• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BULHI: nejde o to, ze je to hrozne vychytany zpusob, o ktery se nechci delat :) je tam proste jen odlisna datova zakladna od wp - proto rikam, ze je to skutecne irelevantni. to i v kontextu loopu, protoze jsem ocekav 1) takova zakladni vec bude k dispozici na vetsine mist 2) bude urcite k dispozici ve f-ci volane z sablony. jednoduse se ten obsah neodviji primo od kategorie v url (a patricnych postu). js aplikace potrebuje tu kategorii jen k tomu, aby nastavila nejake dodatecne parametry. opravdu neni potreba v tom hledat nic dalsiho

to reseni s get_query_var('category_name') jsem prave ocekaval, ze bude fungovat, ale nefunguje. respektive nic mi to nevraci. jasne, asi mi ve finale nezbyde nic jineho, nez to udelat v js, ale zkratka jsem myslel, ze pro neco tak zakladniho tam bude nejaka f-ce a ja ji jen nemuzu najit, nechtel jsem zbytecne vynalezat kolo

ad pouziti neceho jineho - jak jsem psal, jde o integraci jineho systemu do utrob wpec. kdyby to bylo na me, rozhodne bych se tomu shopu vyhnul, ale bohuzel
    BULHI
    BULHI --- ---
    OMNISLASH: zbytecna otazka to skutecne neni, ja to taky porad nechapu.. potrebujes jenom konec url? tak si ho nacti a osekej primo v tom javascriptu..

jestli zobrazujes jednu konkretni kategorii, mozna hledas tohle
    Function Reference/get query var « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_query_var
    napr: get_query_var('category_name')

jestli mas stranku s nejakym feedem produktu z ruznejch kategorii, kterej se ti vybira nejakym hrozne vychytanym zpusobem, kterej nam nechces prozradit, tak ti nezbyde nez udelat tohle: BULHI

jestli sis prisel akorat pobrecet nad wordpressem, tak ti doporucuju pouzit neco jinyho.. za platformu vhodnou pro eshopy ho taky zrovna nepovazuju
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CRS1138: takze cesta z url, ktera muze byt znama v podstate z casu nula, ze by byla dostupna jen uvnitr loopu - oh well, makes sence.. dobre, ja to reknu jinak - neprijde ti na hlavu, abych wp pres url sdelil hodnotu, to to muselo prepasirovat na posty a kdyz jsem ja chtel tu hodnotu zpet, tak jedine dotazem na kategorii postu? to neni jen brutalne neoptimalni, to je primo uchylne
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: Prave, ze je podstatne jakym zpusobem ziskavas data pro zobrazeni, protoze nektere funkce jsou definovane, tak ze funguji pouze uvnitr loopu – oh well, good luck to you…
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    zkusim ten dotaz jeste jednou, treba bude lepe vstrebatelny - mam odkaz ve tvaru:

http://web/products-page/dvoupodlazdni-domy-cihlove-stavby/

a potrebuji z wp ci wpec zjistit onu hodnotu "dvoupodlazdni-domy-cihlove-stavby" pripadne vysledne categorie, na ktere to prelozi. prijde mi naprosto logicke chtit to od nej zjistit primo, jelikoz jde o hodnotu explicitne danou url, misto tahani pres posty
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CRS1138: "Tezke poradit, pokud se nedrzis zavedenych principu." - to mi bohuzel nerikas nic noveho, proto kritizuji wp dlouhodobe - mozna moc fajn vec na firemni webik o peti strankach ci blogisek pro cloveka s prebytkem casu, ale beda jak chci prizpusobit web potrebam a nikoliv potreby moznostem webu. pravda, ona to neni ani tak chyba wp jako spise lidi, kteri maji potrebu rvat jej bez rozmyslu naprosto vsude

"Jakze tedy vypises ten produkt?" - to je uplne zbytecna otazka. neni potreba resit, jak ziskavam a zobrazuji produkt, protoze to skutecne neni podstatne (jde o nucenou integraci oddeleneho systemu s vlastni datovou zakladnou do utrob wpec). zjisteni cesty v url je jedina podstatna vec. na odkaz jsem kouknul, ale odpoved jsem tam nenasel. mimo to se neubranim myslence, ze cely ten postup zjistovani hodnoty, ktera je explicitne dana, na zaklade postu, ktery vzesel z vyberu na zaklade one hodnoty, je v pravde drbani se za levym uchem pravou rukou. nehlede na se skutecnost, ze dana cesta treba vubec nemusi produkty obsahovat a pak bych mel jednoduse smulu
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: you lost me… Jakze tedy vypises ten produkt? Pouzivas WP_Query nebo mas vlastni SQL query? Tezke poradit, pokud se nedrzis zavedenych principu.

Nevim, jestli je to presne co potrebujes, ale koukni sem: http://wordpress.org/support/topic/get-the-current-category-taxonomy-term-name
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    LUIS_: Díky.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CRS1138: pri aktivaci te aplikace se wp loop na dane strance nepouziva. ma vlastni zdroje dat a vlastni zpusob vyberu, ktery je z principu pouzitelny pouze v ni. v podstate by to mohla byt uplne samostatna stranka shopu, ale je zadouci, aby to vizualne pusobilo spise jako atlernativni zobrazeni seznamu produktu (ikdyz to nutne nezobrazuje tataz data), tedy aby to dovedlo zachovat stavajici zvolene kategorie a na zaklade tohoto stringu pri zjiseni klicovych retezcu deaktivovat nektere vlastnosti aplikace
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OMNISLASH: jakou mas loop na vypsani produktu?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak ne, bez postu to dle ocekavani nebezi. prijde mi to na hlavu, wp/wpec vi z url, kde se nachazim, ale zkratka mi to info zadnym rozumnym zpusobem nepreda
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BULHI: mam na seznamu produktu alternativni zobrazeni, ktere rozjizdi js aplikaci, ktere by bylo zahodno sdelit, pokud aktualne browsovana kategorie obsahuje vybrana slova, aby vynechala nektere volby
    BULHI
    BULHI --- ---
    no a k cemu to potrebjes? v tom templatu predpokladam vypisujes seznam nejakym loopem, takze si to zavolas pro kazdej post a ulozis si jeho kategorie nekam bokem.. nebo ten loop proste projedes jeste pred vypsanim jednou na necisto, pokud to chces treba zobrazit nekde v zahlavi, nebo s tim delat neco jinyho
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BULHI: diky za rychlou odpoved, vyzkousim to. mozna to stacit bude, nedostal jsem se k tomu ze dvou duvodu - nikde v dokumentaci jsem na tu f-ci nenarazil a dotazy na google neobsahovaly post, protoze jsem to potreboval zjistit na obecne strance se seznamem, tj. bez navaznosti na konkretni post
    BULHI
    BULHI --- ---
    ted nevim, jestli jsem to nejak spatne nepochopil, ale proc ti nestaci tohle?

Function Reference/wp get post categories « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_get_post_categories
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    existuje nejaka rozumna cesta, jak ve wp potazmo wpec zjistit, jake kategorie obsahuje aktualni vypis produktu, aniz bych z toho porodil? dokumentace k wordpressu je pro smich a dokumentace k wpec je na tom jeste mnohem hur. nechci nikam vypsat, zadny odkaz ani nic podobneho, chci zkratka jen zjistit nazev aktualni kategorie nebo alespon toho, co je v url, pro dalsi zpracovani. viz napr.:

http://web/products-page/dvoupodlazdni-domy-cihlove-stavby/

kde me zajima "dvoupodlazdni-domy-cihlove-stavby", pripadne zpravany stav ve stylu cat1 = "dvoupodlazdni-domy", cat2 = "cihlove-stavby". cekal bych, ze neco tak trivialniho nebude zadny problem, ale ani po desatero otcenasich a peti obetovanych sousedech jsem z dokumentace ci for neprisel na to, jak to udelat
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    SHADOWALKER: Ano, jde. Jazyk instalace wordpressu je jen o administraci, nikoliv o jazyce webu.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Možná blbá otázka, ale jde mít instalaci WordPressu v AJ u stránek v češtině, aniž by to dělalo neplechu?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    QUITE: U návodu je naprosto příšerná typografie. Bylo by dobré si nechat zkorigovat angličtinu (konkrétně třeba ten manuál). Nevím co máš za plugin pro sociální sítě, ale u zboží jsou ty tlačítka rozhozená stylem jedno dole, jedno nahoře (chrome). A jinak je to taková nemastné neslané, červená i žlutá působí trochu "vyblitě". To černobílé co jsi sem dával mělo aspoň šmrnc, tohle mi přijde bez nápadu. Ta grafika musí mít nějaký "náboj", "téma" nebo "koncepci".
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    QUITE: osobně bych změnil pozadí (spíš nějakou grafiku, než tuhle fotku) a font v bloku vpravo dole (Never gonna give you up...)
    QUITE
    QUITE --- ---
    CRS1138: Právě že vpodstatě žádný.... "The overall quality of your submission does not meet our requirements and will need to be improved before being resubmitted. Unfortunately we’re not able to provide more specific feedback for your submission at this time."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam