboval rychle - radši chvíli počkám, až se vychytají největší chyby.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    You've probably already seen the notice in your dashboards, so I'll keep this one short and sweet:

http://wordpress.org/development/2010/06/thelonious/

3.0 is faster, stabler, and more secure, so you can focus on what matters (your audience) and let the rest fade to the background.

Custom post types, MU merge, menu editor, Twenty Ten theme, over 1,200 bug fixes... there's so much to enjoy in this new release, we're really proud of it. It's the best WordPress yet, and available for a limited time for only free ninety nine. ;)

Tell your friends, help them upgrade, write new themes that use the new features, spread the good word.

Love,
    Matt Mullenweg
    http://ma.tt | http://wordpress.org

Tak co uz nekdo upgradoval?
    QUITE
    QUITE --- ---
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    10 Must-Have Wordpress Security Plugins | Hot Scripts Blog
    http://www.hotscripts.com/blog/10-musthave-wordpress-security-plugins/
    BULHI
    BULHI --- ---
    no zatim zadnou, protoze by me fakt nenapadlo, ze si to nekdo koupi :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: kolik knih uz jsi napsal, 'prizivniku'? ;)
    BULHI
    BULHI --- ---
    to je husty co se na takovej otevrenej system nabali prizivniku.. nenapisem taky nakou knihu? :-))
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    ZATAMOKO: Niečo z toho + aj niečo iné - http://www.edisk.cz/stahni/43693/wp.rar_50.03MB.html
    WordPress for Dummies
    WordPress Plugin Development: Beginner’s Guide
    WordPress 2.7 Cookbook
    WordPress Theme Designs
    How to Be a Rockstar WordPress Designer
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam