• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    CRS1138: 1000 měsíčně, hmm. A co potom při 200-250 tis. unikátních za měsíc?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: uploadovany soubory, JS, CSS, zkratka veci, ktere se meni minimalne.

CITRONAK: Amazon, pokud nemas trafic jako Mashable, tak zas tak drahej neni, vychazi mi to na cca 0.15€ - 0.25€ za mesic pri trafiku okolo 1000 visitors/mesic. Cloudflare jsem zkousel, ale myslim, ze tam jsem mel nejake problemy s pouzivanim jejich proxy DNS. Pak je tu jeste MaxCDN a tech sluzeb je spousta. Ja ale nakonec zustal u Amazonu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BULHI: amazon je pěkně drahej. Teď to kolega řešil a vybral nakonec cdn77.com. Jinak jsme narazili na cloudflare.com, kde je nějaký plán zdarma. Ještě jsem se nedostal k tomu to otestovat a zjistit, co všechno lze s plánem zdarma dělat.
    BULHI
    BULHI --- ---
    hlavne z prechodu na novy cms by se mohla stat slusna dira na prachy :-)

CRS1138: hele muzes to nak rozebrat, co bys daval na ten amazon a jak? treba uploadovany soubory?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: W3 Total Cache a AMAZON S3 Cloud hosting co by CDN na obsah, ktery se moc nemeni.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MRCEK: určitě optimalizovat databázi, odebrat nepotřebné revize apod. - na to bude hromada pluginů. Nejdůležitější je ale nasadit cache plugin - zkus W3 Total Cache (mám s ním nejlepší zkušenosti). Není podle mě nutné zvyšovat náklady přechodem na jiný CMS.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    MRCEK: zkus wp-optimize, melo by to kapanek poresit autodrafty a zbytecny data v db
    178
    178 --- ---
    MRCEK: Jinak na vetsi projekty ala Elle.cz apod se pouziva joomla.
    178
    178 --- ---
    MRCEK: Zkus si udelat trosku poradek v db. Jak je velka? Me se obcas stane, ze kdyz ma db pres 10mb, tak se system zpomali, takze delam procistovacky, mazu zbytecne udaje z fotek, komentare, apod. Fotek mam okolo 85tis, clanku jen 1.500.
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    Zdravím,
    mám takový laický dotaz. Provozujeme na WP online magazín a už je v databázi hodně článků a médií, kolem 30 000 článků a 50 000 fotek a 3 500 videí. A v nedávné době se začal WP cukat, vypadává spojení, někdy nenačte všechny prvky na stránce. Hostingem to prý není, údajně je na vině WP. (nejsem správce ani programátor, nemám tudíž přehled, kde může být všude chyba)

Proto se rozhodlo, že vyměníme CMS. Tak jsem se chtěl zeptat, který jiný redakční systém lépe zvládá velké množství článků a médií v databázi, pokud je v těch CMS vůbec v tomto nějaký rozdíl? Samozřejmě nejdůležitější kritérium je možnost co nejsnadnějšího převodu existující WP databáze do nového CMS. A pak také co nejblbuvzdornější ovládání.

Předem díky za tipy.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    BULHI: Ahoj, a muzes mi nejak vic poradi, asi uplne nerozumim tomu co mi rikas :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: ty absolutní url v postech ve WP nejsou problém - dá se to řešit updatem v db.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    hehe tahle primitvne sem to mel reseny a delalo to vsechno co bylo potreba :D
    http://barnone.cz/clone/frame.php

tady to samozrejme nefunguje
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    joomla byla cajk v tom, ze pouzivala relativni cesty v db, narozdil od absolutnich na wp
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CITRONAK: ja tohle delal rucne kdysi, ze sem mel dve instalace joomly, prod a dev. na devu sem spustil script kterej vydumpoval sql z dev db. v druhym kroku to naimportoval do prod db a jeste presunul vybrany slozky z dev adresare do prod adresare. vesmes media a takovy picoviny. ale to byl stejnej format db vid, tohle to musi prekopat kapanek aby to sedlo na WP
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: díky
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CITRONAK: to nedela nic jinyho nez sql dump a pak to preformatuje na format wp db a udela to import
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    CITRONAK: v jedny db ne. z db A do db B na stejnym hostu ale
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: tzn. ze to musí být v jedné db nebo na stejném db serveru? Předpokládám, že to tahá z databáze. Díky.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    TRZNICE: akorat to neumi remote, takze musis mit oba cms na stejnym serveru, ale to neni problem. instalujes wp cistej tam kde mas joomlu, presypes to a pak si vemes uz naplnenej wp a pokracujes jinde pokud je treba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam