• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Při příležitosti vzniku Svobodné republiky Liberland vyhlašuju akci do nedělní půlnoci - o 25% snížená WP cena pluginu Fakturace PREMIUM pro prvních 25 zájemců.

Republika Liberland má "svobodné daně", takže v téhle kombinaci ušetříte dohromady fakt balík :-)

Plugin Fakturace PREMIUM - Jan Čejka
    http://jancejka.cz/plugin-fakturace-premium/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    KOCMOC, CRS1138: konkrétně v tomhle případě podle /\<\?php.*explode\(chr\(\(.*\!function_exists.*\?\>/
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: tipnu di, ze podle pritomnosti base64 stringu :-D
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CUCHULAIN: podle ceho se rozhoduje, zda je to podezrely kod?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    WooCommerce - nemá někdo prosím znalosti ohledně toho, jak to funguje v případě přesměrování na platební bránu pro zaplacení objednávky? Jeden plugin mi tento proces naruší a nefunguje (když daný pluginy vypnu, tak to funguje) a snažím se tak přijít na to, čím by to mohlo být...
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KOCMOC: jo, to by nemělo, ale stalo se mi to... nějak se tam prali rewrite pravidla... na podpoře mě poslali prakticky do háje :-/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    v případě potřeby řešit napadené weby zkuste můj script.

dal jsem ho do samostatného adresáře (subdomain). něco jako deworm.mujweb.cz a zavolal.
    proleze to všechny adresáře na stejné úrovni, jako je adresář deworm (../*) a v nich rekurzivně všechny PHP a odstraní z nich podezřelý kód :-)

v případě použití doporučuju před spuštěním weby zazálohovat.

taky jsem rozdělal tenhle hromadný přeinstalátor pluginů, ale ještě nešlape tak, jak jsem plánoval. klidně ho někdo můžete dotáhnout :-)

Cuchulain/WPDeworm · GitHub
    https://github.com/Cuchulain/WPDeworm

KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CITRONAK: proc by nemely? woocommerce je taky jen cpt "product"
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Nasazoval jste někdo WooCommerce na web, který má další CPT s archivy? Fungují i po aktivaci WC pluginu?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    BULHI: Vetsinou spatne dezinfikovany warez themes, plugins.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ENIFE: nejdřív ručním přeinstalováním. při opakování vytvořením scriptu na odvšivení WP a zabezpečením webů :-)
    ENIFE
    ENIFE --- ---
    CUCHULAIN: A jak si to vyresil na vic nez 10 webech? ;)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CZEENDA: Presunout se to da. Jen se pak musi zmenit cesty v databazi.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    čau, dotaz. když naistaluju wordpress a šablonu na ftp do podsložky
    (příklad http://skolkaslavicek.cz/wordpress/)
    abych nerušil aktuální index.html,
    mohu, až bude práce na šabloně hotová, přesunout web do root složky?
    aniž bych poškodil nějaké "cesty", které vznikly při instalaci?
    je to srozumitelné?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    V hromadě případů jde o roboty, kteří se přes bruteforce nabourají do WP a pak si tam vybourají zadní dveře. Jsem to řešil už několikrát asi na 10 webech :-)
    BULHI
    BULHI --- ---
    KOCMOC: jako ze si to tam ty lidi nahrajou sami, nebo co myslis? me zajima mechanismus, jak se to na ten hosting vubec dostane
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    vesmes sou to social.png pripady, jak sem psal niz
    BULHI
    BULHI --- ---
    hmm.. jako ja se vyptavam hlavne proto, ze jsem to nikdy neresil a nikdy se mi nic nestalo.. ale posledni dobou to tady ctu nejak casto :-) pisu si do todo, ze si o tom musim neco nastudovat :-)
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    BULHI: určitě byly pozměněny ty php soubory na FTP. nedává mi to vůbec smysl, únik u nás tří autorů, resp. 2 s admin právama je nepravděpodobný.... jedeme oba pod linux ... jen náhodou bychom našli něco co pofrčí na linuxu a ještě bez mého vědomí... ale taky podezřívám nějakou součást wordpressu který vytvářen někým jiným..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam