• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SHADOW__: jj, to chápu. Min 2k je trochu úlet. Nemá to na shopcentrik?
    Na druhou stranu jsem řešil situaci (a ne jednou), kdy někdo sáhnul do zdrojáku, aby změnil přesně něco jako z 16 na 17 a u toho omylem smazal i něco dalšího. Eshop pak neběžel skoro den a ztráta byla v řádu desítek tisíc.
    Jinej případ, že klient zbořil droboučkým zásahem (neuzavřený div) portál o 3-5 tisících unikátech/den, kde běžej pronajatý reklamní bloky etc.

Kamarádka po mě chtěla eshop, když jsme to probrali, tak se rozhodla vyzkoušet pronájem. Druhej den mi psala, jestli můžu nastavit DNS a další den už sypala na FB posty, že ke kamenné prodejně přibyl eshop. Během pár dní začaly chodit objednávky.
    Sama si našla http://www.atomer.cz/ aniž bych jí cokoliv radil (netuším kdo je dobrej provider těchto low-cost řešení).
    Náklady? Pár stovek a pár hodin naklikat sortiment.

Netlačím pronájem, sám jsem šťoural, co má rád kontrolu nad systeme a nechává v tom stovky hodin ročně, ale vše má svá pro a proti. Takže chápu tu motivaci "něco se naučit". Záleží, co je cílem :)

A jak píše MRTVY_KENNY, je to o přístupu.
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    MRTVY_KENNY: Presne tomuhle se chci vyhnout, mam kamarada co ma webovky od jedny firmy, a zmena jednoho cisla v headeru z "16 let prace ceskych rukou" na 17 ho stala 2 tisice, prave kvuli minimalni hodinove sazbe.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZATAMOKO: ja mel za to, ze za ten litr nedostanu nic. jak budu chtit vlozit novy box s bannerem, zmenit pismo, co ja vim.. tak stejne vysolim navic hodinovou sazbu. tenhle pristup se zmenil?

a tyhle pocty "Kolik je 1000 Kč přepočteno na hodiny?" je otazka, jestli pri rozjezdu eshopu je lepsi nad tim sedet a neco se naucit a pak to mit "jak chcu", anebo nekomu cpat prachy a v mezicase koukat na kotatka na facebooku.. ale to je vec pristupu, rozumim, co chces rict.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MRTVY_KENNY: prostě SaaS, co k tomu říct. Žádný sraní se s aplikací (údržba, debug, hotfixy).
    Kolik je 1000 Kč přepočteno na hodiny? 2, 4, 5? Ještě jsem nezažil vlastní projekt, kterej by toho nesežral násobně víc.
    No a kolik peněz dokážeš vydělat za 2-5 hodin? Třeba když těch 5 hodin dáš "do zákazníků", tak to dlouhodobě přinese řádově víc. Toť moje zkušenost.

SHADOW__: mělo by to tak být, ale zároveň bude v adminu nějaké order flow, kde se po zadání objednávky pošle potvrzení zákazníkovi a tobě info o objednávce. Pak budou nějaký stavy (příjem obj., zpracování, čekání na platbu, expedice, storno etc.).
    V nejjednodušším případě systém vygeneruje fakturu, kterou pošleš se zbožím zákazníkovi a zároveň ji bude mít ve svém profilu v eshopu.
    Fakturu pak zaeviduješ v účetnictví, třeba do dokladové řady, která bude jen pro eshop.

Btw šablona je jen frontend, funkce jsou závislé na pluginu Woo Commerce.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZATAMOKO: ? v cem je rozdil (krom toho litru mesicne)?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SHADOW__: nechceš spíš začít s nějakým pronajatým eshopem za litr měsíčně, nebo kolik to teď stojí?
    Po nějaké době zjistíš, co ti chybí, co chceš poladit etc. Pak se rozhodneš, jestli investovat čas a peníze do řešení ala wordpress/prestashop/apod. nebo už to bude mít větší smysl a necháš si udělat něco custom.
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    Ahoj, snažím se spustit eshop na wordpressu, ale jelikož s eshopama nemám žádnou zkušenost, tak nevím jak to funguje.

Mám šablonu Bazar Shop ( http://themeforest.net/item/bazar-shop-multipurpose-ecommerce-theme/3895788 )

Vyplnění obsahem (produkty atp.) jsem pochopil, ale jde mi o to, co se vlastně stane po uzavření objednávky? Řekněme, že web spustím, přijde zákazník a objedná si výrobek XY, uzavře objednávku. Co udělá web? Pošle mailem objednávku na nějakou nastavenou e-mailovou adresu nebo něco podobného?

Teoreticky by mi stačilo, aby se v šabloně dalo nastavit, aby přeposílal jednoduché faktury(?) na daný email, jelikož firma je malá a veškerý objednávky momentálně probíhaj buď po telefonu, nebo mailem.

Předem díky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BLO_GROS: muzou ti to vytezovat boti, ty se samozrejme GA snazi nepocitat... tze v podstate zkus tady mrknout na diskuzi z minuleho tydne
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    BLO_GROS: jeste ty fotky prozen timhle, to je zmensi i o dost kb

WordPress › EWWW Image Optimizer « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/ewww-image-optimizer/
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    PULKA: díky moc, jdu to zkusit
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Prosím o radu,
    mám wp web s fotkami (freepix.eu) v docela velkém rozlišení. Chodí tam průměrně 100 lidí denně a dost často (například teď) web přestane fungovat protože "Resource Limit Is Reached" a to i přesto, že tam v tu chvíli (podle analytics) nikdo není. Momentálně mi to v Cpanelu ukazuje "Entry Processes 15 / 15" a CPU Usage 57 / 100% při nulové návštěvnosti.

Nevíte jestli se nedá nějak změřit, který z pluginů tak moc zatěžuje server?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CITRONAK: díky mrknu na to, Ten plugin tam mám.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VERONIKA22:
    Ad změna přihlašovací adresy - Plugin iThemes Security - /wp-admin/admin.php?page=toplevel_page_itsec_settings#hide_backend_options
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CUCHULAIN:
    CITRONAK: Měla bych zase jeden dotaz. Změnila jsem admina a přihlašuji se jinak ale nevím jak si vysvětlit níže uvedený email a co s tím dělat?

A host, 109.228.8.239, has been locked out of the WordPress site at http://xxxxxxxx.cz due to too many bad login attempts.

....napadá mě nepovolit jakékoliv hosty?

Vlastně mám ještě otázku - zkoumala jsem jak změnit adresu přihlašovací stránky do administrace a nepřišla jsem na to :o/
    Fakt to tam někde v těch pluginech je?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MICHALFRIDRICH: super, dik.
    zatim jsem vyhrabal toto, tak uvidim jestli to budu jeste menit, nebo co..
    least.js 2 - Random and Responsive HiDPI jQuery Gallery based on HTML5 and CSS3
    http://leastjs.com/
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    MRTVY_KENNY: Zkus si stáhnout tohle a naper si to do výpisu kategorie. 1 hoďka a seš hotovej. zkoušel sem to u sebe na pískovišti a funguje to krásně. http://tympanus.net/codrops/2013/03/19/thumbnail-grid-with-expanding-preview/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls nevidel nekdo sablonu, ktera z nahledu rozbaluje perex ve stylu obrazku google? (tzn rozpuli stranku a v "pruzoru" se vypise detail?)

ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Ahoj, nema někdo přehled můžete mi doporucit nejakou šablonu pro zpravu a prezentaci profilu ala modelingova agentura. hledal jsem ale nenasel. + lepsi mit rovnou nejake reference na sablonu co se dobre ovlada a ma spousty nastaveni ze :)

melo by to umet registraci profilu (nejlepe i pres FB a google)
    fotogalerie profilu + informace
    vlastni administraci profilu po prihlaseni pres web.

díky za help
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY: Ja upc modem nevypinam a mam pres dva roky stejnou ip. Jo a taky tam zase nechodim kazdy den takze si to mohu treba i menit. A asi by sla pro upc i nejaka obecnejsi maska.

Kazdopadne pripominky jsou na miste... Dik.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BULHI: jo, pokud to nejsou ty vyjmenovane ip, tak pristup do loginu a adminu hodi 403 forbidden
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam