• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    po 3 měsících od nasazení wordpressu koukam na výkonnost webu ve webmastertools a vidím celkem rozdíl.
    původní web v ASP.NET s dost stejným obsahem - průměrná doba načítání cca 1sec
    wordpress postupně stoupal, stoupal , až dostoupal k 4sec.

Google doporučuje použít kompresi gzip - prosím tipy na nějaký osvědčený plugin, příp. další typy na výkonovou optimalizaci wp ?

jedno ze zpomalení vidim i v použití "like" boxu na fcbk
    RVHP
    RVHP --- ---
    Hledam nekoho, kdo pomuze s wp sablonou, za bankovky samozrejme.
    V pripade zajmu vice info na rvhp@sarbatru.net.
    Diky a omlouvam se za OT!
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    nikdo nepouziva zadny CDN?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    budu pravdepodobne pouzivat W3 Total Cache, zatim se mi jevi jako nejlepsi, ale rad se necham presvedcit o necem lepsim
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    muzete nekdo doporucit nejakou CDN pro wordpress?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: no ono si to muzes na stylovat jak chces a co se lite verze tyka, bud firma za svou prezentaci utraci a podle toho to vypada a nebo na ni setri a podle toho to vypada (btw malickata, rekl bych primo pidi ikonka 'SD' se da docela zkousnout pro firmy, ktere na sve prezentaci setri)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: slidedeck je fajn, je to sice neco jineho, ale hlavne je drahy a lite verze se na firemni prezentaci opravdu nehodi :( kadzopadne diky
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: neco na ten zpusob je, ale ne presne tak jak to popisujes, hledej Slide Deck ve WP pluginech
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CITRONAK: neco kde si muzu navolit slidy, ktere se pak daji prepinat sipkama s nejakym efektem a kde je dole videt (treba koleckama) kolik tech slidu je a jaky je aktivni... slide muze byt jakykoliv obsah - takze i text apod. To co jsem videl zatim bylo jenom na obrazky. Nezna nekdo nejaky takovy plugin? Dekuju moc
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Prosim vas, nemate nekdo jFlow plugin, nebo nejakou jeho alternativu? Diky
    LELI
    LELI --- ---
    CNV: woothemes.com
    CNV
    CNV --- ---
    Máte prosím zkušenosti s nějakými placenými styly pro WP? Našla jsem spoustu stránek, kde se za jednorázový/roční poplatek zpřístupní několik premium stylů, stejně tak stránky, kde se kupují jednotlivé styly. Protože je jich tolik, uvítala bych nějaký tip, kde je dobrý výběr, slušné ceny a nedá se tam na něco naletět...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: proc pouzit custom type tomu i rozumim

jinak opravdu bych ocenil, mit tu link a popis tveho reseni, aneb jeden nikdy nevi kdy se neco takoveho bude hodit...
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: ja se pokusim to reseni sepsat i s vysvetlenim toho problemu, ale dostanu se k tomu pozdeji

jinak proc se mi libi custom post types - tohle vysledne (po prideleni/omezeni prav) vidi uzivatel, ktery si bude spravovat web http://img801.imageshack.us/img801/7668/screenshot20101118at154.png

mam pak jistotu, ze mi nic nepokazi :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: muzes prosim te nalinkovat neco ohledne rewrite rules a nastinit jak jsi to resil?

jinak ja netvrdim, ze ta nova query by to resila - jen jsem nechtel studovat nejaky problem, kde jsou pocatecni predpoklady vratke (I prefer to save my sanity)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Tak jsem to vyresil pres rewrite rules do function.php a funguje to. Jinak to snad ani nejde.

CRS1138: i po uprave podle [ BULHI @ wordpress ] to delalo to same. Problem byl prave v odkazovani na sablony (na sablonu custom typu, ktera nebyla). Takze nebylo mozne "provazat" /novinky/ jako page s /novinky/post/ jako custom post.

Moc vam dekuju.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    i pres reset te query bych doporucoval si zavolat uplne novou query

The query_posts function is intended to be used to modify the main page Loop only. ... The query_posts function overrides and replaces the main query for the page. To save your sanity, do not use it for any other purpose.
    Function Reference/query posts « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/query_posts
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    no, je to pro jednoho velmi pocitacove gramotneho cloveka a myslim, ze je mnohem jednoduzsi to dat jako custom type a bude to mit vlastni polozku v admin menu, takze to tam bude prehlednejsi (normalni post jsem zakazal)...

page - /novinky/
    custom type - /novinky/
    custom type post /novinky/post
    oba maji stejny odkaz a nejdrive se bere sablona page, kdyz se da stranovani (/novinky/page/2/) tak se vezme sablona custom typu, ktera neexistuje... kdyz maji rozdilne odkazy, tak funguje strankovani spravne... ale to pak neni to, co potrebuju :(

vsechny novinky tak vypisuje sablona pro page, archive nemam, nebyla zatim potreba...

specialni nataveni permalinks jsem nikdy nezkousel, takze nevim, co je tam vsechno mozne... pokud by slo zmenit odkazy /novinka/post na /aktualni-informace/post, tak to vyresi muj problem zrejme.

kadzopadne diky moc
    BULHI
    BULHI --- ---
    ma nakej specialni duvod ze ty novinky nemas jako normalni prispevek s vlastni kategorii? jinak teda furt mi asi neco unika :-) ale kdyz mas stranku nazvanou novinky, tak by to kolidovat nemelo.. vypis tech jednotlivejch novinek dela az ta sablona, podle toho jaky das parametry tomu dotazu, cili nezavisle na url.. a defaultni archiv novinek (sablona archives) mas pak treba /category/novinky i kdyz nevim jak je to u custom post types, zatim jsem to na nic nepouzil, tak nevim jak to vlastne funguje.. no musel bych si projit ten kod, ja takhle porad asi uplne nechapu co se tam vlastne deje :-)

napada me jestli nemas naky vlastni specialni nastaveni permalinks?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Tak uz jsem na to asi prisel - teda na to, co to zpusobuje :(

Problem je v tom, ze mam custom_post_type pro novinky (at je to pekne v menu v administraci a omezene), ktery ma nazev "novinky" a pak mam page, ktera ma stejny nazev (odkaz "novinky"), takze kdyz se na page dostanu z menu, zobrazi se, ale jakmile se na ni zavola s /page/2/ tak se zavola jina sablona, ktera neni - zrejme :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam