• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    GALENIUS: Přesně tohle jsem nedávno řešil a měl by to umět Post Expirator. Vyzkoušet v praxi jsem zatím nestihl.
    ENIFE
    ENIFE --- ---
    BULHI: Tohle ti nepovim, ja jsem jejich problem neresila a tolik detailnich informaci nemam.
    BULHI
    BULHI --- ---
    ENIFE: zalohu teda databaze, nebo byly primo pozmeneny soubory?
    ENIFE
    ENIFE --- ---
    KEPASO: Wedos.com
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ENIFE: a co maji za hosting?
    ENIFE
    ENIFE --- ---
    BULHI: Me taky ;))
    Bylo to tedy tak, ze mi kamaradi maji 1 hosting a na nem 5 webu + 1 eshop. Z nejstarsiho webu, ktery uz rok neaktualizovali to prolezlo na vsechny dalsi weby. Puvodne jim bylo doporuceno smazat vsechny weby, pac byly napadeny. Poskytovatel hostingu mel samozrejme tyden starou zalohu a uz ta byla napadena :-/ takze to zachranovali a vse se jim povedlo, az na ten jeden web, ten odpalili. Zatim to po 2 dnech vypada, ze to slape.

Vsichni, kteri se do adminu jejich webu prihlasuji (3 lidi) si dali na svy notasy nejtvrdsi antivirovy testy PC, aby zjistili, jestli to maj v PC, ale ukazalo se, ze to prislo zvenci. Na zaver jim bylo doporuceno zmenit veskera hesla, tzn. loginy do wordpressu, k mailum, na ftp.
    A bylo jim vysvetleno jedine mozne napadeni a to pres tyhle komenty k prispevkum. Proto uz dneska hodne webu sere na klasicky komenty a bouchnou tam radsi facebookovy komenty nebo neco externiho, co se taha odjinud.

Ale jako jak je to s tim malwarem doopravdy ti poskytovatel hodtingu nerekne, pac to nevi:-/
    BULHI
    BULHI --- ---
    ENIFE: komentare jako mysleno diskuze k postum? vis o tom neco blizsiho? to by me docela zajimalo :-)
    ENIFE
    ENIFE --- ---
    JADER_NOMAK: Ahoj, mym kamaradum se presne tohle stalo 2 dny zpatky. Meli neaktualizovane weby vcetne pluginu a meli tam webove komentare, pres ktere se jim malware udajne mohl dostat na hosting. Bohuzel se jim web sesypal tak, ze jej museli shodit a budou ho delat znovu. Jestli ti nekdo zde poradi co s tim, rada uvitam radu.

Jinak ja na svym webu pouzivam plugin Wordfence a odchytava mi dost bordelu.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    GALENIUS: je, kdyz si v praci vzpomenu, tak ti napisu meno
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Měl bych zase dotaz - je nějaký FUNKČNÍ plugin, který by řešil datum vypršení příspěvku? Abych mohl publikovat příspěvek třeba s datem vypršení 30.4.2015 a pak se přesunul do koše nebo do Archivu.
    Zkoušel jsem Content Expire Scheduler, ten se ale neosvědčil, vypršelý příspěvek pouze označil jako "vypršelý" a i u platných příspěvků skryl text příspěvku. To první bych akceptoval, druhou chybu ale ne.
    Díky
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj,

před několika dny mi přišla zpráva od provozovatele webhostingu, že můj blog byl napaden a rozesílal spamy. Načež vyřadili funkci emailu z provozu dočasně. Mám log změn co se udály na webu. Nemám ponětí jak mohl být útok veden, ale z toho co jsem si přečetl a zhodnotil svojí úroveň znalostí musím přiznat, že na to nestačím sám. Byl by někdo ochotný, pochopitelně za úplatu, mi pomoci zbavit blog závadného obsahu. Eventuálně mi poradit s bezpečnostními úpravami, aby se to třeba neopakovalo. Provozoval jsem bezpečně blog až do teď. Nechápu, jak se mohli dostat na ten webhosting, když FTP přístup znám jen já a údaje jsou silné.

Každopádně díky za ohlasy do pošty.

Díky, Pavel
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    JOHNBOY: a co ti pisou v dokumentaci k sablone, jak to nastavit to pozadi? vesmes se to cpe do nejakyho custom fieldu pod content editor primo u stranky konkretni
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    JOHNBOY: si klikni vid :D
    Lehekülg suletud
    http://www.wordpressmonsters.com
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    JOHNBOY: wordpressmonsters.com leht on ajutiselt suletud! :l
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    EMEKA: že by mu vadilo moc zanoření (div atd.), než se k obrázkům dostane? už si nevzpomínám přesně :-)
    EMEKA
    EMEKA --- ---
    Netusite, proc mi SEO od Youst rika, ze nemam na strance zadny obrazky, ikdyz jich tam mam spoustu? Jedná se o web http://www.audicesky.cz , diky moc za rady.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    JOHNBOY: jakoze to hlavne rozbal ten zip s tou sablonou, protoze pravdepodobne bude sablona az v podadresari, ostatni adresaru budou treba psd, documentation etc. ty potrebujes jen theme
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo tip na prověřenej plugin/řešení, kterej by pročistil tělo příspěvků? Přetahoval sem obsah z blog.cz a blbec sem to nepročistil už během importu (přes 1000 postů). Je to zaplevelený divama od hlavy až k patě. Googluju, ale nic kloudnýho sem zatím nenašel.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    LUIS_: k tomu bych dodal asi to, ze facebook je marnejsi cim dal vic.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    MRTVY_KENNY: Super, stačilo kliknout na "Fetch new scrape information" a načetlo si to nový data. Díky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam