• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BLO_GROS: sablony se aktualizujou zvlast. samozrejme nesmis to delat premlasknutim ze zipu pres ftp.. korektni zpusob je ale si udelat child sablonu..

tohle je vygoogleno, nezarucuju kvalitu:
    Jak vytvořit vlastní (odvozenou) šablonu (child theme) | david.binda
    http://david.binda.cz/jak-vytvorit-vlastni-odvozenou-sablonu-child-theme
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Mám jeden amatérský dotaz. Dočetl jsem se, že když se hrabu v šabloně wordpressu, měl bych nedříve vytvořit kopii té šablony, abych v případě aktualizace nepřišel o provedené změny.
    Bohužel jsem to ale neudělal a teď už mi to nejde. Chci se tedy zeptat, jestli můžu normálně aktualizovat vše kromě té konkrétní šablony aniž by se mi to rozhodilo. Mimochodem jde o tu defaultní šablonu twentytwelve.
    Můžu třeba aktualizovat na novější wordpress? Nebo se s takovou akutalizací aktualizuje i šablona?
    Díky
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    JAVESEU: mrkni ještě do souboru wp-settings.php na:
    define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    kazdopad k tomu jeste poznamka.. to, ze to ted odladis na hranu, kde to neblbne, neznamena, ze pri dalsim updatu wordpressu nezaplaces a opet budes muset neco dalsiho vypnout..
    zkusil bych napsat na hosting, pokud frajeri s tim logem, meli by to zvladat..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JAVESEU: muzes se prohrabnout necim z tohohle.
    How to monitor and reduce WordPress memory usage by plugins - Stu Miller
    http://www.stumiller.me/how-to-monitor-and-reduce-wordpress-memory-usage-by-plugins/

kolik tech pluginu mas, ten hosting by to mel zvladat (ehm.. soude dle wp loga v jejich paticce :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAVESEU:
    u WP fakt tezko rict... ja vim ze mi to hodne zere prace s obrazky (nacitani, zmensovani, ...)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    LUIS_: A je mozne nejak detekovat ktery dela co? Ja ted rozchodil prihlasovani pres FB, G+, Twitter, .... a od te doby tusim se to zaclo objevovat, ale taky jsem mezi tim provedl cca 7 upgradu jinych pluginu. Diky za odpoved.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    JAVESEU: To bývaj plug-iny.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    KOC256: Diky, a co tu Ramku nejvic vytezuje? Spatne napsany web? Nebo nektery urcit pluginy?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAVESEU:
    zvednout v nastaveni serveru memory_limit
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    Ahoj lidi, posledni dobou se pri zobrazovani meho webu www.javes.eu zobrazi hlaska:

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 91 bytes) in /home/javes.eu/javes.eu/wp-includes/pomo/mo.php on line 230

Po reloadu webu to funguje zase bez problemu. Nevite co s tim?
    Díky.

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: no to je, ale zas na druhou stranu, jsem vyzkousel par pluginu a tenhle mi vyhovoval nejlip
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: tak wpml je kolos, ale co posledni dobou zjistuji, bez nej by to neslo pro me potreby a potreby klientu...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    LUIS_: bohuzel, s tim polylangem zadne zkusenosti nemam, zatim mi vzdycky stacilo wpml.
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    LUIS_: jde to nastavit jen u prispevku?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    CRS1138: Ne, používám Polylang (http://wordpress.org/plugins/polylang/) a docela mi to vyhovuje. Použitý to mám tady: http://www.lukashanusek.cz
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    kdyz uz tady resite wpml. mate nekdo bezici shop s woocommerce s wpml? mohl bych ho videt? prave mam vybranou premiovou woo sablonu a chci mit na shopu vyber ze dvou jazyku a asi 3 men. a co jsem tak prostudoval zatim, tak multimenovost u wpml je delana tak, ze kazdej jazyk ma definovanou jednu menu. je to proste provazany a to je uplne naprd. chci, aby se to menilo jak v preste, tzn. uzivatel si nastavi svuj jazyk a k tomu si vybere menu jakou chce.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    LUIS_: co pouzivas na spravu jazyku, WPML?
    BULHI
    BULHI --- ---
    LUIS_: hm tak to netusim bohuzel.. ja vzdycky od zacatku vedel, jaky jazyky budou potreba a nikdy jsem to nenasazoval az za behu
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    MRTVY_KENNY: díky moc, nakonec jsem použil ten WP Geo. geo mashup je na mě asi moc složitý :)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    BULHI: Jelikož přidávám jazykovou mutaci na již funkční web, tak mám v médiích stovky fotografií. Přišel jsem na to, jak každou jednotlivě aktualizovat, aby se zobrazovala i v médiích pro EN mutaci, ale dělat to po jedné je opruz. Je nějaký způsob, jak aktualizovat všechny najednou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam