• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ZATAMOKO: umí, když pro něco neuděláš překlad, tak pro to prostě nebude. Můžeš se v administraci přepnout mezi jazyky a přidávat tak obsah pouze pro vybraný jazyk.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CITRONAK: díky a ještě dotaz, umí WPML nezávislý obsah pro jazyky nebo je to vždy 1:1?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: jinak ponaučení je jasné: nový klient = minimálně záloha, nejlépe smlouva. Vždy sepsat zápis z jednání (ať už osobního či telefonního) do mailu a nechat potvrdit.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ZATAMOKO: řešil jsem podobnou situaci a to za pomocí multisite s domain maping a wpml pluginy. Tedy jedna instalace WP, X webů pod tím a na každém pak vícejazyčnost přes WPML. Funguje to parádně.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravím,

potřebuju udělat multidoménový a multijazyčný blog (14 domén, každá 1-13 jazyků). Jaký je nejlepší způsob?

Docela se mi líbí "Option 3" http://en.support.wordpress.com/set-up-a-multilingual-blog/

Nasazení je na více doménách ala:

blog.domena.cz/cs
    blog.domena.cz/en
    blog.domena.cz/de

blog.domena.de/nl
    blog.domena.de/de

Každá hlavní doména by měla svou instalaci WP se svými správci (jsou to jednotlivé pobočky). V rámci této instalace by pak byl multiblog setup dle jazyků.

Nebo vás napadá jiný způsob? Možná je tohle "levou rukou za pravým uchem" :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: Školku to zajímat nebude, ty budou mít smlouvu či obecně to řešili s tvým klientem. Tohle je už pak asi na právníka, každopádně ze zákona máš nárok i na úroky z prodlení. Takže pokud máš nějaký maily atp. tak máš i snad něco v ruce na to to od něj vymoct.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost, co s tím? Nový klient, asi před měsícem - potřeboval nasadit WP na už hotovou html šablonu a dorovnat pár věcí, s tím, že to spěchá, že je to pro novou domácí školku whatever, domluvili jsme se na ceně, já měla čas a on hodně tlačil, takže se to sfouklo asi za dva dny i s dolaďováním nesmyslů. Vystavila jsem mu fakturu, on ji přijal a od té doby se nedá dostihnout (mám jen skype/telefon/webtrh-účet/ičo a adresu) a faktura zaplacená není. Evidentně to přeprodával tý školce, která už má šablonu dávno nasazenou a používá jí... Můžu na psat/zavolat do té školky nebo to není košer? Jestli to ten chlap nezaplatí, tak si nemyslím, že by měli mít právo tu šablonu vůbec používat.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOCMOC: pravda napsat letopočet mě nenapadlo ale vím, že toho existuje milion. Prostě ten design twenty ten by se nám hodil. No ještě to projdu. Díky za tip
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    VERONIKA22:
    free responsive wordpress themes 2014 - Hledat Googlem
    https://www.google.cz/search?q=free+responsive+wordpress+themes+2014
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    VERONIKA22: popravde ja jsem zadnou z tech default v poslednich 5ti letech nepouzival.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CRS1138: já jsem se jinde v google dočetla. Že twenty ten už skoro nikdo nepoužívá a všichni přecházejí na twenty twelve. Tak to chci ještě prohlídnout neb responsive web potřebuji určitě a jsem klidně pro používání co nejmodernější šablony ( ač teda podobnou twenty ten )
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Hranata zavorka je shortcode, muzes toto pouzit v content bloku na strance a objevi se ti tam to co ten shortcode provadi - viz http://codex.wordpress.org/Shortcode_API

A proc tam neni - mozna maji ten plugin vypnuty? = takze misto zobrazovani 'download' tlacitka vidis ten shortcode? Nevim, nedava mi to moc smysl.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Mohla bych se jako naprostý začátečník zeptat proč zde není tlačítko download a co se tedy myslí tou hranatou závorkou či tím druhým odkazem na child theme? http://responsivetwentyten.com/download-plugin/

Předem obrovské díky - právě se začínám učit s wordpressem
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MRTVY_KENNY:
    Je to uplně jiný než joomla, ale má to svou krásu. Jdu hledat dál...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZONICEK: ja nevim, kazdopad tohle neni vec wordpressu, ale sablony. a k promennym ti nic nereknu, kazda sablona je jina. se musis podivat jak se generuje ten $thelink a tam to pripadne pacifikovat

pocitam tam bude neco jako http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_get_attachment_link
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MRTVY_KENNY:
    Já to asi špatně napsal.
    Našel jsem si soubor o-focus.php kde jsem našel řádek kde se upravuje kód na prolink.
    je to toto portfolio
    http://coffeeandcream.ocholabs.com/wp/portfolio-2/grid/
    Rád bych, aby je to přímo z té fotky odkázalo na webovou stránku toho projektu
    Když ale místo toto
    <a href="<?php echo $thelink; ?>" title="<?php the_title(); ?>
    dám
    <?php echo $btnlink; ?>" target="<?php echo $btntarget; ?>

tak to prostě nevezme :( asi tam dávám špatnou proměnnou, ale tahle proměnná je v souboru o-blog.php jako proměnná pro Client Website.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZONICEK: v clanku v jeho mediich pri vyberu fotky je to napravo v te liste dole
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte pls. kde se dá upravit link u portfolia přímo na odkaz portfolia místo na stránku portfolia?
    (když kliknu na ikonku portfolia, tak aby se neotevřelo portfolio, ale odkaz, který je nastavený jako web portfolia na stránce portfolia).

Jak přecházím z joomla, tak tu filozofii wp ještě moc nechápu a nemohu to najít :( díky
    PE_47
    PE_47 --- ---
    OMNISLASH: nevím kde ho hledat
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mno a ten log rika co?
    PE_47
    PE_47 --- ---
    MRTVY_KENNY: také mám 128MB memory limit, takže tam by také problém být neměl. Je to opravdu divné, ale zkoušel jsem to i na jiných serverech a je tam stejný problém.

chybová hláška: Nastala neočekávaná chyba. Byla pravděpodobně způsobena špatným nastavením serveru. Zkontrolujte log s PHP chybami, nebo požádejte poskytovatele hostingu o pomoc.
    Nebyl nahrán žádný obrázek

V galerie je pak špatný záznam a celý plugin začne blbout.

[obrázek - jpg, 5.80 MB, 4700x2800 px] - podle té kalkulačky by paměť měla být dostatečná (72 MB)
    testováno na: Wedos Webhosting NoLimit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam