• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    Panove zejtra nebo pozdeji se predvedu s moji prekopavkou woocommerce u produktu, celkem slusnej konfigurator - pul kila jquery, x hodin nervu, ale uz je to dela co potrebuju, jeste tomu udelat xicht :)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    SOEL: http://wordpress.org/extend/plugins/backupwordpress/

ja pouzivam tenhle k maximalni spokojenosti, je zadarmo a muzes si vybrat, jestli chces backup jenom ftp, nebo mysql, nebo oboji... jak to dobehne muzes si to stahnout v zipu, kopii to udela i na ftp, kterou z admina lehce smazes. da se tam udelat planovani, ale ja to radeji delam na manual, kdyz provadim mega zmeny. tenhle plugin u me ma 5 z 5 hvezdicek
    SOEL
    SOEL --- ---
    Poraďte prosím nějaký odzkoušený plugin na zálohování WP databáze a souborů. Díky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SOEL: to neni o systemu, nektere opravdu velke weby bezi na wp. nerikam, ze v tom pripade to je hracka, ale treba nize je prednaska vicmin pro zajimavost/pobaveni (850.000 zobrazeni denne)..
    kazdopad opravdu kouzlo je v cachingu. neni duvod, aby se porad vsechno generovalo pro kazdeho jednoho clovicka a jeho klik od piky..

Scaling WordPress for High-Traffic | Nettuts+
    http://net.tutsplus.com/articles/scaling-wordpress-for-hi-traffic/
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SOEL: dobrou zkusenost mam s bluehostem, ale cache definitivne prospeje
    SOEL
    SOEL --- ---
    Zdravím zdá se mi, že wordpress je oproti jiným systémům torchu zasekanej. Jak můj web co běží na forpsi (www.global-adventures.cz) a i kamošův web co běží na italským serveru (southofnonorth.it) se nějak pomalu loudujou. Je to wordpressem, hostingem??? Díky za radu.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ja bych to myslel nejak takhle, ale syntaxi si jistej nejsem, by se muselo zkusit:

si nadefinuj nejakou konstantu do functions.php napriklad

<?php
    define( 'SCRIPTDIR', get_bloginfo('template_url') ."/mojeskripty");
    ?>

a pak to v sablone zavolej a uloz jako promennou:

<?php $ajaxlink = echo SCRIPTDIR . "/scriptx.php"; ?>

url : <?php echo $ajaxlink; ?>,
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CRS1138: a vyjit z document.location.hostname ?
    MAREKI
    MAREKI --- ---
    Ahoj, chci se Vas zeptat zda jste nekdy nekdo stahoval sablony z teto stranky http://www.html5mania.com/ popripade jestli to je relevantni. Diky
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TRZNICE: tusim, ze mi chybi uplne zaklady z PHP a toto je zrejme uplne lama dotaz. Mam nasledujici JS/jQuery:

// Update the number by shopping cart icon when item is added to the cart
    function itemCount() {
    $.ajax( {
    url : "cart-count.php",
    type : "POST",
    data : "id=1",
    success : function(msg) {
    alert (msg); //or use data string to show something else
    }
    });
    }

$(document).on('click', 'input.wpsc_buy_button', itemCount );

Ale jak se mam dostat k souboru cart-count.php, kdyz nechci pouzivat absolutni cestu k tomu souboru (napr. abych ji nemusel menit, az presunu ten web z dev na live)?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: V podstate mi jde o to, kdyz nekdo klikne jakykoliv z add-to-cart tlacitek, tak aby se mi zavolala jedna PHP funkce a jeji vysledek se dosadil do urciteho mista. Ted jen jak tohle udelat?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TRZNICE: tak on ten cart widget pouziva ajax sam o sobe, ale nemuzu to nikde najit, neb nevim, co presne hledam
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CRS1138: to nekde ripni z nakyho ajax cart pluginu, to pochopis az to rozeberes a nebo mrkni na tohle
    Easy Basket WordPress Demonstration
    http://wordpress.easybasket.co.uk/
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pouzivam WP e-Commerce a snazim se o toto. Pokud visitor klikne na 'Add to Cart' tlacitko, aby mi to zaktualizovalo span v headeru, kde se mi vedle ikony nakupniho kosiku zobrazi pocet polozek, ktere jsou v kosiku.

Po PHP/HTML strance to mam vyresene, jde mi o to, aby se to zaktualizovalo bez reloadu stranky (tipuji, ze bych pouzil AJAX, ale jsa AJAX panic, ani nevim, kde s timto zacit).
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ja to provadim mimo sablonu, ale jiny funkce tam fungujou normalne.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: over si, ze kazda cast vraci to, co chces, aby vracela. Tzn. ze get_the_category() funguje, ze funguje current() apod. Nejsem momentalne u compu, takze neoverim, zda to obecne funguje.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    tyvoe to proste nemaka v loopu se poseru z toho... co delam spatne?

<?php $cat = current( get_the_category() );
    echo get_category_parents( $cat, true, ' | ' );
    ?>
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    KEPASO: http://vonlind.com/2010/09/allow-iframes-in-wordpress-posts/
    vono je to zakazany defaultne z bezp. duvodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam